Bihorul bifează a doua victorie consecutivă acasă!

Mihai Andries 22 Oct. 2012, 12:53 Campionat

Bucurie printre suporterii bihoreni sâmbătă. Fotbaliștii de la FC Bihor i-au învins, într-un meci jucat acasă, pe cei de la FC Argeș Pitești, cu scorul 2-1 (1-0). Formația FC Bihor s-a impus sâmbătă pe teren propriu cu scorul de 2-1 (1-0), în fața echipei FC Argeș. Meciul, care a contat pentru etapa a opta a seriei vestice din liga a doua la fotbal, s-a desfășurat pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola, în prezența a 2.000 de spectatori, și a fost dominat de echipa gazdă, care a izbutit deschiderea scorului în minutul 40, în urma unei lovituri de la 11 metri.

Atunci, fundașul central al orădenilor, Iulian Petrache, urcat în atac, a fost agățat în careu de portarul Flavius Croitoru, iar la semnalizarea asistentului Cristian Lucaci din Baia Mare arbitrul Robert Dumitru din Brașov a dictat lovitură de pedeapsă în favoarea gazdelor. Penalty-ul a fost executat impecabil de atacantul Adrian Mărkuș, care a trimis pe jos în partea stângă, în timp ce portarul a plonjat în colțul opus.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că orădenii și-au creat și alte ocazii, cea mai mare având-o Alexandru Sorian, care în minutul 21 a trimis în bara transversală a porții piteștenilor cu un șut de la 22 de metri. În minutul 29, în urma unei centrări de pe dreaptă a lui Andrei Florean, Sulea, cu capul, din 5 metri, a trimis incredibil pe lângă poartă, iar în minutul 33, Alexandru Sorian a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, mingea fiind deviată puțin pe lângă poartă de zidul argeșean. De partea cealaltă, cea mai mare ocazie a oaspeților în prima repriză s-a consemnat în minutul 12, când Ivănică nu a reușit să reia spre poartă din 4 metri.

În repriza a doua, la doar 4 minute de la reluare, FC Bihor și-a majorat scorul, înscriind prin tânărul de numai 16 ani George Pușcaș, care a fost urmărit la acest joc și de un reprezentant al Clubului Arsenal Londra, Steve Morrow, fost internațional nord-irlandez. În minutul 49, Pușcaș a fost angajat pe partea dreaptă și din 14-15 metri a reușit să marcheze un euro-gol, trimițând peste portar, sub transversală, în apropierea vinclului și desprinzându-și echipa pe tabela de marcaj. Același G. Pușcaș a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 58, când atacantul Adrian Mărkuș a recuperat un balon pe partea stângă, a intrat în careu și a trimis la 4 metri de poartă de unde George Pușcaș a reluat în bara laterală.

În ultimele 20 de minute, jucătorii formației gazdă s-au mai relaxat, având avantajul de 2-0 pe tabela de marcaj, iar în minutul 83, pe un contraatac, formația oaspete a profitat și Adrian Dulcea a preluat un balon la marginea careului, a trecut pe lângă un adversar, a intrat în suprafața de pedeapsă, de unde a șutat la semi-înălțime, în dreapta portarului Pogacsics, reducând din diferență.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Astfel, FC Bihor s-a impus meritat în această partidă cu 2-1, și, coroborat și cu celelalte rezultate ale etapei a opta, a intrat pe poziția a cincea a clasamentului, cu 12 puncte.

„Băieții s-au încălzit destul de greu, dar după aceea, ușor, ușor, au intrat în ritmul jocului și am terminat reperiza în forță, cu două sau trei ocazii clare, plus o bară. Per total sunt mulțumit de rezultat, dar nu sunt mulțumit de joc, de atitudinea jucătorilor. La 2-0 puteam să ne desprindem, să marcăm încă 2 goluri cel puțin. Ne jucăm cu ocaziile și le-am spus și după meci că aici nu suntem în curtea școlii, aici se joacă pe puncte, se joacă pe bani, fotbalul și trebuie să le intre foarte bine în cap acest lucru”, a declarat după joc andrenorul FC Bihor, Claudiu Niculescu.

De partea cealaltă, tehnicianul gazdelor, Viorel Dumitrescu, consideră că echipa sa merita cel puțin să nu piardă acest meci. „Vreau să felicit echipa gazdă pentru victorie. În prima repriză nu am fost mai prejos decât gazdele. Am controlat tactic jocul, a fost o primă repriză destul de echilibrată. După părerea mea, la faza penaltyului, fiindcă am văzut și reluările la televizor, nu a fost lovitură de la 11 metri. Asta este. Golul 2 l-am luat în schimb pe o greșeală individuală, dar cred că meritam cel puțin un punct astăzi. Echipa gazdă nu m-a surprins cu absolut nimic. Știam ce joacă, le știam traseele și infiltrațiile lor, numai că facem multe prostii”, a declarat tehnicianul piteștenilor.

În jocul cu FC Argeș, antrenorul Claudiu Niculescu a aliniat următoarea echipă: Pogacsics – Fl.Pop, Petrache, Tînc, Sinik – Florean, Coroian (min.79 M. Popa), Sorian, Sulea – Pușcaș (min. 63 Bic), Mărkuș (min. 74 Hadăr).

Oaspeții au jucat cu Croitoru – Voicu, Negoiță, Botea (min. 51 Vișa) Briceag – I. Niculae, Răuță (70 M. Ion), Cârstoiu, Cr. Iancu (min. 51 A. Popa) – Ivănică, Dulcea (cpt.)

În celelalte partide de sâmbătă, FC Maramureș Universitar Baia Mare a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1 cu FCM Tg Mureș, iar CS Mioveni a dispus cu 4-1 de Damila Măciuca.

Text și foto: eBihoreanul

Mihai Andries 22 Oct. 2012, 12:53 Campionat
Pe aceeași temă