Baciu: „Nu facem un capăt de țară din acest eșec, pentru că mai sunt multe etape de disputat”

Mihai Andries 19 Nov. 2014, 14:52 Campionat
Baciu:**

Echipa adoptată de Primăria Pitești în această vară, Academica Argeș, nu traversează o perioadă prea bună în ultima perioadă. După două eșecuri consecutive este firesc ca starea de spirit în vestiarul echipei pregătite de Marius Baciu să nu fie una prea strălucită. Dacă eșecul pe propriul teren suferit acum două etape în fața principalei contracandidate la promovare FC Voluntari (scor final 4-3 pentru oaspeți) a fost pus și pe seama ghinionului, argeșenii primind golul patru în ultimul minut al jocului, pasul greșit de sâmbătă, în jocul de la Gloria Buzău, atunci când argeșenii au pierdut cu 2-1, a adus și mai mare amărăciune în tabăra alb-violeților.

Banca tehnică a echipei argeșene consideră că momentul critic poate fi depășit doar prin concentrarea maximă a jucătorilor pe toată durata jocului. Tehnicianul alb-violeților nu consideră că postul îi este amenințat și speră ca de acum înainte echipa sa să aibă cât mai puține sincope care să-i asigure la finalul sezonului promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Acesta a făcut o radiografie a eșecului din etapa trecută, în jocul de la Buzău: „Cine nu muncește nu greșește. Nu facem un capăt de țară din acest eșec, pentru că mai sunt multe etape de disputat. La meciul de la Buzău s-au comis multe erori personale, așa cum s-a întâmplat de altfel și la partida cu FC Voluntari. De data aceasta nu au mai fost fazele fixe problema noastră, ci maniera în care elevii mei au interpretat anumite faze. Cum am greșit noi, așa se pot împiedica și alte echipe care până acum au mers bine în campionat. La Buzău am avut o primă repriză bună, am deschis scorul, dar am primit gol spre finalul primei părți. În a doua repriză, jocul nostru nu a mai avut aceeași consistență. În situații de criză ca acestea trebuie să eliminăm greșelile personale, iar acest lucru se poate face doar prin concentrare maximă pe toată durata jocului”.

„Nu am trădători în vestiar”

Întrebat dacă i-a trecut vreodată prin cap că vreunul dintre elevii săi nu și-ar fi apărat corect șansele în cele două partide, Baciu nici nu a dorit să ia în calcul această variantă: „Nu suntem Barcelona, suntem numai o echipă de divizia a doua. Greșelile sunt omenești, iar dacă aș simți vreodată că un jucător al nostru a greșit intenționat, ar dispărea din vestiar. Greșesc ei jucătorii mai mari, așa că eu nu pot acuza de rea intenție niciun elev al meu, nu cred că cineva ar fi capabil de un lucru atât de josnic. Oamenii din afară pot interpreta orice, dar vă asigur că nu am trădători în vestiar”.

În prezent, după 13 etape disputate, Academica ocupă locul 2, în seria I, cu 24 de puncte, în timp ce liderul FC Voluntari are 31 de puncte. În etapa următoare, piteștenii joacă acasă cu Farul Constanța, meci programat pentru sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 11.

„Nu e un capăt de țară”

Acesta a ținut să precizeze și faptul că accidentările unor jucători importanți din primul 11 au contribuit la cele două eșecuri consecutive și nu numai. „Să nu uităm că în multe partide ne-au lipsit jucători importanți, fotbaliști care atunci când au fost apți au dus greul. De exemplu, Vițelaru, Popovici, Hamed, Stelian Stancu, Ispir și Szabo au avut perioade în care au lipsit fiind accidentați, ba mai mult unii dintre aceștia nu sunt refăcuți în totalitate, iar adversarii ne-au prins descoperiți și au profitat. Vițelaru este un jucător foarte bun pe faza defensivă, dar ne-a lipsit și cu Voluntariul, și cu Buzăul; apoi, Hamed s-a accidentat în tur, a avut entorsă de gradul trei și nici acum nu e la capacitate maximă. Așadar am fost nevoit să improvizez și să găsesc soluții pentru a putea suplini lipsa acestora la diverse jocuri, am fost nevoit să schimb puțin și sistemul de joc. Uneori mi-a ieșit improvizația, alteori nu… Nu poți duce greul cu doi-trei jucători, dar asta nu scuză nici pe departe greșelile noastre. Asta este, nu e un capăt de țară, mergem înainte, ne pregătim și încercăm să fim și mai concentrați în jocurile de campionat”, a concluzionat Marius Baciu.

Sursa: Ziarul Argeșul

 

Mihai Andries 19 Nov. 2014, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă