Barna: „E mai ușor în prima ligă, decât în eșalonul secund”

22 May. 2009, 19:09 Campionat
Barna:**

Chit că va fi folosit mai puțin sau poate deloc de antrenori la următoarele trei etape oficiale de campionat, Daniel Barna (foto: în centru) abia așteaptă să revină cu Ceahlăul în Liga 1. Cu gândul, încă, la ultimele prime din liga secundă care-i mai pot rotunji bugetul personal, fundașul de bandă stânga de pe Borzoghean este de părere că întreaga performanță a pietrenilor i se datorează numai managerului Florin Marin.

 

"Promovarea pe care am reușit-o cu o echipă nouă și mult întinerită, după numai un singur an de stat în liga secundă, este doar meritul conducerii noastre. Cea executivă și cea tehnică; în rest, noi jucătorii, n-am făcut decât să punem în practică sarcinile impuse", își susține ideea jucatorul pietrean.

 

Barna consideră reușita Ceahlăului o performanță extraordinară, tocmai pentru faptul că la începutul sezonului, nimeni nu le acorda pietrenilor nici cea mai mică șansă, după o simplă privire pe lotul de jucători. În plus, "Barleta", cum este apelat de coechipieri, rămâne convins de faptul că participarea în primul eșalon fotbalistic este "parfum" față de cea trăită acum în "fotbalul mic".

 

"Normal  este mai ușor să joci în prima ligă, decât în eșalonul secund. Acolo ai ocazia să te simți și tu fotbalist, între cei care se luptă pentru locurile de cupă europeană și titlul național". Barna recunoaște și faptul că a simțit, alături de ceilalți coechipieri din vestiarul pietrean, momentele în care promovarea Ceahlăului n-a mai părut atât de sigură. "Important este că am strâns rândurile la timp, ne-am concentrat mai mult și n-am lăsat ca munca dintr-un an întreg să devină una fără roade", a încheiat Daniel Barna.

Deși joaca pe flancul stâng al apărării nemțene, iar în retur a absentat o mare parte din jocuri datorită accidentării suferite în prima etapa, cu Știința Bacău, Daniel a reușit performanța să înscrie trei goluri pentru nemțeni: două în tur în meciurile cu Știința Bacău et. 1 (3-0) și (1-0) cu Dunărea Galați în et. a 2-a, golul victoriei, iar în retur în etapa precedentă de la Giurgiu a deschis scorul pentru nemțeni în min.62, în victoria cu (2-0) a liderului de pe terenul giurgiuvenilor. Daniel Barna a debutat în sezonul trecut în formația de bază a Ceahlăului chiar în Liga 1 sub conducerea lui Viorel Hizo, fiind cooptat la acea vreme și în lotul echipei Naționale de Tineret a României, iar în vara anului trecut a fost foarte aproape de o înregimentare în lotul echipei bucureștene Rapid București.

 

Articol scris de Dan Eșanu

22 May. 2009, 19:09 Campionat
Pe aceeași temă