Începând cu etapa a 17-a, din Liga 2 vor fi mai multe meciuri transmise la TV. Cine a achiziționat opțiunile 3 și 4, cât a costat și ce jocuri se văd în weekend pe micile ecrane

Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 18:20 Campionat
Începând cu etapa a 17-a, din Liga 2 vor fi mai multe meciuri transmise la TV.** Cine a achiziționat opțiunile 3 și 4, cât a costat și ce jocuri se văd în weekend pe micile ecrane

După ce în ultimii ani au mers în tandem și au transmis aceleași partide în direct, împărțind în mod egal costurile pentru achiziționarea pachetul de meciuri din campionatul Ligii 2, din acest sezon, DigiSport și DolceSport, acum Telekom Sport, nu au mai aplicat aceeași tactică. Digi a achiziționat singură, pentru 300.000 de euro, pachetul drepturilor TV care conținea opțiunea 1 și 2, în timp ce Telekom a rămas fără jocuri din eșalonul secund.

Însă, începând din etapa a 17-a, Telekom Sport reintră în joc și va transmite câte două meciuri pe rundă. Nu au ajuns la o înțelegere cu Digi pentru a televiza din nou aceleași două jocuri, ci au achiziționat opțiunile 3 și 4 din actualul sezon. Rămâne un semn de întrebare de ce au făcut asta tocmai acum, la aproape finalul turului, după ce licitația pentru vânzarea pachetului cu opțiunile 3 și 4 a fost făcută de FRF tocmai pe 7 septembrie. Atunci, agenția EAD a achiziționat de la FRF acest pachet din drepturile TV, pentru 80.000 de euro, și se pare că abia acum au reușit să revândă mai departe opțiunile 3 și 4 ale Ligii 2. Bineînțeles că suma depășește acum 80 de mii de euro, însă FRF și cluburile din Liga 2 nu vor lua nimic în plus.

CS Afumați – Chindia Târgoviște și CS Mioveni – Sportul Snagov sunt cele două meciuri considerate opțiunile 3 și 4 din etapa a 17-a a Ligii 2 și care vor fi transmise de Telekom Sport. DigiSport a ales să transmită meciurile Dunărea Călărași – FC Argeș și AFC Hermannstadt – Academica Clinceni, considerate opțiunile 1, respectiv 2 ale etapei din weekend.

„Începând din această săptămână, Liga 2 revine la Telekom Sport! Sâmbătă de la ora 11:00 transmitem în direct partida CS Afumați – Chindia Târgoviște, iar de la ora 13:00 întâlnirea CS Mioveni – CS Snagov”, e anunțul făcut de Telekom Sport, care habar nu are că una dintre echipele pe care le va transmite în weekend are o altă denumire decât cea pe care a pus-o ei în comunicat. CS Snagov nu există, în schimb, în campionatul Ligii 2, se află Sportul Snagov, echipă care e antrenată de Valeriu Răchită. Cele două jocuri pe care le va transmite nu sunt puse de Telekom nici în programul TV de pe site.

Programul etapei a 17-a a Ligii 2:

sâmbătă, 11 noiembrie, ora 11:00
CS Balotești – Metaloglobus București    
CS Afumați – Chindia Târgoviște   –  TelekomSport
Olimpia Satu Mare – Dacia Unirea Brăila     
UTA Arad – ASA Târgu Mureș    
Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara    
Știința Miroslava – Foresta Suceava    

sâmbătă, 11 noiembrie, ora 13:00
CS Mioveni – Sportul Snagov     – TelekomSport

duminică, 12 noiembrie, ora 12:00
Dunărea Călărași – FC Argeș     – DigiSport

duminică, 12 noiembrie, ora 14:00
AFC Hermannstadt – Academica Clinceni     DigiSport
ASU Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea    

Zi de zi, etapă de etapă, informații despre toate echipele și meciurile din Liga 2, desfășurarea lor în timp real, reacții, cronici, interviuri poți găsi doar pe Liga2.ro, singurul site specializat în ligile inferioare din România.

Articol scris de Marius ANGHEL

 
Marius ANGHEL 09 Nov. 2017, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă