Autobaza băcăuană n-a rezistat în fața Rapidului

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 16:37 Campionat

Sport Club Bacău și Rapid București au oferit sâmbătă, pe stadionul băcăuan „Aerostar”, un spectacol frumos pentru un meci de eșalon secund, condimentat din plin de splendida galerie giuleșteană. S-a terminat 1-2 după ce Martin și Niculae au întors scorul deschis de Husein.

Meciul a început vijelios și, după numai 30 de secunde, Husein a trimis un șut-centrare din flancul stâng care a lovit bara din stânga a porții lui Drăghia. Șapte minute mai târziu, același Husein a nimerit aceeași bară, de data aceasta din careul mic, după centrarea lui Taban. A treia ocazie le-a aparținut tot gazdelor, în minutul 10, când Bogdan Rusu a scăpat singur cu Drăghia, dar a fost blocat de portarul rapidist.

Oaspeții au avut prima ocazie în minutul 13, prin Daniel Niculae, a cărui reluare din 8 metri a ocolit de puțin poarta gazdelor. Tot el a avut două uriașe situații de gol în minutul 25, în situație de unu la unu cu portarul advers, dar juniorul Petrariu a intervenit de fiecare dată salvator.

Vali Negru a nimerit și el bara în minutul 29, cu un șut de la 12 metri, dar golul a căzut în poarta Rapidului cu 8 minute înainte de pauză. Claudiu Tudor a trimis o pasă inspirată în careul advers, unde Căinari era demarcat în aripa dreaptă, acesta a centrat ideal în careul mic, de unde Husein a deviat balonul în poarta goală. Din păcate, 5 minute mai târziu, tânărul Burcă a mai comis o gafă, făcând un henț inutil la centrul terenului, în urma căruia a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Imediat după pauză, în pofida indicațiilor antrenorului Viorel Tănase, băcăuanii au băgat autobaza în propriul careu. Viorel Moldovan a mutat introducând al doilea vârf, în timp ce „Tase” l-a scos pe ratangiul Rusu, intenționând să rămână cu Hurdubei vârf, dar ce s-a văzut a fost cu totul altceva.

Rapidul a atacat cu fundașii mult dincolo de linia de centru încă din startul mitanului secund, iar golurile au venit ca o consecință firească. Martin, nemarcat în mijlocul careului advers, a egalat cu o lovitură de cap după un corner executat de Coman în minutul 51, iar Daniel Niculae a înscris golul victoriei în minutul 57, cu o deviere inspirată din 10 metri, după centrarea lui Dică.

După eșecul operațiunii „Autobaza”, Viorel Tănase l-a trimis imediat în teren pe Bogdan Ungureanu, care a irosit o imensă ocazie în minutul 78, când a trimis cu capul peste poartă din poziție ideală. Autorul golului egalării de la Iași, Cătălin Curiliuc, a fost introdus abia în minutul 84, dar a fost mult prea târziu, jocul cu un singur vârf părând oarecum ilogic, în condițiile în care echipa din Bacău evoluează fără presiunea unui obiectiv.

În minutul 90, Ciolacu a ratat incredibil din 4 metri, cu poarta goală, în timp ce Drăghia a fost la post în cel de-al treilea minut de prelungiri la șutul sănătos expediat de Hurdubei. Astfel, Rapidul a învins pentru a treia oară la limită pe Sport Club Bacău în acest sezon, de fiecare dată speculând greșelile adversarilor.

SC BACĂ‚U
RAPID BUCUREȘTI
1-2

Husein ”36 / Martin ”51, D. Niculae ”57

Petrariu – Mihălăchioaie (Curiliuc ”84), A. Burcă, Lozneanu, Sascău – Căinari, Taban, Cl. Tudor, Husein (Bg. Ungureanu ”61) – Hurdubei (cpt.), Bg. Rusu (Adăscăliței ”46)
Antrenor: Viorel Tănase

Drăghia – I. Voicu, Al. Iacob, D. Lung, N. Vasile (A. Ciolacu ”46) – Ct. Păun – Al. Coman, V. Negru (Cl. Herea ”46, Tânc ”81), E. Dică, Martin – D. Niculae (cpt.)
Antrenor: Viorel Moldovan

Cartonașe galbene: Mihălăchioae (min. 23), Lozneanu (min. 32), Burcă (min. 34 și min. 42), Sascău (min. 52), Adăscăliței (min. 68), Taban (min. 89) / Coman (min. 31), Păun (min. 77), I Voicu (min. 83).
Cartonaș roșu: Burcă (min. 42).
Arbitru: Iulian Călin (Ștefănești – AG). Asistenți: Daniel Hulubei (Vaslui) și Stelian Slabu (Brașov).
Spectatori: 1000   

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: Dan DUȚĂ‚

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 16:37 Campionat
Pe aceeași temă