Academica Clinceni a obținut doar un punct în meciul de pe teren propriu cu ASU Poli, scor 2-2, în etapa a 36-a a Ligii 2, după ce a egalat chiar la ultima fază, în prelungiri. Cele două echipe rămân la egalitate de puncte, 38, în partea inferioară a clasamentului.
Inițial, ilfovenii au deschis scorul în minutul 35 după o acțiune în flancul drept a lui Cristian Pulhac și o deviere în propria poartă a lui Ioan Mera. Avantajul nu l-a putut ține prea mult, fiindcă în minutul 37, după o acțiune frumoasă a lui Sorescu, i-a pasat lui Cătălin Bădăuță, care a egalat.
Timișorenii au avut apoi un penalty clar la intervenția lui Chindriș asupra lui Sorescu (41), însă arbitrul a dictat simulare. Și ilfovenii au reclamat în repriza secundă un penalty, respectiv gol anulat, la Onțel (62), după un duel cu Telescu, însă centralul a dictat fault în atac.
În ultimele 20 de minute, poliștii au jucat dezinvolt și au atacat din toate pozițiile poarta lui Horia Iancu. Ungureanu (70) a nimerit transversala cu un șut violent de la 18 metri, Vucea (81) îl ia la țintă pe portar din 5 metri și tot el reia apoi periculos cu capul după o centrare a lui Blănaru, însă Iancu (84) a respins. Mera (88) a fost pe punctul de a-și răscumpăra greșeala de la autogol și a înscris cu o lovitură de cap după o lovitură liberă, însă reușita i-a fost anulată pentru offside, iar Iancu (90) a mai salvat încă o dată in extremis, de sub transversală, la șutul din stânga al lui Vucea.
În chiar ultimul minut al timpului regulamentar, Telescu (90) a fost faultat în careu de Andrei Chindriș, care a și fost eliminat pentru cumul de galbene, iar Ștefan Blănaru (90+1) a transformat cu siguranță penalty-ul. Însă la chiar ultima fază a jocului, după o centrare a lui Perju, Mihai Ion (90+4) dă lovitura și egalează din 5 metri.
Lincar: „Arbitrajul a încurcat puțin jocul”
La final, antrenorul Academicii, Erik Lincar, era mulțumit cu acest egal, având în vedere desfășurarea jocului din ultimele minute, însă a avut și câteva nemulțumiri față de arbitrajul lui Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca).
„Acum arbitrul e până la urmă suveran, cum a văzut el că a fost aproape (n.r. – la faza controversală în care Sorescu a reclamat penalty după ce a fost faultat de Chindriș). Și noi, după aia, am avut golul lui Onțel, în repriza a doua, și a fluierat fault în atac. Dar nu a fost nimic, adică era ori penalty, ori gol. Trebuia să lase golul… Bine, arbitrajul a încurcat puțin jocul astăzi, dar asta e, ce să facem, oricum nu mai contează. Ambele echipe au fost dezavantajate. A fost un joc bun. Noi am încercat să controlăm jocul prin posesie, am dezvoltat bine pe contraatac, iar ei pe contraatac au fost foarte periculoși, mai ales în repriza a doua, în ultimele 20 de minute au avut și o bară și două trei situații bune de a marca. De joc, în mare, sunt mulțumit. Să egalezi în minutul 90+3, 90+4, normal că ești mulțumit. Și de rezultat până la urmă, pentru că el contează. Dar, oricum, a fost un joc în care presiunea nu a fost prea mare și fiecare echipă a încercat să joace cât mai bine”, a spus, pentru Liga2.ro, Erik Lincar.
Brîndescu: „Probabil că ne-am speriat și noi în momentul în care am preluat conducerea”
De partea cealaltă, antrenorul Politehnicii, Sorin Brîndescu, e de părere că elevii săi meritau toate cele trei puncte, mai ales după ocaziile create în repriza a doua. „A fost un meci destul de echilibrat, pe o căldură destul de sufocantă. A fost și un fond de oboseală, ambele echipe am avut meci în weekend, dar noi am jucat duminică seară, un meci care ne-a cam stors. În aceste condiții, am încercat să punem probleme, ne-am dorit neapărat să câștigăm acest joc. În prima repriză, nu ne-am creat prea multe ocazii, dar ne-am apărat destul de bine, iar după ceea ce s-a jucat în repriza a doua, cred că am fi meritat să câștigăm. Am avut două ocazii mari, aproape de pe linia porții le-am ratat, plus o transversală”, a declarat, pentru Druckeria, Sorin Brîndescu, care a comentat și faza controversată petrecut în minutul 41: „Mai fac și arbitri greșeli, nu putem să ne luăm de faza respectivă. Într-adevăr, din punctul nostru de vedere a fost penalty, dar dacă așa a văzut arbitrul.. Nu cred că a fost cu intenție, dar așa a interpretat el faza, greșit. Cum și noi am interpretat greșit faza din prelungiri, când nu ne-am concentrat și am luat gol în ultima secundă. Suntem foarte dezamăgiți după acest final”.
Faza din ultimul minut de joc e sursa marilor regrete ale alb-violeților. „Noi am fost convinși că vom câștiga toate cele trei puncte, pentru că deși echipa din Clinceni a avut momente de dominare, nu și-a creat prea multe ocazii de gol. Dar, probabil că ne-am speriat și noi în momentul în care am preluat conducerea, ne-am apărat prea sus și le-am permis să arunce mingi în careu. Așa s-a întâmplat, fotbalul te pedepsește… trebuia să ținem mingea cât mai departe de poarta noastră. Chiar m-am uitat pe ceas, mai erau 27 de secunde când au aruncat de la margine, iar din faza aceea am luat gol. Nici nu s-a mai reluat jocul de la centru, s-a fluierat direct finalul”, a mai spus Sorin Brîndescu pentru sursa citată.
După acest meci, cele două echipe au rămas la egalitate de puncte, 38, și sunt pe locurile 13 și 14, timișorenii având avantajul golaverajului mai bun. Duminică, de la ora 11:00, ASU Poli joacă la Balotești, iar Academica Clinceni stă.
FC ACADEMICA CLINCENI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-2
Ioan Mera 35′ – autogol, Mihai Ion 90+4′ / Cătălin Bădăuță 37′, Ștedan Blănaru 90+1′ – penalty
H. Iancu – Vențer, Perju, Andr. Chindriș, Bg. Matei – Pulhac (cpt.), Cioablă, Al. Lazăr, Ant. Cruceru (Bg. Stancu 71′), C. Gheorghe (H. Chiacu 83′) – Onțel (M. Ion 87′)
Rezerve neutilizate: Crivăț – Cr. Matei, Ad. Avram, Bg. Ilie
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Andrei Chindriș 90′ (cumul de cartonașe galbene)
Gakos – Bilia, Mera (cpt.), Telescu, Ghinescu – Măd. Stancu – Vucea, Ad. Ungureanu (Birău 75′), Țugui (Giuricici 54′), Sorescu – Bădăuță (Șt. Blănaru 63′)
Rezerve neutilizate: Gîrlea – Nicolescu, Teuț, Bâte
Antrenor: Sorin Brîndescu
Stadion: Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).
Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Druckeria