„Bătrâna Doamnă”, nașa celor de la ACS Poli! UTA întoarce scorul în repriza secundă și obține a treia victorie în acest sezon cu timișorenii

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 13:40 Campionat
  • UTA a avut de transpirat pentru victoria cu 2-1 obținută cu ACS Poli, astăzi, pe teren propriu, în cadrul etapei a 24-a a Ligii 2. Arădenii, deși au transferat, teoretic, jucători mai bine cotați decât aveau în tur, au avut un meci greu cu penultima clasată. După ce alb-violeții au marcat în prima repriză prin Dănuț Bilia, arădenii au revenit în partea secundă grație lui David Miculescu și Alexandru Ciucur.
  • În acest sezon, ACS Poli a pierdut cu UTA în Cupa României (1-2), dar și în ambele jocuri din campionat (0-3 și 1-2), iar în această ediție de Liga 2 „Bătrâna Doamnă” are cinci victorii și o singură înfrângere cu echipele din Timișoara, ACS Poli, ASU Politehnica și Ripensia.

 

Meciul desfășurat la Arad, pe stadionul Motorul, a început cum nu se putea mai bine pentru ACS Poli. Din minutul 3, după un corner bătut de Rogoveanu, Dănuț Bilia a înscrie pe jos, din 6 metri. După golul marcat, arădenii au irosit ocazie după ocazie. Mai întâi, Rus a scăpat spre poartă, pe dreapta, iar Miculescu nu a ajuns la centrarea din fața buturilor. Același Rus a fost deschis pe stânga și de Kanda, însă Paramatti și Moldovan au intervenit la minge. Tot atacantul arădean a avut și un șut pe lângă poartă de la 18 metri. UTA continua să aibă posesia, dar, spre disperarea spectatorilor, nu a putut concretiza ocaziile create.

Bădăuță în formă, Bodea ca un portar de handbal

În minutul 31, timișorenii au scăpat cu trei oameni în careu, Rogoveanu, Bădăuță și Sidorenco. Primul i-a trimis lui Bădăuță, care a tras, Bodea a respins în fața, mingea a reajuns la același Bădăuță, care a prins un șut și mai bun, însă goalkeeperul arădenilor a „pus corpul”, ca la handbal, și a parat din nou. Peste câteva minute, Bădăuță a prins un șut în forță, care a lovit însă bară.

UTA a irosit și ea două șanse la faze create de Kanda. Mai întâi, Moldovan a respins o pasă a acestuia pentru Miculescu. Kanda a avut și un șut din lovitură liberă care s-a dus puțin pe lângă poartă.

Prima repriză cu ratările, a doua – cu golurile pentru gazde

După ce au fost conduși la pauză, arădenii au egalat în minutul 53. Ciucur a centrat, Bilia a respins, dar doar până la David Miculescu, aflat la 16 metri, care a marcat cu stângul, la o fază la care portarul Dinu Moldovan a atins mingea, dar nu a mai putut să-și salveze coechipierii. Într-o repriză săracă în ocazii, nu au mai fost șanse de gol, dar UTA a întors, totuși, scorul. În minutul 76, Ciucur a centrat din colțul careului mare, iar Rus, dar și Munteanu de la ACS Poli, au deviat mingea în poarta bănățenilor.

Timișorenii au fost periculoși la 2-1, însă Buzan a trimis pe lângă buturi. Arădenii au mai presat pe final, dar nici lovitura de cap a lui Copaci, nici șutul lui Matei nu l-au putut învinge pe Dinu Moldovan. În prelunguri, Rus a scăpat singur, dar a intrat prea în unghi și a trimis în bară.

UTA ARAD – ACS POLI TIMIȘOARA      2-1
David Miculescu 53′, Alexandru Ciucur 76′ / Dănuț Bilia 3′

Rob. Bodea – Cr. Costin (Stahl 65′), El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, I. Neagu (Cr. Matei 61′) – Ciucur, Miculescu (Hrezdac 81′), Kanda – Cip. Rus (cpt.)
Rezerve neutilizate: Orlic – Rz. Ivan, R. Iuga, Dav. Popa
Antrenor: Ionuț Popa

D. Moldovan – Bilia, Paramatti (cpt.), Uyi (Ghidurea 46′), Vl. Olteanu – Rogoveanu (Calugher 75′), D. Munteanu, Ant. Manolache – Buzan, Bădăuță, Sidorenco (Țîgîrlaș 57′)
Rezerve neutilizate: Began – D. Codrea, Dav. Pop, Golda
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 1.000; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Cu acest rezultat, UTA s-a dus la 35 de puncte și rămâne pe locul 8. Etapa viitoare, arădenii joacă tot acasă, cu Luceafărul Oradea, sâmbătă, de la ora 11:00. ACS Poli rămâne cu 14 puncte pe locul 19, iar etapa viitoare primește vizita celor de la Academica Cinceni, tot sâmbătă, de la ora 11:00.

Înregistrarea meciului:

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sport Arad
 

Anda DELIU, Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 13:40 Campionat
Pe aceeași temă