Au urcat pe primul loc!

12 Sep. 2011, 15:54 Campionat
Au urcat pe primul loc!

Fotbaliștii de la FC Argeș au urcat pe primul loc în clasament, după victoria de sâmbătă cu 3-0 de pe propriul teren cu Mureșul Deva. Jucătorii lui Viorel Dumitrescu au învins o echipă care nu a arătat mare lucru în confruntarea de pe stadionul Nicolae Dobrin și așteaptă cu nerăbdare adevăratul test din etapa viitoare cu Gloria Bistrița.

Piteștenii au deschis scorul după doar cinci minute. Daniel Ghiță a fost faultat în careu de Ambruș, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Rover Cârstea, care a fost urmărit foarte atent de antrenorul Mioveniului, Ilie Stan. Piteștenii și-au dublat avantajul pe tabela de marcaj după doar zece minute. Năstăsie i-a dat o pasă de maestru lui Ghiță, care l-a executat pe portarul oaspeților cu sânge rece. Piteștenii au rămas în zece oameni înainte de jumătatea primei reprize. Arbitrul Mugurel Vădan l-a eliminat destul de ușor pe Alexandru Răuță, după ce i-a arătat două galbene în 20 de minute. După eliminare, alb-violeții au reușit să țină de minge și au avut o posesie destul de bună. Cu 20 de minute înainte de fluierul final, FC Argeș a urcat scorul la 3-0. Rover Cîrstea i-a dat o pasă de manual lui Alin Popa, care l-a învins pe Lipitor cu un șut din interiorul careului. După acest succes, piteștenii, cu cele 10 puncte acumulate, au urcat pe primul loc în clasament, cel puțin până astăzi, cînd se va juca derbiul dintre Gloria Bistrița și Poli Timișoara.

FC Argeș: Croitoru – Ghiță, Walace, Ionescu, Briceag – Alin Popa (76 Tudor), Cârstoiu (74 Botea), Răuță, Năstăsie – Marius Ion (84 Manole), Rover Cârstea. Antrenor: Viorel Dumitrescu.

Mureșul Deva: Lipitor – Petrescu, Ambruș, Șerban, Bogman (26 Văidean; 61 Dragu) – Miheț, A. Dan, Furdean (72 Petrescu), Drăgan – Melcea, Deaconescu. Antrenor C. Olariu.

Dumitrescu: „Echipa a jucat aproape perfect”

Antrenorul Viorel Dumitrescu era foarte mulțumit de scorul final, dar și de jocul echipei sale. Tehnicianul piteștean a fost nemulțumit de eliminarea lui Răuță, care, în opinia lui, are implicații la alt nivel.

„Îi felicit pe jucători pentru dăruirea cu care au evoluat în acest meci. Astăzi echipa a jucat aproape perfect. Păcat că Rover Cârstea nu a marcat încă două goluri, pentru că situații de gol a avut, însă, pe final, a fost foarte obosit. Rover a devenit un devărat profesionist în pregătiri și în joc”, a spus Dumitrescu, care a acuzat jocurile de culise, după ce Răuță a fost eliminat prea ușor. „Au început să ne bage oamenii în seamă. Etapa următoare vine Gloria Bistrița la Pitești și trebuia să nu avem echipa completă. Eliminarea lui Răuță, jucător foarte important pentru noi la mijlocul terenului, a fost foarte, foarte ușoară. L-am schimbat pe Monel Cârstoiu, în aceeași idee. Avea trei cartonașe galbene și îl putea primi pe al patrulea”, a spus Dumitrescu.

Record negativ de spectatori

Partida dintre FC Argeș și Mureșul Deva s-a disputat pe un stadion aproape gol. Astfel la ora meciului în tribunele stadionului Nicolae Dobrin nu erau mai mult de 100 de spectatori. Oamenii au preferat să vadă în locul meciului de fotbal un concurs de liniuțe, care s-a desfășurat în imediata apropiere a stadionului. De mai multe ori, fluierul arbitrului Mugurel Vădan nici nu s-a auzit, din cauza scîrțîitului de roți și a motoarelor turate la maximum.

Spionați de Ilie Stan

La meciul de sâmbătă din Trivale a fost prezent și antrenorul Mioveniului, Ilie Stan. Acesta a fost însoțit la stadion de secundul său, Gabi Mărgărit, dar și de directorul de organizare al clubului, Daniel Barbu. Principalul galben-verzilor a notat pe toată durata meciului evoluția jucătorilor de la FC Argeș. Tehnicianul urmărește de mai mult timp cîțiva jucători alb-violeți cu care intenționează să întărească lotul în iarnă.

Părăsiți de galerie

FC Argeș este singura echipă care nu mai are o galerie care să-i încurajeze la meciurile de pe propriul teren. Chiar dacă echipa a avut un start surprinzător de bun de campionat, lumea nu se înghesoaie să vină la stadion, din cauza actualei conduceri a clubului. La finalul întâlnirii de sâmbătă, jucătorii au vrut să meargă să salute galeria, dar nu a avut pe cine, pentru că în acel sector era doar un singur susținător.

Sursa: Curierul Zilei

12 Sep. 2011, 15:54 Campionat
Pe aceeași temă