Au respectat obiceiul casei: victorie în final de meci!

Marius ANGHEL 25 Nov. 2013, 13:41 Campionat
Au respectat obiceiul casei:** victorie în final de meci!

Olimpia tinde să devină o specialistă a finalurilor bune de meci. Formația sătmăreană a reușit și în meciul cu Metalul Reșița să marcheze după minutul 80, iar golul lui Bujor a adus 3 puncte prețioase.

Nu-i vorbă, victoria este una meritată pentru că Olimpia a dominat în majoritatea timpului, și-a creat mai multe ocazii, mai ales în debutul de partidă iar jocul practica de elevii lui Tiberiu Csik a fost unul mai organizat în comparație cu al reșițenilor. Dar golul, așa cum s-a întâmplat de 6-7 ori în acest campionat, a venit pe final.

Formația sătmăreană a început foarte bine meciul și a avut în primele 5 minute trei mari ocazii de gol. Mai întâi, în chiar primul minut, Bujor pătrunde în careu, șutează de la 10-12 metri, dar portarul Pascal respinge de la colț. Apoi, în minutul 4 Zsiga a șutat de la 18 metri, balonul fiind respins greu în corner de Pascal. Din această lovitură de colț iese o altă mare ocazie, cap Lemac, dar Potopea respinge balonul de pe linia porții. Oaspeții își arată colții în minutul 14 când Szabo pătrunde în careu talonat de Bălău dar cade în duelul cu fundașul sătmărean. Arbitrul îi arată cartonaș galben reșițeanului pentru o presupusă simulare dar decizia a fost una la limită. În minutul 24 Bujor iese din nou la rampă dar șutul lui din marginea careului a trecut de puțin pe lângă bară. Reșița ratează în minutul 27 când Miron a respins în față șutul lui Vasile dar Szabo a șutat de la 8 metri pe pângă poarta goală. Cum până la pauză nu se mai întâmplâ nimic deosebit se intră la cabine cu un 0-0 nedrept pentru Olimpia.

La cinci minute după pauză Olimpia ratează din nou, cap Iuhas peste poartă, iar Zsiga îl pune la grea încercare pe Pascal în minutul 61. După aceste faze jocul trenează o bucată de timp fără evenimente deosebite până la cele din final despre care vom vorbi mai încolo. Încercând să dea mai multă vigoare acțiunilor ofensive Csik scoate din teren un mijlocaș defensiv – Swarckopf – și introduce în teren un atacant pur sânge, pe Feier. Acțiunile ofensive ale Olimpiei se înmulțesc iar golul vine în minutul 86. Autorul lui a fost Vlad Bujor care a reluat în plasă un balon respins de Pascal după șutul centrare expediat deGavrilescu. Un gol prețios care echivalează cu trei puncte. Și-i salvează pe antrenorii Olimpiei de demitere. Am spus asta pentru că la mijlocul săptămânii trecute a avut loc o ședință în care li s-a pus o condiție antrenorilor: patru puncte în două meciuri sau „la revedere”. Punctele au fost obținute așa că Csik și Dragomir rămân în scaune.

Olimpia: Miron – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas – Gavrilescu, Swarczkopf (63 Feier), Villand, Zsiga (75 Molnar) – Lemac (80 Roatiș), Bujor

Metalul: Pascal – R. Cristian, I. Popescu, Potopea, Vătăjelu – Neagoe (5 Danci), Breșeneni – Oct. Vasile, Stoica (46 Vastag), Szabo (36 Oară) – Staicu

În etapa următoare Olimpia joacă la Târgu Mureș, sâmbătă 30 noiembrie, de la ora 17.00, în transmisie directă la TVR.

Csik a trăit meciul la intensitate maximă, Pană sare la gâtul arbitrilor

Olimpia a fost reprezentată la conferința de presă de antrenorul Tiberiu Csik și autorul golului, Vlad Bujor, în timp ce de la oaspeți a fost prezent antrenorul Marian Pană.

„Am trăit meciul, la fel ca și actorii din teren, la intensitate maximă. Îi felicit pe băieți pentru că au câștigat un meci greu. Dar puteam obține victoria mult mai ușor cu mai multă concentrare, dar e bine că am adunat 3 puncte. La final asta contează, punctele din dreptul echipei” a declarat Csik.

Autorul golului, Vlad Bujor a declarat: „Mai sunt trei meciuri de jucat, două acasă, unul în deplasare. Dacă strângem 9 puncte vom juca în play off”.

„Nu am nimic cu cei de la Satu Mare, îi felicit pentru victorie dar nu am încotro și trebuie să ajung la arbitri. Când văd așa ceva îmi vine să mă retrag. La faza din minutul 14 arbitrul trebuia să ne dea penalti, nu cartonaș pentru simulare. Am protestat, dar eeu așa sunt, mă agit mult, nu mă pot schimba” a declarat antrenorul Metalului, Marian Pană.

Patru eliminați din tabăra reșițeană

Arbitrul piteștean Iulian Călin a condus relativ bine meciul de sâmbătă dintre Olimpia și Reșița, iar majoritatea deciziilor luate au avut acoperire regulamentară. Totuși, patru eliminări, doi jucători și doi antrenori, din tabăra Metalului sunt cam multe. A început cu antrenorul Marian Pană care, după proteste și vociferări repetate, a fost trimis pe merit în tribună.

A urmat apoi Danci care a văzut în minutul 76, în aceiași fază, două cartonașe galbene, pentru fault apoi pentru proteste. În minutul 90 +1 Iulian Călin i-a arătat direct cartonașul roșu, justificat, lui Robert Cristian pentru un fault dur la Munteanu. Anterior, după eliminarea lui Danci, secundul, Rova, sau maseurul cum a apare pe raport, a fost și el trimis în tribună pentru proteste repetate.

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 25 Nov. 2013, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă