Brăila pierde din nou la scor, acum contra liderului Sportul Snagov. Hossu: „Nu mă mai pot numi manager general, ci mai degrabă finanțator! Am preluat involuntar această funcție”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Sep. 2018, 15:37 Campionat
Brăila pierde din nou la scor, acum contra liderului Sportul Snagov.** Hossu:

După umilința suferită în etapa trecută în deplasarea de la Academica Clinceni, scor 0-7, Dacia Unirea Brăila a mai pierdut încă un meci la o diferență mare. Astăzi de dimineață, pe teren propriu, în etapa a 5-a a Ligii 2, formația preluată în această săptămână de antrenorul Florentin Petre a cedat cu 3-0 în fața liderului Sportul Snagov.

Ilfovenii au deschis scorul în minutul 31, prin Robert Elek, care a marcat dintr-un penalty făcut de Maxin asupra lui Hlistei, Stelu Costache a majorat diferența în minutul 79, cu un șut la colțul lung, iar Valentin Bărbulescu a stabilit rezultatul final în minutul 90+2, după ce a primit o minge în centrul careului și a finalizat ca în curtea școlii, cu latul sub transversală.

După acest eșec, Dacia Unirea rămâne cu două puncte acumulale în primele cinci etape și se menține pe locul 18, retrogradabil. Totodată, Florentin Petre debutează cu o înfrângere pe banca echipei brăilene.

La acest meci nu a asistat însă și directorul sportiv Cristian Hossu, cel care în această vară a preluat Dacia Unirea și a făcut ca echipa să continue în Liga 2. Acesta spune că a preluat involuntar titulatura de investitor.

„Eu sunt acum la Cluj-Napoca, pentru a încheia un transfer pentru Dacia Unirea Brăila. Nu am fost la meciul cu Sportul Snagov, dar am înțeles că echipa a jucat bine până a primit primul gol. De când am ajuns la club, am tot încercat să atrag jucători.

Eu nu mă mai pot numi manager general, ci, mai degrabă, finanțator. Am preluat involuntar această funcție. Săptămâna viitoare, salariile vor fi plătite. De asta mă ocup eu”, a declarat Cristian Hossu în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” de la radio Sport Total FM.

Balint: „Încercăm să rămânem realiști și modești”

De partea cealaltă, după accest succes, Sportul Snagov și-a menținut prima poziție în clasament, ajungând la 13 puncte acumulate în cinci etape. Antrenorul Laszlo Balint nu crede că progresul echipei sale este întâmplător

„Munca noastră își arată roadele, sunt niște rezultate pe care nu le-am obținut întâmplător. Am obținut niște rezultate care ne-au împins în fruntea clasamentului, dar încercăm să rămânem realiști și modești. Încercăm să avem un joc elaborat, dar astăzi am avut mari probleme din cauză că am jucat pe o suprafață foarte proastă. De mult nu am mai văzut un teren așa de prost ca cel de la Brăila. Mă bucur pentru cele trei puncte, dar cred că mai mult mă bucur pentru că nu am avut jucători accidentați! Am reușit, din nou, să nu primim gol, aici este meritul întregii echipe, deoarece am fost organizați din primul până în ultimul minut.

Este doar etapa a cincea, iar campionatul este foarte lung. adversarii sunt foarte motivați când joacă împotriva noastră, dar numai așa putem să progresăm”, a spus Laszlo Balint la radio Sport Total FM.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – SPORTUL SNAGOV    0-3
Robert Elek 31′ – pen., Stelu Costache 79′, Valentin Bărbulescu 90+2′

R. Avram (cpt.) – Maxin, Moroianu, B. Hamza, Hîmpea – Lu (Mucuță 85′), Pleșa, Vitan, Liv. Gheorghe (Calu 58′) – Ciucureanu, Bebey (Sil. Crăciun 69′)
Rezerve neutilizate: Ghițun – Djoko, Merville, Coteț
Antrenor: Florentin Petre

Fl. Iacob – Șt. Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Oanea – Val. Bărbulescu (cpt.), Tazouti (L. Ion 59′) – Gîț (S. Costache 62′), Huiban, Hlistei – Elek (Bg. Stancu 82′)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – Boțoneanu, Buia, I. Șerban
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Florin Iacob și Erchian Ionus (ambii din Constanța).

Etapa următoare, Dacia Unirea Brăila joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CS Balotești, ultima clasată înaintea meciului pe care îl are mâine de jucat cu SSC Farul. Tot atunci, Sportul Snagov o întâlnește pe teren propriu pe Ripensia Timișoara.

VEZI REZULTATELE și MARCATORII etapei a 5-a

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: fb Sportul Snagov

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Sep. 2018, 15:37 Campionat
Pe aceeași temă