Bistrița a câștigat la Slatina și rămâne lider! Negrean: „Victorie muncită și importantă”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2013, 16:44 Campionat
Bistrița a câștigat la Slatina și rămâne lider!** Negrean:

Gloria Bistrița s-a impus sâmbătă cu 2-1 în fața echipei FC Olt și ocupă în continuare prima poziție în clasamentul Seriei 2. Victoria s-a conturat în prima repriză, când Marius Curtuiuș și Bogdan Antonache au marcat pentru 2-0 la pauză. Următorul adversar este FC Bihor Oradea.

În partida contând pentru etapa a 3-a, primele ocazii au aparținut gazdelor, dar Albuț a respins șuturile lui N”Kongue și Marincău (minutele 3 și 4). Formația bistrițeană a deschis scorul în minutul 10, prin Marius Curtuiuș, care a reluat cu capul din interiorul careului după o centrare de pe dreapta. Gloria a mărit diferența în minutul 22: Bogdan Antonache, săpat pe contraatac, a înscris cu un lob peste portarul Mogoșanu. În minutul 36, balonul expediat de Bancu de la marginea careului a trecut puțin pe lângă buturile lui Albuț, care a respins în corner lovitura liberă executată de Ivănică în minutul 42 și apoi lovitura de cap a lui N”Kongue (minutul 44). Echipa pregătită de Negrean și Coroian a intrat la cabine cu două goluri avantaj.

Repriza a doua a început tot cu FC Olt în atac, în minutul 48 Ivănică reluând din foarfecă peste poartă. Agbleta și Huțanu au ratat și ei două șanse importante, în minutele 57 și 60. Insistența gazdelor a dat roade în minutul 68, când Alin Ignea a transformat o lovitură de la 11 metri scoasă de Agbleta. Ghanezul a trecut în minutul 72 pe lângă egalare, șut din 10 metri pe lângă poartă. Eforturile disperate ale echipei din Slatina de a restabili egalitatea au rămas fără rezultat. Gloria a învins cu 2-1 și și-a păstrat fotoliul de lider, alături de CSM Râmnicu Vâlcea (ambele 7 puncte, golaveraj 5-2).

„O victorie foarte muncită și importantă în același timp, după un meci foarte greu. Prima repriză am controlat-o în totalitate, repriza secundă a fost mai slabuță. Important este că am câștigat și îi felicit pe băieți pentru efortul pe care l-au depus. Am avut emoții și la 2-0. Minerul Motru și FC Olt sunt două echipe bune ale campionatului. Urmează meciul cu FC Bihor, ne așteptăm la victorie, dacă nu câștigăm cu ei victoria de la Slatina nu mai e la fel de importantă”, a declarat antrenorul Sandu Negrean.

FC OLT
GLORIA BISTRIȚA
1-2

Ignea ”68 – pen. / Curtuiuș ”10, Antonache ”22

Mogoșanu – Anghelina, Marincău (Siminic ”51), Gligor (cpt.), Crușoveanu – Quist (D. Ene ”83), Ignea, Huțanu, Bancu, Ivănică (Agbleta ”51), N”Kongue
Antrenor: Dan Oprescu

Albuț (cpt.) – Țârcă, Hlinca, D. Matei, Polgar – Budăcan, Mărginean, M. Stancu, M. Chițu (Roșu ”70) – Antonache (Feher ”79), Curtuiuș (Mariș ”90+2)
Antrenor: Cristian Coroian

Sursa: Timp online

Marius ANGHEL 21 Sep. 2013, 16:44 Campionat
Pe aceeași temă