Baciu, mulțumit după victoria de la Balotești: ”Remarc atitudinea și dorința de victorie a elevilor mei”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2014, 13:43 Campionat
Baciu, mulțumit după victoria de la Balotești:** ''Remarc atitudinea și dorința de victorie a elevilor mei''

Academica Argeș s-a impus sâmbătă, în etapa a 7-a a Seriei I a Ligii 2, pe final, scor 3-2, în fața celor de la CS Balotești. Conduși de două ori pe tabela de marcaj, piteștenii au reintrat prima dată în joc grație penalty-ului executat de Darius Buia (42). Olariu (62) a ratat o nouă lovitură de pedeapsă în partea secundă a jocului, însă au egalat și au preluat conducerea în ultimele minute ale partidei. Vlad Rusu (85) a înscris la cel de-al treilea penalty acordat de arbitrul Marin Barbu (Făgăraș), iar Sorin Chițu (90+3) a finalizat decisiv în poarta lui Tănase pentru un 2-3 controversat.

Cu această victorie, argeșenii și-au menținut prima poziție în clasamentul Seriei I, în timp ce adversarii, CS Balotești, au căzut pe ultimul loc.

La finalul meciului, antrenorul echipei Academica, Marius Baciu, i-a acuzat pe jucătorii gazdelor că au jucat dur și a afirmat că cele trei penalty-uri au fost date în mod corect. Tehnicianul a mai spus că elevii săi nu au putut să joace mai bine din cauza stării gazonului.

”Consider că noi am evoluat la adevărata noastră valoare doar 35 de minute din acest meci, însă aș dori să remarc atitudinea și dorința de victorie a elevilor mei. Îmi doresc ca și în continuare să îi fac să înțeleagă că numai cu dăruire în joc ne putem atinge obiectivul pentru acest sezon. Nu ne-am putut face jocul nostru obișnuit în condițiile unui teren nu tocmai bun, însă e important că am obținut un succes puțin scontat la un moment dat.

Jucătorii intrați după pauză, Puscaș, Chițu și Stancu, au adus un plus, asta în condițiile în care și ceilalți elevi ai mei au avut o determinare mult mai mare în joc. Pe lângă cele trei goluri înscrise, noi ne-am creat alte 3-4 ocazii clare.

Gazdele au avut o evoluție destul de dură, fiind nevoit să îl scot de pe teren după o intrare dură pe Szabo. Loviturile de la 11 metri au fost acordate în mod corect, orice alte comentarii neavându-și rostul”, a spus tehnicianul liderului Seriei I.

Academica Argeș are un singur punct avans față de locul doi ocupat de FC Voluntari, 16 față de 15, și trei înaintea Săgeții Năvodari. Miercuri, de la ora 15:00, piteștenii joacă pe teren propriu în etapa intermediară în fața Unirii Slobozia.

Articol scris de Răzvan Marinescu
 

Marius ANGHEL 13 Oct. 2014, 13:43 Campionat
Pe aceeași temă