Buzoienii au luat o gură de oxigen

17 Mar. 2012, 19:43 Campionat

Ocupanta ultimului loc, Gloria Buzău încă mai speră în salvarea de la retrogradare. Asta după ce în prima etapă a returului a luat o gură de oxigen, câștigând la limită, scor 1-0, meciul disputat vineri, pe teren propriu, împotriva formației FC Snagov.

Aflate cu sabia deasupra capului, gazdele nu aveau decât varianta victoriei în această confruntare, mai ales că jucau acasă cu o adversară lipsită de griji, dată fiind poziția din clasament. Încă din start, jucătorii lui Mihai Ciobanu au căutat culoare spre poarta ilfovenilor, însă atacurile au fost unele sterile. Corcoveanu(29) și-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, dar nu a nimerit ținta, iar odată cu scurgerea timpului, suferința buzoienilor se accentua.

După numai cinci minute de la începerea reprizei secunde, mijlocașul Gloriei Buzău, Stroe, s-a întors la vestiar, lăsându-și echipa în inferioritate numerică, deoarece ,,fluierașul” i-a arătat al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu pentru o lovitură cu piciorul aplicată lui Bâtfoi. În aceste condiții, lucrurile se complicau și mai mult pentru gazde. Două minute mai târziu, goalkeeperul oaspeților s-a remarcat respingând cu dificultate mingea șutată de Corcoveanu de la aproximativ 25 de metri, în timp ce FC Snagov a replicat prin Ganea (63), care a executat o lovitură liberă de la marginea careului, însă portarul Sîrbu a scos de sub transversală.

Meciul părea că se îndreaptă spre o remiză, însă, când probabil nimeni nu se mai aștepta, buzoienii au lovit decisiv. La o fază în careul oaspeților, fundașul acestora, Tomozei, l-a faultat pe Olteanu, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Totodată, jucătorul ilfovean a primit al doilea galben, fiind astfel nevoit să părăsească terenul. Penalty-ul a fost executat de Martinescu, acesta înscriind pe centrul porții și astfel Gloria Buzău și-a adjudecat toate cele trei puncte puse la bătaie, extrem de prețioase în lupta pentru supraviețuire.

Gloria Buzău – FC Snagov 1-0 (0-0)
Martinescu (88 – penalty)

Gloria: Sîrbu – Cucu, Berceanu, Murdărea, Olteanu – Corcoveanu (70 Nițor), Jercălău, Stroe, Tudor (46 Alexandru), Martinescu, Iordache (70 Horovei)
Antrenor: Mihai Ciobanu

FC Snagov: Iorga – Tomozei, Petruț, Cozma, Stelea – Bereșoae (57 Dufuor), Udrea, Hanca, Ganea (80 Stancu), Rădulescu (60 Balauru), Bâtfoi
Antrenor: Laurențiu Tudor

Articol și foto de Adi SOARE

17 Mar. 2012, 19:43 Campionat
Pe aceeași temă