Buia, fericit că nimeni nu ia în serios Sportul Snagov: „Toată lumea dorește să dispărem de pe primul loc”. Ce spune mijlocașul despre revederea cu fosta sa echipă, UTA

Marius ANGHEL 27 Mar. 2019, 14:55 Campionat
Buia, fericit că nimeni nu ia în serios Sportul Snagov:

După ce a întâlnit echipa de locul 3 în Liga a 2-a, UTA trece chiar la liderul seriei. Ca și Clinceniul, Snagovul este o prezență inedită în zona promovabilă, acolo unde toată lumea le indică pe Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și Chindia Târgoviște principalele favorite la un loc sub soarele Ligii 1.

Formația preluată în această iarnă de Eugen Trică, din mâinile lui Laszlo Balint, își acceptă – oarecum – statutul de outsideră. „Prefer sa fim noi cei care nu avem nicio șansă, așa cum se vorbește zi de zi prin emisiunile sportive din România, dar să avem parcursul bun de până acum. Știu că toată lumea dorește să dispărem de pe primul loc, să facem loc echipelor de tradiție, dar – deocamdată – am demonstrat că merităm să fim acolo sus. Chiar ne bucurăm că se vorbește mai mereu de Petrolul, Chindia sau „U” Cluj, care sunt pe locurile 3-5 și noi suntem lăsați în pace să ne vedem de treaba noastră. Cred, totuși, că e de apreciat că o echipă ca Snagovul nu a fost de 9 luni de zile mai jos de locul 3 în clasamentul ligii secunde”, susține Darius Buia, mijlocașul de 24 de ani al liderului.

Următorul adversar al ilfovenilor e UTA, formație ce nu trece prin cele mai fericite momente. A pierdut ultimele două meciuri oficiale, iar starea de sănătate a antrenorului Ionuț Popa nu e dintre cele mai bune. De altfel, conducerea clubului a decis ca partida de duminică să fie barometru pentru dorința jucătorilor utiști de a continua cu „Mister” la cârmă, respectiv interimatul asigurat de Cristi Păcurar.

„În primul rând, îmi pare foarte rău de situația lui nea” Popică. Cunosc de ceva timp de situația dânsului, pentru că mai țin legătura cu foștii mei colegi de la UTA. Îi doresc multă sănătate, pentru că, până la urmă, asta este cel mai important în viață. Dânsul este unul dintre cei mai experimentați și valoroși antrenori români, iar absența sa de pe bancă de la ultimele două partide a contat destul de mult pentru jocul și rezultatele UTA-ei. Lucrând cu dânsul, am realizat că este un om puternic, sper să treacă cu bine și peste această problemă și poate ne vedem chiar duminică pe marginea terenului. Am văzut și comunicatul conducerii clubului, e un mod de a-i motiva și mai mult pe jucători contra noastră. Dar, trebuie să se știe că și noi venim la Arad să luăm toate cele trei puncte. Așa am jucat de la începutul campionatului, ne-am propus să jucăm fotbal și să abordăm fiecare meci la victorie. Nu avem nicio presiune din partea nimănui și asta cred că se vede în evoluțiile și rezultatele noastre”, a adăugat fiul fostului internațional, Romică Buia.

Deși a îmbrăcat tricoul „Bătrânei Doamne” pentru jumătate de an, timp în care a pus umărul la rezultatele echipei sale cu 9 goluri și 6 pase decisive, Darius Buia va evolua pentru prima oară la… Arad. A prins exact ultimele luni ale „roș-albilor” în „exilul” de la Șiria, iar acum face cunoștință „Motorul”, teren pe care ar fi evoluat și el dacă-și prelungea înțelegerea cu arădenii în vara lui 2018. „Mă întorc cu drag la Arad, m-am simțit foarte bine în cele 6 luni petrecute acolo. Sincer, nu văd motive pentru care suporterii UTA nu mă vor primi bine, căci, atât cât am jucat acolo, am dat tot ce am avut mai bun din mine. Nu mai vreau să revin asupra motivelor plecării mele, ci vreau să mă concentrez pe ceea ce am de făcut acum la Snagov. Bineînțeles, UTA-ei îi doresc multă baftă în continuare și în special pentru sezonul viitor când sunt sigur că se va bate pentru promovare”, a concluzionat Buia, autor al unui gol în partida tur, câștigată de actuala sa formație cu 2-1. Cealaltă reușită a purtat semnătura unui alt fost utist, pe vremea când arădenii evolua în Liga 1, Cristian Dănălache. În toamnă, pentru „roș-albaștri” a evoluat și arădeanul Cătălin Hlistei, dar acesta s-a transferat la Rapid în iarnă.

Șase goluri și cinci assisturi sunt cifrele lui Darius Buia în acest sezon pentru Sportul Snagov. Fotbalistul a ieșit accidentat la gleznă în remiza (1-1) cu ACS Poli, dar speră să-și revină până la jocul de duminică, de la Arad.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Mar. 2019, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă