Baciu aruncă săgeți spre FC Voluntari: „Arbitrajul, pentru unii mumă, pentru alții ciumă”

Mihai Andries 06 Mar. 2015, 13:24 Campionat

Echipa de fotbal Academica Argeș are planuri mari în acest an: vrea să ajungă în primul eșalon, dar pentru asta este imperios necesar să recupereze handicapul de șapte puncte pe care îl are față de liderul FC Voluntari, principala contracandidată a elevilor lui Marius Baciu la promovarea în prima ligă.

Argeșenii nu au jucat în prima etapă, întrucât adversara pe care urmau s-o întâlnească, Săgeata Năvodari, a dispărut din peisajul fotbalistic autohton, însă mâine, elevii lui Marius Baciu reintră în circuitul eșalonului secund cu ambiții mari. Argeșenii vor juca pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Trivale în fața celor de la CS Balotești, o partidă pe care gazdele trebuie s-o câștige, pentru că orice pas greșit comis de acum înainte va fi fatal în lupta pentru promovare. Înaintea jocului de mâine, gazdele sunt pe locul 3 cu 24 de puncte, iar oaspeții pe poziția a șapte, cu 19 puncte.

„Suntem nerăbdători

Antrenorul principal al echipei Academica Argeș a vorbit pe marginea perioadei de pregătire, după care a prefațat partida de mâine „A fost o perioadă de pregătire dificilă, grea, mai ales pentru jucători, am avut probleme cu terenurile, ne-am antrenat pe sintetic. Am avut șansa de a putea pleca două săptămâni într-un cantonament centralizat în Turcia, acolo unde am beneficiat de terenuri foarte bune. Dar am revenit acasă unde am găsit terenuri proaste, grele, ne-am antrenat mai mult pe sintetic. Dar abia așteptăm să începem campionatul, cred că suntem la un nivel bun. Suntem nerăbdători să începem și să jucăm pe puncte, pentru că degeaba te antrenezi dacă nu și joci. Vom regla din mers ce mai avem de pus la punct. Partida de sâmbătă este una foarte importantă pentru noi, vom da peste un adversar dificil, cu jucători valoroși în componență. De exemplu, Pătrașcu, un fotbalist care în tur a fost la noi. Un fotbalist inteligent, puternic, cu experiență, care poate da valoare și celorlalți jucători.  Dar noi sperăm să ne putem impune jocul și să reușim să luăm trei puncte” a declarat Baciu

Arbitrajul, pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Baciu a comentat apoi pe marginea liderului, FC Voluntari care, în opinia sa, a beneficiat în ultima perioadă de aportul cavalerilor fluierului.

„Vizavi de cele 7 puncte, nu mă interesează acest aspect. Nu sunt multe, diferența aceasta nu va fi la infinit. Nu vreau să-i critic pe cei de la Voluntari, dar au primit în favoarea lor o serie de lovituri de la 11 metri cadou din partea arbitrilor. De pildă, la meciul precedent au avut un arbitru de casă. Au avut meci la Brăila în etapa trecută și au fost arbitrați de un arbitru prieten, sau chiar consătean cu antrenorul celor de la Voluntari. Este dezgustător ce se petrece. Asta e viața. Nu vreau să-i disculp în vreun fel pe elevii mei pentru greșelile comise de noi în prima parte a campionatului. Am avut parte de multe greșeli de arbitraj împotriva noastră; dacă stau și mă gândesc trebuia să fim pe primul loc. Pentru unii arbitrajele sunt mumă, pentru alții ciumă… Noi vom trata fiecare meci în parte la victorie, sperăm să nu mai avem parte de atâtea greșeli. Nu e normal ce se petrece”, a conchis tehnicianul argeșenilor.

Sursa: Ziarul Argeșul

Mihai Andries 06 Mar. 2015, 13:24 Campionat
Pe aceeași temă