Au încurcat Petrolul, pot repeta rezultatul și cu Clinceni? Momentul adevărului pentru Metaloglobus. Balint: „Merită cu prisosință poziția din clasament. Îl felicit pe Ilie”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 19:30 Campionat
Au încurcat Petrolul, pot repeta rezultatul și cu Clinceni?** Momentul adevărului pentru Metaloglobus. Balint:

Metaloglobus a arătat alt fotbal în acest an, cu Laszlo Balint antrenor, echipa bucureșteană scăpând de locul retrogradabil pe care l-a ocupat în pauza de iarnă, ba chiar distanțându-se la șapte puncte de ultima poziție care duce în Liga 3.

În cele nouă meciuri desfășurate în 2019, trupa din Capitală a obținut patru victorii, patru egaluri și o înfrângere, însă, de departe, cel mai important rezultat înregistrat a fost remiza de la Ploiești, cu Petrolul (1-1), una dintre contracandidatele în lupta pentru promovare. De altfel, în singura partidă în care s-au văzut la TV în acest interval, jucătorii Metaloglobusului au „mâncat” pâmântul pe „Ilie Oană” pentru a obține măcar un punct cu Petrolul. Prestațiile bune au continuat, până la jocul de la Timișoara, cu ACS Poli (0-1), când s-a pierdut surprinzător. Ca apoi să umilească pe teren teren propriu tânăra echipa folosită de UTA (3-0), weekendul trecut.

La finalul acestei săptămâni, Metaloglobus e din nou în fața unui adversar în care își va măsura cu adevărat puterile. Bucureștenii vor juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni, pe terenul liderului Ligii 2. Partida nu va putea fi urmărită la televizor, fiindcă deținătoarele de drepturi TV nu au considerat acest meci mai important ca Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu. Adică un meci între locul 1 și 11, între două echipe în formă, e mai neinteresant decât unul între ocupatele locurilor 4 și 13, formații care n-au câștigat de cel puțin patru etape?!?

Laszlo Balint apreciază jocul Clinceniului, o consideră cea mai puternică din Liga 2 și spune că echipa lui Ilie Poenaru pornește cu prima șansă. Totuși, antrenorul bucureștenilor declară că nu îi este teamă de Academica și spune cum ar putea obține un rezultat pozitiv împotriva ilfovenilor.

„Vom juca pe terenul liderului detașat al competiției, deci este evident că pornim cu șansa a doua. Academica Clinceni a demonstrat în acest sezon că practică un fotbal frumos, bazat pe posesie prelungită, are în componență mulți jucători tineri, talentați, dar și câțiva jucători cu experiență chiar și la nivelul primei ligi. În opinia mea, echipa antrenată de Ilie Poenaru își merită cu prisosință poziția din clasament, și pe această cale vreau să îl felicit pe Ilie pentru rezultatele foarte bune și pentru jocul pe care îl etalează echipa lui. Îi respectăm, suntem conștienți de faptul că vom juca în fieful celei mai puternice echipe din liga a doua, dar asta nu înseamnă că ne e teamă de ei, la fel cum nu ne e teamă de niciun adversar! Însă este clar că dacă vrem să obținem ceva din acest joc, va trebui să fim foarte organizați, foarte disciplinați și să avem încredere în fotbalul pe care am demonstrat că putem să îl jucăm. Vă spun sincer, abia așteptăm acest meci, sperăm să facem o figură frumoasă și să obținem un rezultat bun!”, a spus Laszlo Balint, care nu a cunoscut gustul victoriei în deplasare de când antrenează la Metaloglobus, în cele patru meciuri desfășurate până acum înregistrând trei egaluri (1-1 cu Petrolul și Daco-Getica, 2-2 cu Dacia Unirea Brăila) și o înfrângere (0-1 cu ACS Poli).

„Nimeni nu poate contesta meritul sportiv al Clinceniului”

Balint a comentat și pe tema subiectului mult discutat în ultimele zile în fotbalul românesc, chiar președintele LPF și al FRF spunând că se dorește înăsprirea condițiilor de participare în Liga 1 pentru ca echipe ca Academica Clinceni, Sportul Snagov sau Chindia să nu mai promoveze, fiindcă, pe lângă suporteri, nu au infrastructură. Antrenorul Metaloglobusului spune că nimeni nu poate contesta meritul sportiv al echipei lui Ilie Poenaru, în cazul în care va ajunge în prima ligă, cu toate că absolut toți iubitorii de fotbal din România și-ar dori acolo echipe de tradiție.

„E adevărat că, din multe puncte de vedere, Liga 1 ar avea nevoie de echipe precum Petrolul, U Cluj, UTA, FC Argeș, sau alte echipe de tradiție: public, audiență, orașe mari, stadioane. Însă, nimeni nu poate contesta meritul sportiv al Clinceniului, au ajuns lideri datorită jocului prestat și al rezultatelor obținute și, în cazul în care vor promova, o vor face meritat. Spre deosebire de Sportul Snagov, Academica Clinceni are o bază de antrenament de invidiat, are stabilitate, are perspective. E adevărat că nu au stadion care să corespundă criteriilor de licențiere pentru Liga 1, dar nu e primul caz de acest gen”, e de părere Laszlo Balint.

Înaintea etapei a 31-a, Academica Clinceni e liderul Ligii 2, cu 70 de puncte, iar Metaloglobus se află pe poziția a 11-a, cu 37 de puncte. În tur, Clinceniul s-a impus la București la limită, cu 1-0, prin golul lui Andrei Răuță (81). În precedentul joc disputat de cele două echipe la Clinceni, Academica a câștigat cu 4-1.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 19:30 Campionat
Pe aceeași temă