Brăila a pierdut șansa să o depășească pe Rapid în play-off. „Au fost copleșiți de importanța meciului, au jucat timorați”

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 11:16 Campionat

Dacia Unirea a pierdut cu 1-0 la Rapid, însă reușita giuleștenilor a ridicat multe semne de întrebare. Golul a fost marcat de Robuste însă, aflat în poziție de ofsaid, Iulian Popa a influențat faza, iar reușita gazdelor trebuia anulată. Ținând însă cont de raportul ocaziilor, Rapid a fost echipa mai bună în acest meci.

Dacia Unirea a avut o primă repriză bună, în care a avut șansa de a marca și de a restabili egalitatea, dar în partea secundă brăilenii au evoluat sub nivelul lor. Alin Pânzaru a spus că brăilenii au jucat timorați: „Au fost copleșiți de importanța meciului, au jucat timorați. Rapidul a marcat din ofsaid însă este o echipă bună, cu fotbaliști experimentați și ne-a fost greu să întoarcem rezultatul atâta timp cât jucătorii tineri de la Dacia Unirea au evoluat cu trac. În prima repriză am avut câteva șanse mari de a egala, în partea a doua Rapidul a ratat marile ocazii”.

Președintele clubului, Valentin Avramescu, susține că piesele importante din angrenajul echipei nu au reușit să se refacă fizic, după meciul cu FC Academica Clinceni. „Din păcate nu am avut tonus fizic, jucătorii noștri importanți au o anumită vârstă și nu au reușit să se refacă după meciul de pe teren propriu. Lupta pentru primele două locuri continuă, mai sunt trei meciuri, 9 puncte în joc, orice se poate întâmpla”, a declarat Valentin Avramescu imediat după joc.

Partida din Giulești a început cum nu se poate mai rău pentru gruparea de la Dunăre. La al doilea corner consecutiv, în minutul 3, rapidiștii au deschis scorul prin Robuste, însă golul trebuia anulat pentru că un coechipier de-al său, Iulian Popa, a atacat mingea și a influențat faza. Asistenul de pe acea parte nu a semnalizat, iar centralul a validat reușita gazdelor. Vasile Nicolae (16) a șutat razant cu transversala porții lui Mitrea, iar patru minute mai târziu Morar a irosit o altă șansă de gol a gazdelor. Abia în minutul 22 Roșu a șutat pe centrul porții și, un minut mai târziu, lansat în adâncime de Onofraș, Enciu a făcut o preluare largă și a șutat în portarul Drăghia. Rapid a fost aproape de 2-0, în minutul 26, când Vlad Morar a pătruns în careul brăilean și a șutat dintr-un unghi dificil la colțul scurt, însă Mitrea a deviat mingea în corner. Până la finalul primei reprize Dacia Unirea a controlat ostilitățile în teren, și-a creat ocazii de gol însă la șutul lui Frunză (27), mingea deviată de Enciu a fost prinsă cu dificultate de portarul Rapidului și, tot în același minut, Drăghia a parat mingea șutată de Onofraș. Onofraș (42) și Muscă (44) și-au mai trecut o dată numele pe lista ratărilor astfel că până la pauză tabela nu s-a mai modificat.

Dan Alexa l-a trimis în teren pe N’Koyi, mutare inspirată, astfel că repriza a doua a fost la discreția gazdelor. Tudoran a trimis mingea în transversală în minutul 59, iar N’Koyi și Popa au trecut de asemenea pe lângă majorarea scorului. Jucătorii Daciei Unirea au intrat cu mingea la picior în careul advers abia în minutul 62, însă acțiunea lor nu a avut un final fericit.

Rapid a câștigat partida după un gol controversat și a revenit pe primul loc în Seria întâi, însă în această săptămână FRF va pune în aplicare cererea FIFA de a sancționa clubul giuleștean cu șase puncte, astfel că rapidiștii vor rămâne cu 31 de puncte, tot atâtea cât are acum și Dacia Unirea.

Săptămâna aceasta Dacia Unirea va susține două partide pe teren propriu, miercuri cu Dunărea Călărași, sâmbătă cu SC Bacău.

RAPID BUCUREȘTI        1
DACIA UNIREA BRĂ‚ILA   0

Robuste ‘3

Drăghia – N. Vasile (cpt.), Robuste, Fran Cruz, Fota (Raiciu ’44) – Luque (N’Koyi ’46), R. Costin – Tudoran (Căruță ’72), V. Morar, I. Popa – Martin
Rezerve neutilizate: Botaș – Țîră, Rafa Jorda, Potecea
Antrenor: Dan Alexa

Mitrea – Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu (G. Iordache ’86), Onofraș, Petean (Olenic ’68), Frunză (cpt.) – Al. Muscă, M. Enciu (M. Dima ’79)
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – P. Ioan, Necoară, S. Nicoliță
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: „Valentin Stănescu”; Arbitru: Horațiu Mircea Fesnic (Cluj-Napoca); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 11:16 Campionat
Pe aceeași temă