Berceniul, la un pas de abandon: Dinamo vrea să preia echipa ca satelit

Adrian Soare, Mihai Andries 30 Nov. 2014, 17:59 Campionat
Berceniul, la un pas de abandon:** Dinamo vrea să preia echipa ca satelit

Eșecul usturător suferit ieri la Buzău, scor 1-7, a lăsat un gust amar conducerii clubului din Berceni, care este pe cale să facă o mutare radicală și anume să cedeze neoficial locul din Liga 2. Astfel, primarul Marian Ghenu a declarat ieri la Sport Total FM că este dispus să cedeze echipa de seniori oricui este interesat, în acest sens purtând deja o serie de discuții cu Dinamo.

Cheltuielile echipei: 1 miliard de lei vechi pe lună

„Dacă continuăm pe drumul asta și văd că finanțez degeaba, predau echipa fără datorii și mă retrag. În jur de un miliard de lei se ridică cheltuielile echipei pe lună. Am avut deja până acum discuții repetate cu mai mulți finanțatori, care vor să-și construiască o piramidă pentru jucătorii tineri și pe mine nu mă deranjează. Asta vreau, îmi păstrez cei 120 de copii, antrenorii calificați, iar cine vrea echipa mare o pun la dispoziție cu mare plăcere. Dezamăgirile sunt mari. Cine va veni să preia echipa va face ce dorește din 2015. Sper că până la finalul acestui an să reușesc să predau echipa cui va fi interesat.” a explicat acesta

Dinamo, în pole position pentru a prelua echipa

„Și Dinamo e pe fir, vor să vină cu jucătorii tineri și să-i bage la joc pentru a-i forma în vederea participării în Liga 1. În Liga 3 le-ar fi fost greu să facă asta. Vor juca sub formă de împrumut. Dacă vom ajunge la o înțelegere cu Dinamo, toată lumea va fi mulțumită”, a declarat Marian Ghenu, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”.

De menționat că în vara anului trecut a mai existat o tentativă a clubului din Ștefan cel Mare de a prelua Berceniul, după ce satelitul „câinilor” a eșuat lamentabil în tentativa de revenire în Liga 2, dar Anghelache și compania au fost refuzați la acel moment.

Berceniul, tărâm dinamovist

Alianța dintre cele două cluburi are mari șanse de a se realiza, relațiile dintre ele fiind mai mult decât bune. Primarul Ghenu a jucat fotbal la Dinamo, iar antrenorul principal al echipei a fost până de curând fosta glorie dinamovistă Marin Dragnea.

În plus, în lotul actual al echipei se află numeroși foști juniori sau jucători cu trecut dinamovist. Lista îi cuprinde pe Pădurețu, Alex Roman, R. Tătar, Viorel Ștefan, Florin Niță, Cristi Manea, Robert Gheorghe, în timp ce în sezonul trecut au mai evoluat și Bogdan Aldea, Rover Cârstea, Voican, Alex Vasile, Bitez și Bădăuță. Bonus, în fiecare pauză competițională, o serie de jucători din curtea clubului vin să dea probe la Berceni.

Dinamo II, dispare sau continuă

În situația în care Dinamo va prelua Berceniul din iarnă, se pune problema ce se va întâmpla cu satelitul din Liga 3, care a terminat turul pe locul 6, la 12 puncte de fotoliul de lider. Cum echipa ilfoveană nu se poate transforma efectiv în Dinamo II până la vara, pentru că acest lucru nu este posibil prin regulament, există două posibilități.

Prima este ca cele două să meargă în paralel, Berceni în Liga 2 – cu jucători împrumutați de la Dinamo, atât de la echipa mare, cât și de la satelit și Dinamo II în Liga 3 – cu accent pe promovarea tinerelor speranțe de la Centrul de Copii și Juniori, în special de la juniorii A ai lui Mezei și cei B ai lui Sorin Popescu.

A doua variantă presupune retragerea din campionat a echipei a doua a celor de la Dinamo și mutarea tuturor jucătorilor la Berceni. Pentru ca din vară să se producă transformarea completă, adică schimbarea Berceniului în Dinamo II și în acte.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Adi SOARE

 

 

Adrian Soare, Mihai Andries 30 Nov. 2014, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă