Brașoveanu: „Nu voi fi partizanul repartizării echipei Clinceni în seria I, dacă se mută la Pitești”

Mihai Andries 08 Aug. 2014, 19:33 Campionat
Brașoveanu:**

Polemicile stârnite după apariția informației că este posibil un schimb de serii între Academica Argeș, fostă FC Clinceni și Fortuna Poiana Câmpina au dus la o reacție din partea lui Auraș Brașoveanu, președintele LPF2. Acesta a ținut să aducă o serie de lămuriri în privința acestui subiect, nemulțumit că deja au apărut zvonuri că ar fi partizanul rămânerii în seria I a grupării care a evoluat în sezonul trecut în Ilfov.

„Declarațiile mele date în presa locală au fost înțelese greșit. Nu există o variantă finală a seriilor pentru noul sezon, ci s-au făcut două simulări. A fost nevoie de două din cauza apariției unei situații aparte, pornind de la echipele FC Clinceni – Academica și Fortuna. Vizavi de FC Clinceni, m-am explicat foarte clar că, din punct de vedere geografic, dacă s-ar face repartizările, luând în calcul că și-a schimbat denumirea și sediul social la Pitești, atunci vor fi repartizați în seria a doua. Asta pentru că județul Argeș îi cuprinde și pe cei de la CS Mioveni, care joacă în seria a doua, iar acest județ nu poate fi rupt în două, astfel încât o echipă să joace între o serie și alta în cealaltă” și-a început Brașoveanu dialogul cu Liga2.ro

FC Clinceni nu are avizul Comitetului Executiv pentru a deveni Academica

Chiar dacă și-au schimbat deja tricourile în culori asemănătoare cu ale vechiului FC Argeș și deja joacă amicale în noul județ de domiciliu, clubul din Clinceni nu este încă legal mutat acolo.

Asta reiese din explicațiile date de Auraș Brașoveanu: „Plecând de la faptul că FC Clinceni nu a obținut avizul Comitetului Executiv privind modificările de formă juridică, atunci echipa este încă arondată județului Ilfov. Deci trebuie luată în calcul ca fiind parte din seria I. În acest moment, prin vocea domnului Lăzărescu, ei și-au exprimat intenția de a juca la Pitești. Dar ca să poată face acest lucru, ei au nevoie de avizul Comitetului Executiv, dar care nu a fost obținut. Așa că discutăm pe ceva teoretic în acest moment.”

Pe criteriu geografic, sunt patru nou promovate în seria I

Șeful LPF2 a explicat că situația este complicată și de cazul Fortunei, care geografic ar trebui să facă parte din seria I. Însă echipa prahoveană a promovat din seria a VI-a, ea ar trebui trimisă în seria a doua, alături de nou promovatele din seriile IV și V.

„Mai mult de atât, se încalcă principiul repartizării în mod egal al noilor promovate în cele două serii. Pentru că în simularea făcută din punct de vedere geografic, în seria I avem patru nou promovate, fiindcă o includem și pe Fortuna Poiana Câmpina. Pe principiul repartizării egale, Fortuna, venind din seria a VI-a, ar trebui trimisă în seria a doua. Deocamdată s-au făcut două simulări și nu este nimic concret, bătut în cuie. Pe criteriul geografic, FC Clinceni – Academica este în seria a doua. În schimb, plecând de la principiul repartizării în mod egal a nou-promovatelor și pe baza faptului că cei de la Clinceni nu au încă aprobarea Comitetului Executiv pentru modificările de structură juridică, ei sunt în seria I.” a detaliat Brașoveanu

Soarta Clinceniului se va decide la Comitetul Executiv

Tocmai de aceea, o decizie finală se va lua în privința alcătuirii seriilor de abia după ce se va discuta soarta echipei antrenate de Marius Baciu, în cadrul următorului Comitet Executiv.

„Ce se va întâmpla cu Clinceniul vom putea spune de abia după Comitetul Executiv care urmează. Repartizarea pe serii se va face după ce vom cunoaște exact situația lor, ori primesc avizul și devin oficial Academica Argeș, ori rămân FC Clinceni. Așa că țin să clarific un lucru. Nu am fost și nu voi fi partizanul repartizării echipei Clinceni în seria I, dacă se mută la Pitești, nu am parti-pris cu nimeni” a încheiat actualul oficial al Farului

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 08 Aug. 2014, 19:33 Campionat
Pe aceeași temă