Brăila reintră în hora retrogradării după eșecul cu Afumați. Dacia Unirea a pierdut în prelungiri

Marius ANGHEL 14 May. 2018, 10:59 Campionat

Dacia Unirea a pierdut cu 2-1 partida cu CS Afumați, desfășurată duminică, pe teren propriu, în cadrul etapei a 34-a și începe din nou să tremure pentru menținerea în Liga a 2-a. Joi, în intermediară, formația brăileană va evolua împotriva liderului Dunărea Călărași, în deplasare.

Meciul de pe Municipal a început cum nu se poate mai rău pentru brăileni, Ghiocel l-a faultat în careu pe Tudorache, iar centralul Adrian Illyeș a arătat punctul cu var, Mugurel Dedu (13) a transformat penalty-ul și oaspeții au deschis scorul. CS Afumați putea să-și dubleze avantajul în două rânduri, în minutul 22, când Ștefan a trimis mingea pe lângă poartă și în minutul 33, când Botaș a plonjat inspirat și a prins mingea șutată de Olariu. Oaspeții au continuat să fie periculoși pentru poarta lui Botaș, iar în minutul 35 Răzvan Avram a trimis mingea în transversală. În minutul 45, Cubleșan a fost inițiatorul unei faze frumoase, dar, la pauză, ilfovenii au intrat la cabine cu un avantaj minim, cu toate că raportul ocaziilor a fost clar în favoarea formației vizitatoare.

Partea a doua a început cu un contraatac al oaspeților, Buduroi i-a pasat lui Tudorache, acesta a șutat la colțul lung dar Botaș a fost la post. În replică, brăilenii au trimis spre poarta oaspeților prin Banyoi (50), dar Marinescu a plonjat și a înlăturat pericolul. Insistențele gazdelor de a restabili egalitatea au dat roade în minutul 74, mingea șutată de Cubleșan a ajuns la Alexandru Pop care l-a învins pe Marinescu, scorul a redevenit egal, 1-1, iar speranțele brăilenilor într-un rezultat pozitiv renășteau.

Egalată contrar cursului jocului, CS Afumați a revenit la cârma partidei, dar Botaș a avut din nou două parade la șuturile lui Burlacu.

În primul minut de prelungire al reprizei secunde, ilfovenii au marcat golul victoriei, mingea șutată de Perju a fost deviată de un adversar până la Dorin Burlacu, acesta a șutat violent la colțul lung, iar Ghiocel a deviat-o în propria poartă.

După acest meci, Dacia Unirea se află pe locul 15, cu 34 de puncte, tot atâtea câte au Miroslava și Pandurii, formații aflate însă pe poziții retrogradabile. Brăilenii stau mai bine, deocamdată, la golaveraj, cu patru etape înainte de final. Joi, în intermediară, de la ora 18:00, au o deplasare infernală, la Dunărea Călărași, liderul campionatului.

În schimb, CS Afumați a revenit pe locul 4, acum cu 61 de puncte, iar miercuri, de la ora 18:00, joacă pe teren propriu cu FC Argeș.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CS AFUMAȚI    1-2
Alexandru Pop 74′ / Mugurel Dedu 13′ – pen., Dorin Burlacu 90+1′

Botaș – Gîț, Stănciulescu (cpt.), Ghiocel, Nicola – Gab. Niță, M. Dima (Cubleșan 35′), Anghelina (Ciucureanu 35′), Alin Manea – Al. Pop – Banyoi (Dushkaj 67′)
Rezerve neutilizate: Olaru – Olenic, Țăranu, Vitan
Antrenor: Alin Pânzaru

Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Perju – Vas. Olariu, Mug. Dedu, Vl. Tudorache – Rz. Avram (D. Burlacu 46′), Buduroi (Al. Mitu 89′), Șt. Vasile (Mir. Manole 79′)
Rezerve neutilizate: Al. Mișa – Buzea, Novacek, Ciochină
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 14 May. 2018, 10:59 Campionat
Pe aceeași temă