„Bătrâna Doamnă” își întâlnește „Bestia Nera”! Neagu, încrezător că UTA va rupe seria rezultatelor fără victorie în fața Baloteștiului: „Pentru asta mergem acolo”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2019, 10:40 Campionat

UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul uneia dintre echipele din Liga 2 care în ultimul timp i-a pus mari probleme atunci când a întâlnit-o. Chiar în tur, CS Balotești se impunea la Arad cu 2-0, pentru ca în sezonul trecut să înregistreze două egaluri asemănătoare, scor 2-2. În 2016, la primul meci direct dintre UTA și Balotești, desfășurat în comuna ilfoveană, „Bătrâna Doamnă” obținea și singura victorie de până acum, un clar 4-2 cu toate golurile marcate de Adrian Petre. Ulterior, în acel campionat, Baloteștiul își lua revanșa pe terenul arădenilor, câștigând cu 2-1.

Acum, înaintea celui de-al șaselea meci direct, situația celor două echipe este diferită. UTA e în prima parte a clasamentului, departe de locurile promovabile, însă fără alte griji, în timp ce Baloteștiul își joacă acum una dintre ultimele șanse de a mai spera la salvarea de la retrogradare. Formația antrenată de Gheorghe Mihali, fost antrenor secund al „Bătrânei Doamne” la începutul ediției trecute a Ligii 2, în mandatul lui Adrian Mihalcea, se află pe locul 18, la șapte puncte în spatele primei echipe aflate deasupra locurilor retrogradabile.

În ciuda diferenței mari din clasament dintre cele două echipe, mijlocașul Ionuț Neagu crede că UTA nu va avea o misiune simplă la Balotești, acolo unde speră să obțină prima victorie în deplasare în acest an, după două eșecuri înregistrate până acum.

„Ne așteaptă un meci dificil. Adversarii noștri nu mai au nimic de pierdut, așa că ne așteptăm să joace dezinvolt. Din ce am înțeles, terenul va fi foarte rău, dar va trebui să ne mobilizăm și să ne adaptăm mai bine și mai repede, pentru că o asemenea suprafață de joc nivelează puțin valorile. Mergem pentru cele trei puncte, pentru asta mergem acolo. Dorim să legăm victoria cu Snagov de un nou rezultat bun, asta ne dă încredere pe viitor”, a spus Ionuț Neagu în conferința de presă premergătoare meciului.

Campion cu Oțelul și FCSB, Neagu încă nu se simte în formă maximă, după o perioadă de accidentări, însă e încrezător că jocul său și al echipei se va îmbunătăți pe parcursul acestui campionat. „Spre finalul campionatului, sper să fim cu toții cât mai pregătiți pentru ce va urma sezonul viitor. În ceea ce privește randamentul meu, am venit după o perioadă grea, dar, cât mai curând, sper să ajung și eu unde îmi doresc, odată cu jocul echipei”, a adăugat Neagu, care și-l dorește în continuare antrenor pe Ionuț Popa: „Aș vrea ca Mister să fie sănătos pentru a putea continua alături de dumnealui. Dânsul m-a căutat telefonic, pentru dânsul am venit și sper ca să ajung la forma cea mai bună cât de curând pentru a-i confirma încrederea în mine”.

Altfel, pentru că UTA îi are absenți pentru meciul de la Balotești pe Șeroni, suspendat, Stahl, Coulibaly și Manea, accidentați, Ionuț Neagu ar putea face cuplu în fața defensivei cu Denis Hrezdac.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 05 Apr. 2019, 10:40 Campionat
Pe aceeași temă