Bălace: „S-au întâmplat atâtea în fotbalul timișorean și lumea s-a îndepărtat de fotbal”

Marius ANGHEL 04 Sep. 2012, 16:04 Campionat
Bălace:**

„Nedved” a revenit în Banat pe terenul „Dan Păltinișanu” ca și jucător al unei formații timișorene chiar într-un duel cu UTA, împotriva căreia debuta la Poli AEK. Silviu Bălace regretă că nu a câștigat cu noua echipă și speră ca suporterii să se alăture proiectului din Liga a II-a pentru a recrea atmosfera de altădată.

„Sunt bucuros că am redebutat, dar din păcate nu sunt foarte bucuros că n-am reușit să câștigăm astăzi, am avut 1-0, nu trebuia să lăsăm adversarul să marcheze acel gol egalizator, păcat. Îmi pare bine că au fost suporterii alături de noi, sper să avem evoluții bune de acum înainte, să câștigăm și cu siguranță atunci cred că stadionul va fi plin ca și înainte. Ne-am chinuit să aducem mingea în fața porții și e păcat că am muncit foarte mult dar suntem o echipă nouă, în formare, ne va mai lua ceva timp să ne omogenizăm. E important să nu mai repetăm greșeala care am făcut-o la golul lor”, a spus Bălace la final.

Fostul căpitan al Politehnicii speră ca galeria să revină pe „Dan Păltinișanu” dacă rezultatele vor fi măsură. „Atmosfera a fost un pic diferită probabil că atunci lumea era altfel. S-au întâmplat atâtea în fotbalul timișorean și lumea s-a îndepărtat de fotbal dar probabil că noi îi vom face să vină să ne încurajeze cum o făceau pe timpuri pentru că era ceva minunat”, a adăugat cel poreclit „Nedved din Banat”.

Deși e oltean Silviu Bălace consideră Timișoara casa lui și nu a fost surprins de primirea bună făcută de spectatori în ciuda faptului că destinația sa după Poli a fost Dinamo. „Nu sunt surprins, au mai fost jucători care au jucat la echipe rivale și au fost primiți bine. Timișoara mi-a dăruit multe dar și eu cred că am făcut multe pentru fotbalul timișorean pe teren”, a conchis mijlocașul.

Silviu Bălace (33 de ani) a jucat între 2003 și 2006 la Timișoara, înscriind de opt ori în 95 de partide pe prima scenă. În decembrie 2006 el a semnat cu Dinamo, unde însă a evoluat sporadic și a plecat apoi la Vaslui.

Articol scris de Cornel BIHOLARI
Foto: Banat Sport

Marius ANGHEL 04 Sep. 2012, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă