„Brandul Poli”, în plină derivă! Echipa lui Valeriu Răchită nu și-a respectat blazonul nici cu Aerostar și a retrogradat matematic pentru al doilea sezon consecutiv, acum în Liga 3

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 May. 2019, 18:54 Campionat
  • ACS Poli a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la Aerostar Bacău, rămași de la începutul săptămânii fără antrenorul Florin Bratu.
  • Un fost jucător al timișorenilor, Cătălin Vracu, a decis meciul cu golul marcat încă din minutul 3.
  • Cu acest rezultat, moldovenii își măresc considerabil șansele să mai poată spera la salvarea de la retrogradare, pe fondul problemelor Energeticianului și Pandurilor.
  • În schimb, timișoreni rămân la 12 puncte de Pandurii, primii aflați „peste” linia roșie, și nu îi mai pot depăși în clasament în ultimele patru etape.
  • ACS Poli nu se mai poate salva, fiindcă una dintre echipele Pandurii și Energeticianul, clasatele la granița retrogradării, va obține cel puțin 39 de puncte, iar timișorenii vor ajunge la maximum 38 în acest sezon, dacă va câștiga tot în ultimele patru etape, deci nu va putea urca mai sus de locul 16, în situația în care Aerostar, Energeticianul și Pandurii nu vor mai obține alte puncte în acest interval. Ocupantele locurilor 15 și 16, Pandurii și Energeticianul, au meci direct în etapa a 36-a. Dacă obține cel mult un egal, Pandurii acumulează 39 de puncte, iar în situația în care Energeticianul bate, atunci aceasta face 39 de puncte.

 

Bacăul, rămasă fără Florin Bratu, a începtut meciul tare. Vraciu a marcat cu un șut din 6 metri, după o centrare a lui Buhăcianu. Poli a avut două ocazii prin Calugher, care a tras o dată pe lângă buturi, iar, apoi, a avut un șut bine plasat, dar portarul Muntean a scos de sub bară. După ocazii irosite de Buhăcianu și Sidorenco, în minutul 36, Buhăcianu a avut un șut în transversală, după ce a trecut de Uyi și de Began, ieșit în întâmpinare. Pe finalul reprizei, timișorenii l-au pierdut și pe Calugher, accidentat, care a fost înlocuit cu Stere.

La bare a fost egalitate, 2-2

În repriza secundă, ambele echipe au avut ocazia de a marca. După o pătrundere periculoasă a lui Sidorenco, dar fără finalizare, Stere a prins un șut în transversală, din întoarcere, în minutul 63. A urmat un balon trimis cu capul de Uyi peste poartă, pentru ca în minutul 68, Ciocâlteu să tragă în bara laterală, din 16 de metri. În minutul 72, a fost rândul lui Chemin să trimită în bara transversală. Din minutul 89, Poli a rămas în zece, după eliminarea lu Uyi, pentru al doilea galben.

Din minutul 57, Răchită l-a pierdut și pe Dănuț Munteanu, iar în locul său l-a debutat pe juniorul Velco Iovanovici.

Optimismul lui Valeriu Răchită de dinaintea meciului nu s-a concretizat cu Aerostar. Dacă privim rezultatul, „brandul Poli” nu și-a respectat blazonul și suporterii.

„Am găsit un «11» bun, competitiv și fiți siguri că vom merge la Băcau să ne respectăm blazonul, brandul Poli, să ne respectăm suporterii. Sunt convins că după meci vom avea ce să spunem și ne vom întoarce cu un rezultat pozitiv și să ne revedem cu suporterii noștri miercuri, la ora 18, la meciul cu Argeș și să ne aplaudăm unii pe alții”, spunea Răchită înaintea partidei cu Aerostar.

„Înfrângerea mă doare, mai ales că ne condamnă matematic la retrogradare, însă Aerostar a meritat victoria. Băcăuanii au deschis scorul rapid, nouă lipsindu-ne golul. Am venit decimați, fără șapte titulari, dar, așa cum am promis suporterilor, ne-am bătut până la capăt, din respect pentru brandul Poli. Am avut și două bare, dar dacă nu înscrii, e greu”, a declarat Răchită după meciul cu Aerostar.

Până la finalul sezonului, ASU Poli mai are de jucat cu FC Argeș (a), Petrolul (d), CS Mioveni (a) și Daco-Getica (d).

AEROSTAR BACĂ‚U – ACS POLI TIMIȘOARA     1-0
Cătălin Vraciu 3′

Fl. Muntean – Mihălăchioae, Alin Mutu, Vișinar, D. Drugă, H. Ilie (Bg. Ardei 55′), I. Chirilă, Tăbăcariu, Ciocâlteu (Carabela 90′), Vraciu (cpt.)(Rz. Adăscăliței 85′), Buhăcianu
Rezerve: Potcoavă – A. Florescu, , Bobîrnac, , Al. Pop,
Antrenor: Andrei Vatră

Began – Ghidurea, Paramatti (cpt.), Uyi, Ant. Manolache – Țîgîrlaș, Calugher (Stere 45′), D. Munteanu (Iovanovici 57′), L. Oprea, Chemin – Sidorenco
Rezerve: M. Contra – Daminescu, Românu, ,
Antrenor: Viorel Răchită
Eliminat: Sergio Uyi 89′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Aerostar (Bacău); Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș).

Aerostar Bacău a adunat 35 de puncte dup[ etapa a 34-a și rămâne pe locul 17, dar s-a apropiat de următoarele două clasate, Energeticianul și Pandurii. Miercuri, moldovenii joacă pe terenul UTA-ei, de la ora 18:00. ACS Poli rămâne cu 26 puncte pe locul 18, departe de băcăuani și s-ar putea salva doar cu retrageri în grup ale altor echipe, în vară. Runda viitoare primesc vizita celor de la FC Argeș, miercuri, de la ora 18:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Poli Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 May. 2019, 18:54 Campionat
Pe aceeași temă