Buhăcianu confirmă și la UTA! Golgheterul ediției trecute a Ligii 2 are trei goluri marcate în două partide. „Mă bucur că înscriu, dar bucuria e și mai mare când o văd pe UTA lider”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Aug. 2019, 11:56 Actualizat: 14 Aug. 2019, 12:28 Campionat

UTA este liderul ligii secunde la fotbal după două runde, iar Valentin Buhăcianu (25 de ani) împarte prima parte a clasamentului golgheterilor cu Andrei Blejdea (23 de ani), atacantul care reușise „tripla” în contul echipei Campionii FC Argeș, în deplasarea de la Snagov (3-0). După „dubla” cu Dunărea Călărași, golgheterul stagiunii precedente în Liga a 2-a, Buhăcianu, a înscris, luni, la Ploiești un gol de pus în ramă, al doilea din victoria cu 3-0 cu Petrolul.

În minutul 89, atacantul de 25 de ani a găsit resurse să facă o cursă de 70 de metri cu mingea la picior, să-l depășească în viteză pe puștiul Țicu, cel mai bun om al „petroliștilor” contra arădenilor, și să-l învingă cu sânge rece pe Raul Avram. „Am mai reușit în tricoul celor de la Bucovina Pojorâta, tot în Liga a 2-a, în urmă cu patru ani, un gol asemănător. Bineînțeles, acesta e ceva mai special, fiindcă a venit pe un stadion atât de frumos al țării, într-un meci de tradiție, foarte important pentru ambele echipe, iar cu el am tranșat definitiv soarta punctelor în favoarea echipei mele. După preluarea cu capul și primii pași, mi-am dat seama că adversarul direct era deja puțin în spatele meu și am accelerat. Știu că aveam și varianta pasei în dreapta pentru un coleg, dar acesta era destul de în spate și am fi pierdut, zic eu, situația de unu la unu pe care o aveam cu portarul. Mă bucur că am marcat, dar și mai mult mă bucură victoria echipei mele”, a mărturisit Buhăcianu pentru Sport Arad.

Ca și antrenorul Laszlo Balint, „vârful” utist a recunoscut că UTA nu a făcut cel mai bun meci la Ploiești, dar: „Până la urmă, în fotbal contează rezultatul, mai ales când îți fixezi să câștigi fiecare meci. Dar, ne-am apărat bine, ne-am grupat excelent, am alergat unul pentru altul, iar efortul nostru a fost răsplătit cu trei puncte foarte importante”.

În stagiunea precedentă, fotbalistul născut la Vatra Dornei a atins cota de 25 de reușite și toate din acțiune. La meciul cu Petrolul se afla în fruntea listei pentru executarea penalty-urilor, însă i-a cedat fără probleme mingea lui Ciprian Rus, care a executat cu sânge rece și a deschis scorul pe „Ilie Oană”. „Cipri m-a rugat să-l las pe el și nu a fost nicio problemă. Aveam și el nevoie de un prim gol în acest campionat, mă bucur că l-am reușit, iar apoi am înscris și eu și ne-am asigurat victoria. Sigur, pentru un atacant golul este foarte important, dar și mai importantă este să-ți vezi echipa în avantaj pe tabelă când arbitrul fluieră pentru ultima oară. Mă bucur că înscriu, dar bucuria e și mai mare când o văd pe UTA pe primul loc. Sigur, mai avem foarte mult până să vorbim despre promovare, mai ales că sâmbătă ne așteaptă, sunt convins de asta, un meci foarte greu cu Miercurea Ciuc. Trebuie să-l câștigăm și pe acesta, utilizând aceleași arme ca în prima etapă, unitatea și organizarea bună a jocului”, mai spune Buhăcianu.

Chiar dacă partida a fost programată într-o zi lucrătoare, aproximativ 30 de fani ai „roș-albilor” au ajuns în tribunele de pe „Ilie Oană”. Din păcate, traficul încărcat nu le-a permis „ultrașilor” să ajungă la stadion decât în repriza secundă. „O mică parte dintre ei sosiseră încă din primul minut, după care, la pauză, i-am văzut și pe restul. Ne-am bucurat alături de ei la final, le mulțumit că ne-au însoțit atâția kilometri într-o zi de luni și-i așteptăm și sâmbătă la stadion”, a mai punctat Buhăcianu.

UTA a avut, însă, susținători și la tribuna oficială a arenei „Ilie Oană”. Alături de directorul general, Codru Grădinariu și doctorul Hashem Falah au luat loc și impresarul Bogdan Apostu și fotbalistul Alex Ciucur (aflat în recuperare după operația de refacere a tendonului), acompaniați de soții. Autor al unei pase de gol în disputa cu FCSB, Cristian Costin, împrumutat de UTA la Voluntari, a venit să-și vadă la lucru foștii colegi și a luat loc lângă Răzvan Ivan, singurul utist care nu a avut loc pe foaia de joc la disputa cu Petrolul. Bineînțeles, bucuria a fost mare în sectorul utist, Apostu nepierzând ocazia să imortalizeze tabela ploieșteană după ultimul fluier al arbitrului. Vă reamintim că fostul atacant originar din Hunedoara a pus serios umărul la formarea actualului lot de jucători, antrenat de bunul său prieten Laszlo Balint.

Sursa: Sport Arad
Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești și UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Aug. 2019, 11:56 Actualizat: 14 Aug. 2019, 12:28 Campionat
Pe aceeași temă