Botoșaniul a sărbătorit deja promovarea după ce a frânt Săgeata pe genunchi!

Marius ANGHEL 12 May. 2013, 05:52 Campionat
Botoșaniul a sărbătorit deja promovarea** după ce a frânt Săgeata pe genunchi!

Echipa lui Cristi Popovici nu s-a împiedicat pe teren propriu în fața Săgeții Năvodari, administrându-le constănțenilor un sec 4-0 care a dus liderul la șapte puncte distanță de locul doi și la un pas de promovarea matematică. Însă teoretic Botoșaniul este ca și promovată, pentru că pentru lider vine meciul cu Sportul, pe care i-a bătut toată lumea, așa că cele trei puncte vor însemna automat și urcarea în Liga I

Revenind la meciul cu Săgeata, duelul dintre primele două clasate, disputat pe terenul liderului, a fost un derby doar cu numele. Oaspeții au venit ca mielul la tăiere, fiind lipsiți de aportul unor oameni de bază cum ar fi Vezan, Apostol și Zaharia, iar acest lucru s-a simțit în economia jocului. În plus, golul din minutul 6 reușit de Vașvari din penalty, după un henț în careu al constănțenilor, a fost o lovitură grea pentru Săgeata. Până la pauză scorul a rămas neschimbat, deși nu s-a dus lipsă de ocazii, mai ales la poarta lui Gordin.

Fülöp a fost eroul startului de repriză secundă, prima dată cu o reacție rapidă din patru metri la un balon respins de Gordin, ducând scorul la 2-0, iar apoi cu o pasă pentru Hadnagy, care a făcut 3-0. Pe fondul schimbărilor făcute în ambele tabere, oaspeții începând să trimită în teren juniori sub 19 ani, același Hadnagy mai înscrie o dată la jumătatea reprizei secunde și scorul a căpătat proporții neverosimile. Ultima fază mai aparte a meciului a fost cea din minutul 70, atunci când veteranul Vali Bordeanu a încercat o execuție pretențioasă, un lob de la 40 de metri, încercând să profite de ieșirea dintre buturi a lui Gordin.

Ultimul sfert de oră al meciului i-a avut ca actori principali pe suporteri, care au început să sărbătorească în tribune promovarea echipei lor. Fluierul de final al centralului Radu Petrescu a adus o explozie de bucurie în tabăra gazdelor, care au încins o horă la centrul terenului și au cântat împreună cu galeria „CAMPIONII, CAMPIONII”. 

 

 

 

FC BOTOȘANI – SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI 4-0
Marcatori: Vașvari ”6 – pen., Fulop ”52, Hadnagy ”54, ”66

D. Vlad – Țepeș, C. Dinu (cpt.), I. Ursu, Acsinte – Fülöp (V. Bordeanu ”62), M. Croitoru, Vașvari, Vraciu (A. Ignea ”72) – Cârjan, Hadnagy (Cr. Gafița ”80)
Antrenor: Cristi Popovici

Gordin – Sg. Bar, Goșa (Nazîru ”80), Fl. Popa (cpt.), Anițoiu – Diaby (D. Dogaru ”61), Coconașu, Bozeșan (Bangheorghe ”75), Ologu – Tigoianu, Pantelie
Antrenor: Gheorghe Mina

 

 

Foto de Eduard BLAGA
 

Marius ANGHEL 12 May. 2013, 05:52 Campionat
Pe aceeași temă