Brăilenii au câștigat la limită derbyul Dunării de Jos

Mihai Andries 20 Oct. 2013, 15:00 Campionat
Brăilenii au câștigat la limită** derbyul Dunării de Jos

Doar vreo 200 de spectatori au venit sâmbătă dimineață în imensul oval de beton al stadionului „Municipal” din Brăila pentru a asista la derbyul Dunării de Jos la fotbal dintre CF Brăila și Dunărea Galați, partidă care a contat pentru etapa a noua din cadrul ligii secunde la fotbal. Pe un frig pătrunzator, ambele formații au mimat fotbalul dar în cele din urmă formația antrenată de Alin Pînzaru s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1) și brăilenii mai trag nădejde că după acest succes va veni un eventual sponsor să scape de griji pe CF Brăila.

Prima parte a jocului a fost realmente una plictisitoare în care au existat doar două faze concrete de gol, câte una de fiecare parte, ambele fructificate pentru un rezultat de egalitate la pauză.

Prima dintre ele a venit în minutul 15 și a aparținut brăilenilor, atunci când Necoară a executat o lovitură de colț de pe partea stângă, iar Bosoi a reluat imparabil, cu capul, direct în vinclul porții gălățene: 1-0! Golul egalizator a venit la ultima fază de poartă a primei reprize după lovitura liberă de la vreo 35 de metri lateral dreapta executată impecabil de Florea Voicu, iar mingea s-a dus direct în vinclul porții unui Mitrea surprins de execuția gălățeanului: 1-1! În rest s-a jucat parcă de-a latul terenului fără vreo ocazie concretă de gol la vreuna din porți, chiar dacă brăilenii au avut o posesie mai bună a balonului și au dominat teritorial.

După pauză elevii antrenați de Ion Balaur încep mai binișor jocul, iar centrarea lui Gohoreanu este reluată la o palmă pe lîngă vinclu de Florea. După însă alte cinci mimute, brăilenii marchează golul care avea să le aducă în final toate cele trei puncte puse în joc. Ndigwe a pasat excelent pentru Ciocâlteu aflat la 14-15 metri de poarta adversă, iar mingea șutată de acesta s-a dus direct la colțul lung fără speranțe pentru Olaru: 2-1 (min. 55).

Brăilenii au vrut să facă spectacol în această parte secundă pentru puținii spectatori din tribune și în mare parte au reușit acest lucru, dar nu au mai punctat decât la nivelul artistic. Mai întâi a fost o „foarfecă” a lui Cazan peste transversală, după centrarea lui Bosoi (min. 63), iar apoi în min. 65 Ndigwe (aflat pe linia porții!) nu a reușit să împingă în plasă mingea centrată de același Bosoi! În minutul 67, Ciocâlteu a scăpat singur cu portarul Olaru, dar de la 16 metri a trimis pe lângă bara stângă o minge pe care toată lumea o văzuse în plasă!

Zece minute mai târziu, Florea marchează după pasa lui Sorin Cucu, dar asistentul de pe acea parte, bucureșteanul Alexandru Midvichi anulează golul pe motiv că mingea centrată de jucătorul gălățean a depășit linia de fund (min.77). Finalul de meci aparține gălățenilor care au dominat (chiar) sufocant gruparea brăileană, iar în minutul 87 acelaș arbitru asistent mai anulează un gol oaspeților pe motivul că Bîtfoi se afla în poziție de ofsaid și această decizie, fiind corectă! Defensiva brăileană rezistă cu brio asalturilor gălățene, și fluierul final al centralului bucureștean Marius Avram mai aduce CF-ului Brăila alte trei puncte în cont.

Acum brăilenii speră că lângă echipa lor va veni (în cele din urmă) un eventual sponsor pentru ca gruparea de la Dunăre să nu dispară după mai bine de 90 de ani de la înființare!

 

CF BRĂ‚ILA – DUNĂ‚REA GALAȚI          2-1 (1-1)
Au marcat: Bosoi (min. 15), Ciocâlteu (min. 55)/ Florea Voicu (min. 45)

CF Brăila: Mitrea – Bosoi, Olenic, Necoară, Frunză – Ochia, Neagoe, Iordache (min. 90+2: Stîngaciu), Ciocâlteu (min. 88: Dima) – Ndigwe (min. 78: Câmpeanu), Cazan. Antrenor: Alin Pânzaru.

Dunărea: Olaru – Asanache, Hristian, Șomodean, Fl. Cucu – Istrate (min. 76: Negoescu), N. Cucu, V. Florea, Gohoreanu – Bîtfoi, Neagu. Antrenor: Ion Balaur.

Cartonașe galbene: Ciocâlteu, Iordache/ Hristian, Bîtfoi, Neagu

A arbitrat impecabil o brigadă care l-a avut la centru pe Marius Avram, acesta fiind ajutat la cele două tușe de asistenții Mircea Grigoriu și Alexandru Midvichi (toți din București)

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Mihai Andries 20 Oct. 2013, 15:00 Campionat
Pe aceeași temă