Rapidul lui Moldovan face scor, după un meci dificil

Marius ANGHEL 10 Apr. 2014, 10:00 Campionat
Rapidul lui Moldovan face scor,** după un meci dificil

Rapid București a reușit să se impună în fața celor de la Rapid CFR Suceava cu scorul de 5-1, într-un meci din penultima etapă a Seriei I a Ligii a II-a. Cu toate că rezultatul spune povestea unui meci disproporționat, echipa antrenată de Viorel Moldovan nu a avut deloc un meci simplu la Ploiești, ci a întâlnit un adversar dificil, care a cedat doar pe finalul partidei.

Repriză cu emoții pentru giuleșteni

Confruntarea dintre cele două echipe a avut loc pe vechiul stadion al celor de la Astra Ploiești, în urma suspendării primite de bucureșteni. Giuleștenii au început meciul excelent, reușind chiar din primele minute să pună presiune la poarta lui Pascal. În minutul trei al partidei, Daniel Niculae l-a întors în careu pe Velescu, iar fundașul sucevenilor l-a faulat. Marian Barbu, arbitrul aflat la primul său meci în divizia secundă, a dictat penalty, iar acesta a fost transformat fără probleme de căpitanul Pancu.

Bucureștenii au continuat să pună probleme sucevenilor, iar în minutul opt au trecut pe lângă golul doi, după ce au lovit transversala. Prima ocazie importantă a celor de la Rapid CFR Suceava a venit în minutul 27, după o cursă excelentă a fundașului dreapta Bălan. Acesta a centrat pe jos, însă mingea a fost trimisă puțin peste poarta lui Draghia. Insistența sucevenilor a dat rezultate în minutul 38, când echipa lui Moldovan a fost surprinsă pe contraatac. Arotăriței a pătruns pe partea stângă și a marcat de la marginea careului de 16 metri, după un șut plasat pe colțul lung. A urmat un joc fără evenimente importante până la fluierul de pauză al centralului Barbu.

Greșelile din apărare își spun cuvântul

Repriza secundă a început echilibrat, fără să anunțe prea multe, însă în minutul 51 avea să vină golul doi pentru giuleșteni. Ajuns într-o poziție excelentă pe partea dreaptă, Martin a centrat în fața porții, Vasile a ratat intercepția balonului, dar Niculae a reușit să înscrie, după o lovitură de cap din șapte metri. Peste opt minute Niculae avea să realizeze dubla după o gafă a portarului advers. Pascal, portarul sucevenilor, a ratat preluarea la marginea careului, iar Niculae a profitat de greșeala sa. Atacantul a trimis mingea în plasă, cu un lob peste portar. După acest gol, bucureștenii au dominat partida. Următoarea șansă pentru ei a venit în minutul 74, prin căpitanul acestora. După un joc de pase cu Dică, Pancu a reușit să pătrundă în careul advers, însă acesta l-a luat la țintă pe portar.

Se părea că meciul avea să se încheie cu rezultatul de 3-1, însă formația lui Moldovean a profitat de lipsa de concentrare de pe final de meci a sucevenilor. În primul minut de prelungire, Pancu a realizat și el dubla. Nemarcat în careul advers, căpitanul giuleștenilor s-a aflat la capătul centrării lui Istrate, și a îndeplinit o formalitate printr-o lovitură de cap. În minutul 93, Martin avea să închidă tabela. După o centrare de pe banda dreaptă a lui Voicu, mijlocașul bucureștenilor a înscris cu capul din 5 metri, stabilind astfel scorul final al partidei.

La finalul unui meci dificil, jucătorii giuleșteni și-au salutat fanii veniți la Ploiești să-i susțină. În urma victoriei cu 5-1 în fața celor de la Rapid CFR Suceava, echipa lui Moldovean a adunat 41 de puncte, aceasta aflându-se acum la cinci puncte în spatele liderului CSMS Iași și la egalitate cu locul trei, ocupat de Unirea Slobozia.

RAPID BUCUREȘTI
RAPID CFR SUCEAVA
5-1

Pancu ”3 – pen., ”90+1, D. Niculae ”51, ”59, Martin ”90+3 / Arotăriței ”37

Drăghia – I. Voicu, D. Lung, Al. Iacob, N. Vasile – Pancu (cpt.), E. Dică – Martin, T. Bălan (V. Negru ”76), Cl. Herea (Fl. Istrate ”61) – D. Niculae (Ciolacu ”78)
Antrenor: Viorel Moldovan

Pascal (cpt.) – D. Bălan, Ferariu (Vitu ”63), Velescu, Bîgu – Arotăriței (Vornicu ”78), Sumanariu, Vl. Stănescu, Golofca (Cr. Gafița ”56) – I. Plămadă, Ionesi
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Articol scris de Emanuel IVAN
Foto: Bogdan IORDACHE

Marius ANGHEL 10 Apr. 2014, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă