Brăila a remizat cu Delta, dar mai are șanse reale la promovare!

Mihai Andries 28 Apr. 2013, 16:05 Campionat
Brăila a remizat cu Delta,** dar mai are șanse reale la promovare!

În ciuda faptului că era practic un meci derby, aproape crucial pentru promovarea în liga întâi, doar vreo 600 de spectatori au venit sâmbătă la stadionul „Municipal” din Brăila pentru a urmări partida dintre echipa locală și Delta Tulcea. Dar derby-ul nu a fost decât pe hârtie, deoarece ambele formații au încercat să-și neutralizeze adversarul, iar scorul final cu care s-a terminat partida, 1-1, este unul conform cu realitatea din teren.

Gruparea antrenată de Alin Pânzaru a începul în forță și, după ce Ciocâlteu (foto) a cerut un penalty în minutul 4 la o intrare a lui Mișelăricu (neacordat de centralul Radu Petrescu), Pungă a scăpat singur în careul tulcean (min. 6) doar cu Olteanu în față, dar jucătorul brăilean a trimis de la 10-11 metri de puțin pe lângă bara dreaptă a porții tulcene! A fost numai un simplu foc în paie ude, deoarece partida s-a echilibrat apoi, iar tulcenii au dominat gruparea brăileană o bună parte a primei reprize!

În minutul 23 a fost rândul lui Câju să ceară un penalty după o intrare la limită a lui Bosoi în propriul careu. Centralul acestei partide a indicat în cele din urmă lovitură de pedeapsă în favoarea oaspeților, în minutul 25, atunci când același Bosoi l-a ținut evident tot pe Câju în suprafața de pedeapsă a porții apărate de Bunduc, iar penalty-ul a fost transformat în gol de către cel faultat: 0-1!
Până la finalul primei părți am asistat la un joc haotic al ambelor echipe, de-a… latul terenului și astfel gruparea antrenată acum de Erik Lincar a intrat la odihna regulamentară cu un nesperat avantaj pe tabela de marcaj.

Ciocâlteu a marcat de două ori, dar o dată din ofsaid

Imediat după reluarea jocului, în minutul 48, tulcenii au avut șansa golului secund, dar Bunduc a reușit să apere șutul expediat de Sin de la 13-14 metri, după ce jucătorul tulcean scăpase singur în careul brăilean! Replica brăilenilor a venit prompt în minutul 51, atunci când Ciocâlteu a reluat cu capul peste poartă, din 3-4 metri, nejenat de nimeni, o minge excelent centrată de Bosoi. Apoi Olteanu a prins în doi timpi mingea trimisă de la 25 de metri de Pungă (min. 63), pentru ca în minutul 66 să se restabilească egalitatea.
A fost o acțiune de atac colectivă a brăilenilor, mingea a ajuns la Ciocâlteu la 7-8 metri de poarta tulceană, iar brăileanul l-a „executat” pe Olteanu cu un șut sec: 1-1! Brăilenii ar fi putut oprelua conducerea pe tabela de marcaj în minutul 73, dar asistentul Sebastian Stoianov (Constanța) a anulat corect, pe motiv de ofsaid, golul marcat cu capul de Ignat după o centrare a lui Ciocâlteu.

Tușierul Dimancea le-a anulat tulcenilor un gol perfect valabil

Dar în minutul 81 a avut loc cea mai controversată fază a partidei: Dragu a scăpat singur pe contraatac spre poarta brăileană, iar asistentul de pe cealaltă parte, Paul Dimancea (Constanța) l-a oprit eronat eronat pe jucătorul tulcean care marcase deja, aceasta fiind singura greșeală notabilă a brigăzii de arbitri. Finalul de meci a mai însuflețit puțin puținii spectatori din tribună, deoarece Câmpeanu ar fi putut fi eroul Brăilei în minutul 83, atunci când atacantul de la CF Brăila a reluat prea slab din 6 metri, iar Olteanu a reținut fără probleme!
Putea fi și însă și 1-2 în minutul 88, dar Bunduc l-a oprit miraculos din drumul spre gol pe Florea scăpat singur în careul brăilean! După fluierul final, jucătorii de la Delta Tulcea s-au năpustit spre brigada de arbitri reclamând golul anulat al lui Dragu din minutul 81, dar așa zisul conflict a fost oprit foarte repede de intervenția antrenorului secund al Deltei Tulcea, brăileanul Cristian Rusu!

Programul etapelor rămase avantajează Brăila în lupta pentru promovare

În ciuda faptului că au pierdut sâmbătă două puncte uriașe în tentativa lor de a urca pe prima scenă a fotbalului românesc, fotbaliștii brăileni mai păstrează încă șanse reale pentru o eventuală promovare. Nu de alta, dar CF Brăila are un program mai ușor decât principalele contracandidate la promovare, chiar dacă în etapa viitoare va pierde pe terenul echipei FC Botoșani! După acel joc de la Botoșani, brăilenii vor sta o rundă, apoi vor juca la Rapid CFR Suceava, vor primi la Brăila pe Dunărea Galați, se vor deplasa la Farul Constanța. Apoi vor juca din nou acasă, de data aceasta cu Dinamo II București, iar în ultima rundă vor evolua pe terenul echipei CS Buftea.

În schimb, Delta Tulcea va mai mai sta alte trei etape din cele șapte care vor urma, adică în rundele 24, 28 și 30. Dar iată și restul programului tulcenilor: deplasare la Săgeata Năvodari (runda a 25-a), meci acasă cu Sportul Studențesc (runda a 26-a), deplasare la CS Otopeni (runda a 27-a) și acasă cu FC Botoșani (runda a 29-a).

Cealaltă rivală la promovare, CS Otopeni mai stă doar în două runde, a 26-a și a 29-a. Joia viitoare vor juca acasă cu Săgeata Năvodari, în intermediară vor juca în deplasare la Sportul, în runda a 27-a primesc vizita Deltei, apoi se duc la Botoșani și la Rapid CFR Suceava.
Dar până vom vedea ce se va întâmpla în aceste partide, vă lăsăm pe dumneavoastră să faceți calculele la șansele unei eventuale promovări a brăilenilor, iar noi vă prezentăm caseta tehnică a partidei de sâmbătă de la Brăila:

CF Brăila – Delta Tulcea  1-1 (0-1)
Au marcat: Ciocâlteu (min. 66)/ Câju (min. 25 din penalty)

CF Brăila: Bunduc – Bosoi, Ignat, Ivan, Sânmărtean – Frunză (min. 76: Bălțoi), Ochia, Pușcașu, Pungă – Rusu (min. 60: Câmpeanu), Ciocâlteu (min. 84: Cazan). Antrenor: Alin Pânzaru
Delta Tulcea: Olteanu – V. Crețu, Mișelăricu, Marincău, Mansur – Neagu (min. 62: Dragu), Ionescu (min. 65: Iacob), N. Crețu (min. 74: Postelnicu), Câju -, D. Florea, Sin Antrenor: Erik Lincar.

Au arbitrat bine în general: Radu Petrescu (București) – Sebastian Stoianov și Paul Dimancea (ambii din Constanța)

Articol scris de Marcel SÂNPETRU
 

Mihai Andries 28 Apr. 2013, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă