Au vrut să-și arate respectul față de fostul căpitan, dar au comis două mari erori. Cristian Ionescu apreciază totuși gestul conducerii FC Brașov

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 13:07 Campionat

Fostul căpitan al „stegarilor”, Cristian Ionescu (38 ani), acum jucător și membru în staff-ul tehnic al celor de la Metalul Reșița, a fost primit cu brațele deschise pe Stadionul Tineretului, sâmbătă, în meciul din etapa a 14-a a Ligii 2 dintre FC Brașov și Metalul Reșița, încheiat cu scorul de 2-0. Oficialii lui FC Brașov i-au oferit înaintea startului meciului un tricou personalizat din partea clubului, iar fanii l-au aplaudat la scenă deschisă în mai multe rânduri.

Au greșit numărul de pe tricou

Cum era de așteptat, fanii brașoveni i-au făcut o primire de gală „căpitanului”. Cristi Ionescu a fost ovaționat de suporteri la ultimul său meci pe „Tineretului”, iar oficialii clubului i-au oferit înaintea startului meciului un tricou personalizat cu numărul 2! Emoționat până la lacrimi, Cristi Ionescu nu și-a dat seama pe moment ce număr este inscripționat pe tricou. „Nu am observat pe moment, abia după meci am văzut că este numărul 2. Nu am jucat niciodată cu acest număr la Brașov. În primul sezon când am venit la FC Brașov am avut tricoul cu numărul 7, apoi după ce am promovat a venit Cătălin Munteanu și m-a rugat să-i dau lui acest număr. Am acceptat și eu am luat tricoul cu numărul 12 cu care am jucat următoarele șase sezoane la Brașov. De ce 12? Pentru mine este un număr special de care sunt atașat. Nu este nicio problemă că am primit tricoul cu numărul 2, voi adăuga eu un 1 și gata”, a spus Cristi Ionescu.

Mai mult, tricoul primit de Cristi Ionescu este produs de fostul sponsor tehnic al „stegarilor”, Puma, asta deși de mai bine de un sezon FC Brașov are ca sponsor tehnic Acerbis!

„Pentru mine fotbalul este o plăcere”

Trecând peste aceste scăpări din partea organizatorilor, Cristi Ionescu a rămas impresionat de primirea de care a avut parte la Brașov.

„Țin să le mulțumesc fanilor pentru primirea făcută. Pentru mine a fost o plăcere să revin pe «Tineretului» unde am jucat timp de șapte sezoane și am avut atâtea bucurii. Nu știam cum sărbătoresc fanii la finalul jocurilor, acum am aflat de această islandeză. Îmi pare rău doar că nu au fost mai mulți suporteri prezenți la meci. Țin minte că atunci când jucam în Liga 1 tribuna a doua era plină. Sunt mândru că am reușit să joc în acest meci și că încă mai sunt apreciat la Brașov. Pentru mine fotbalul este o plăcere, astăzi am jucat mijlocaș, jucam și în poartă dacă eram solicitat. FC Brașov trebuie să promoveze. Această echipă are tradiție, are suporteri, iar jucătorii și antrenorii sunt practic obligați să promoveze FC Brașov acolo unde îi este locul”, a declarat Ionescu.

„Bravo, Cristi Ionescu!”

Și Cornel Țălnar a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Cristi Ionescu. „Cristi este un băiat foarte serios, am lucrat foarte bine cu el la FC Brașov unde a fost un jucător de bază. L-am felicitat și înainte de joc și la final. Bravo lui! Merita o astfel de primire din partea suporterilor”, a declarat Cornel Țălnar.

FC Brașov și-a spulberat toți adversarii pe „Tineretului”

În altă ordine de idei, meciul cu Metalul Reșița a picat cum nu se poate mai bine pentru FC Brașov după eșecul de la Brăila. Cei de la Metalul Reșița, echipă care se află în exil lângă Snagov, au pus probleme „stegarilor” în prima parte. A fost greu până brașovenii au deschis scorul, apoi lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Istrati a avut prima șansă de a deschide scorul, după un corner executat de Iulian Popa, apoi „reșițenii” lui Mihai Stoica au arătat că pot pune probleme, prin acțiuni purtate pe flancul drept al defensivei brașovene, acolo de unde Pădurețu l-a servit ideal pe atacantul Skraparas în două rânduri. Mai întâi, Florin Iacob și-a salvat echipa cu o paradă spectaculoasă, după care masivul atacant al oaspeților a trimis puțin pe lângă stâlpul din stânga!

Brașovenii au reacționat cu un șut al lui Paul Iacob de la marginea careului, după care a venit și golul, după o fază construită de Vlad Munteanu, continuată de Grigorie, iar Manole a profitat de gafa lui Bogdan Stancu și a marcat din trei metri! Imediat, Grigorie putea face 2-0, însă scărița mijlocașului brașovean a rămas fără efect pe tabelă pentru că portarul Kololo a reușit să rețină.

În debutul părții secunde, Sburlea a tranșat jocul cu un șut pe jos de la marginea careului, la care Kololo nu a avut reacție. Istrati și-a mai trecut în cont o ratare antologică, iar Pădurețu nu a fost nici el mai inspirat, astfel că „stegarii” și-au trecut în cont tei puncte extrem de importante.

Urmează duelul de la Mioveni, cu trupa lui Alexandru Pelici, meci care se va disputa lunea viitoare, de la ora 18.00.

Antrenorul „stegarilor”, Cornel Țălnar, nu a fost nici pe deplin mulțumit de jocul echipei, însă a precizat că „punctele sunt importante”. „Singurul nostru obiectiv pentru jocul cu Metalul Reșița a fost obținerea celor trei puncte și mă bucur că am câștigat. De multe ori, cu echipele mai mici îți faci singur meciul greu. Au fost ceva probleme, dar știam că vom câștiga acest meci. Unii dintre jucători au jucat ce trebuiau să joace, alții mai puțin… Pentru că Șoimii Pâncota a fost exclusă din campionat vom avea acum trei meciuri consecutive în deplasare foarte grele cu CS Mioveni, Academica Clinceni și Luceafărul. Important este să îl recuperăm pe Leca până la meciul de la Mioveni, va reveni și Cătălin Stan. Important este să nu pierdem la Mioveni, iar dacă vom câștiga, va fi senzațional”.

Articol scris de Adi MARICA
Foto principal: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă