Bucurie de trei minute. Atât a avut Brăila toate punctele în mănă, însă Suceava a egalat imediat

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 15:58 Campionat

Meciul de vineri de pe Stadionul Municipal din Brăila, dintre echipa locală, CF, și Rapid CFR Suceava, din cadrul etapei a doua a play-off-ului Seriei I, a avut două părți distincte, o primă repriză în care brăilenii au făcut doar act de prezență, iar oaspeții au ratat trei șanse de gol și o a doua în care ambele combatante au lăsat garda jos, iar ocaziile de poartă au alternat de o parte și de alta.

CF Brăila nu și-a creat nicio ocazie în prima repriză și a expediat un singur șut anemic pe spațiul porții în minutul 39 prin Iordache. În schimb, sucevenii au trecut în trei rânduri pe lângă gol, însă apărătorii brăileni au rezolvat situațiile critice. În minutul 17, Petean l-a deposedat de minge, in extremis, în propriul careu, pe Negru, iar trei minute mai târziu Onciu a fost blocat la șase metri de defensiva brăileană. Ultima ocazie a oaspeților a fost irosită în minutul 30 de Negru, care a șutat de la patru metri, poziție centrală, pe lângă poartă.

În partea secundă lucrurile s-au schimbat. CF Brăila a fost mult mai activă în atac, iar în minutul 58, Niță a șutat în transversală, mingea a revenit în fața porții, Novello a retrimis-o pe spațiul porții, dar a apărut pe linia porții fundașul central, Soare și pericolul a fost îndepărtat. După numai două minute, pe contraatac, a fost rândul sucevenilor să-și treacă în cont o ratare uriașă. Gheorghiciuc a centrat de pe dreapta, Golofca a șutat spre poartă, însă un picior salvator al portarului Mitrea a făcut ca tabela să nu se modifice. Rapid CFR Suceava a beneficiat apoi de o lovitură liberă periculoasă în minutul 64, Gheorghiciuc a șutat plasat, însă Mitrea a scos mingea, de la rădăcina barei. Nici Ungureanu (min. 65) nu a găsit spațiul porții, apoi s-a derulat o nouă ocazie de gol a sucevenilor. Golofca (min. 69) a scăpat spre poarta lui Mitrea, a intrat în careu talonat de Ghiocel, dar a șutat imprecis. Au urmat trei intervenții foarte bune ale lui Rohețki la șuturile lui Ungureanu (min. 73, 77) și Dima (min. 76) care prevesteau deschiderea scorului.

Cu patru minute înainte de finalul meciului, Dima a centrat perfect pentru voleul lui Novello și cei 200 de spectatori sperau într-un succes al favoriților lor. Bucuria gazdelor și a puținilor fani din tribune a durat doar trei minute. În penultimul minut de joc Mitrea a gafat impardonabil, iar Marinkovici a îndeplinit o simplă formalitate pentru a restabili egalitatea.

CF Brăila a bifat astfel cel de-al doilea rezultat de egalitate din tot atâtea partide disputate în turneul play-off, iar Rapid CFR Suceava a întrerupt seria de patru meciuri în care a pierdut.

CF BRĂ‚ILA            1
RAPID CFR SUCEAVA    1

Novello ”86 / Marinkovici ”89

Cr. Mitrea – G. Niță, Bârsănel, Ghiocel, Necoară (cpt.) – Petean, B. Spătaru, Dojcinovic (Ndigwe ”66), G. Iordache (M. Dima ”56) – Bg. Ungureanu, Pușcașu (Novello ”46)
Rezerve neutilizate: Comănescu – G. Gheorghe, Mucuța, L. Ivan
Antrenor: Alin Pânzaru

Rohețki – D. Bălan (cpt.), R. Sava (Ferariu ”90), R. Soare, G. Apostol – Onciu, Sumanariu, Gheorghiciuc – Golofca, M. Negru (Marinkovici ”66), Buziuc
Rezerve neutilizate: Ct. Pascal – Vornicu, C. Spătar, Savoaia
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 200; Arbitru: Dan Grigore Botescu; Asistenți: Alexandru Midvichi și Mihăiță Necula (toți din București); Jucătorul meciului: Andrei Rohețki.

Articol scris de Costel Filip (Obiectiv Vocea Brăilei)
Video și foto: Pro Brăila

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă