Băcăuanii au produs surpriza la Iași, deși au jucat 80 de minute în 10: „Am sperat tot timpul”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 20:18 Campionat

Surpriza primei etape de play-off a fost furnizată de SC Bacău, care a remizat pe terenul liderului, 1-1 cu CSMS, după ce a jucat în 10 jucători mai bine de 80 de minute. În fața unei echipe ieșene care a părut cu gândul la cozonaci și pască, băcăuanii au făcut un joc bun și au smuls un punct meritat în ultimul minut al prelungirilor.

Cea mai controversată fază a partidei s-a petrecut în minutul 11, atunci când, după o degajare înaltă spre careul băcăuan, la un duel între Dumitriu și Pălimaru, asistentul Adrian Mărginean i-a semnalizat centralului că fundașul băcăuan a faultat. Chiar și așa, vârful ieșean nu avea mingea sub control, context în care cartonașul roșu arătat lui Dumitriu a părut o măsură exagerată. După meci, Viorel Tănase a supralicitat și a spus că el a văzut chiar fault în atac.

Deși cu un om mai puțin și evoluând cu un singur atacant, echipa oaspete și-a creat cele mai clare ocazii ale primei reprize, dar portarul ieșean Caparco a intervenit salvator la șuturile expediate de Hurdubei (min. 17) și Ungureanu (min. 33). În penultimul minut al primului mitan, Pălimaru a obținut o lovitură liberă de pe dreapta, Țigănașu a centrat în careul mic, de unde Bosoi, nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap.

La pauză, „Tase” a schimbat tradițional, post pe post, introducându-i pe Burcă și Rusu. Acesta din urmă a „semnat” ratarea meciului în minutul 83, când a șutat în portar de la 6 metri, singur cu un hectar de poartă în față. Conform principiului enunțat de „Tase”, „cine greșește, plătește”, așteptăm trimiterea lui Rusu în Liga a IV-a. În minutul 85, antrenorul Sport Clubului a făcut, în sfârșit, o schimbare inspirată, care se impunea, e drept, mult mai devreme. Fiindcă, ce avea oare de apărat Sport Clubul, jucând cu un singur vârf, și ăla bont? Cătălin Curiliuc a înscris la ultima fază golul unei remize meritate, din careul mic, după excelenta centrare a lui Căinari.

CSMS IAȘI
SC BACĂ‚U
1-1

Bosoi ”45 / Curiliuc ”90+4

Caparco – Radovic, Vișa, Avrămia, Țigănașu – Olah (cpt.), Al. Crețu – Bosoi (Onofraș ”68), L Mihai (Călugăru ”81), Hergelegiu (M. Dedu ”74) – Pălimaru
Antrenor: Marius Lăcătuș

Petrariu – Mihălăchioaie (Curiliuc ”84), L. Dumitriu, Lozneanu, Sascău (Burcă ”46) – Căinari, Taban, Cl. Tudor, C. Miron – Bg. Ungureanu (Bg. Rusu ”46), Hurdubei (cpt.)
Antrenor: Viorel Tănase
Eliminat: L. Dumitriu ”11 (roșu direct)

Tănase: „Ne-am luat măsurile necesare”

Antrenorul băcăuanilor a comentat prestația elevilor săi în fața liderului, a vorbit despre eliminarea lui Dumitriu și atenționat Rapidul.

„Am sperat tot timpul, chiar dacă am avut un jucător eliminat foarte devreme. Am jucat în inferioritate numerică aproape 80 de minute și acești băieți extraordinari merită felicitați, deoarece au depus foarte mult efort. Știam că vom întâlni liderul și ne-am luat măsurile necesare. Eu zic că am făcut un joc bun și că ne-am creat numeroase ocazii de a marca în ambele reprize. Chiar și la 0-1 am avut o ratare monumentală prin Bogdan Rusu. Vreau să spun că Iașiul are echipă și eu cred că ei cu Rapid se vor lupta până la capăt, iar eu le urez multă baftă. Dăm de terenuri bune, avem plăcerea de a juca, băieții sunt montați pentru că eu le-am zis de la preluarea echipei că avem un obiectiv îndrăzneț și îl vom realiza cu multă dăruire și angajament. Avem un handicap acasă, mă refer la terenul de pe „Aerostar”, fiindcă este foarte rău și nu putem pune în aplicare ceea ce pregătim.

Din ce am văzut eu de pe bancă, nu mi se pare că a fost fault la Dumitriu, ci mai mult faultul lui Pălimaru, dar nu vreau să comentez până nu văd DVD-ul jocului. În general nu comentez arbitrajul, sunt oameni și pot greși, dar și noi suntem antrenori și depindem foarte mult de rezultate.

Avem un meci foarte greu cu Rapidul, țin să anunț pe această cale faptul că noi vom da totul pe teren cu orice echipă. Echipa noastră crește de la meci la meci, iar de acest lucru avem nevoie pentru a căpăta experiență.”, a spus după meci Viorel Tănase.

Lăcătuș: „Sper să fie un simplu accident”

Și antrenorul ieșenilor a vorbit despre egalul contra băcăuanilor, sperând că jocul prost al fotbaliștilor săi să fi fost doar un accident.

„Din păcate, nu am reușit un joc bun astăzi, pe faza ofensivă am avut destul de puține reușite, iar neatenția pe unele faze defensive ne-a costat două puncte. Trebuie să ne trezim, să ne revenim și să încercăm să jucăm cum am jucat până înaintea acestui meci. Din câte am observat, nu am reușit să construim, nu am avut o circulație bună a jucătorilor în teren și a mingii. Nu am avut claritate în tot ceea ce am făcut, au fost prea multe pase greșite. Eu sper să fie un simplu accident și să demonstrăm în jocurile care au mai rămas de disputat că poate a fost o întâmplare. Pentru meciul cu Slobozia trebuie să facem eforturi să recuperăm jucătorii care au probleme și să abordăm cu încredere acest meci.”, a declarat Marius Lăcătuș la finalul meciului cu SC Bacău.

Sursa: Bacăul Sportiv
Foto: Ziarul de Iași

Marius ANGHEL 19 Apr. 2014, 20:18 Campionat
Pe aceeași temă