Au câștigat derby-ul cu Snagov, acum întâlnesc „Cenușăreasa” Ilfovului! Clinceniul e pe val: „Vor avea o motivație în plus pentru că joacă împotriva liderului”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 11:48 Campionat

Academica Clinceni a ieșit cu toate punctele din derby-ul Ilfovului și al etapei a 28-a a Ligii 2, după ce s-a impus cu 2-0 pe terenul Sportului Snagov, echipă căreia, înaintea meciului direct, i-a luat locul în clasament, prima poziție, iar apoi s-a distanța la cinci puncte. Acum, pentru liderul eșalonului secund urmează, în etapa intermediară, un nou joc contra unei rivale județene. Miercuri, de la ora 12:00, la Clinceni, ajunge CS Balotești, formație „Cenușăreasă” din Ilfov prezentă în Liga 2, care vine după cinci înfrângeri consecutive și care are șanse tot mai mici să evite retrogradarea în acest sezon.

Va fi un meci facil pentru jucătorii antrenați de Ilie Poenaru, diferența dintre cele două echipe fiind una majoră, în special la capitolul moral și încredere. Totuși, antrenorul Clinceniului crede altceva. „Va fi un meci dificil cu Balotești. Este o echipă aflată în zona retrogradării și se agață de orice șansă. Sunt sigur că vor avea o motivație în plus și pentru că joacă împotriva liderului. Cum de altfel, cred că, vor fi toți adversarii. Sunt doar două zile între meciul de la Snagov și cel de acasă cu Balotești, după care urmează sâmbătă o partidă la Târgu Jiu, cu Pandurii. Se acumulează oboseală, dar am la dispoziție un lot numeros. Cu siguranță că vor fi ceva modificări în echipă în aceste două jocuri. Toate meciurile care urmează vor fi grele. Noi trebuie să rămânem modești și atenți la tot ceea ce se întâmplă”, a spus Poenaru, citat de site-ul oficial al echipei unde antrenează.

„Nu facem socoteli, nu ne uităm pe clasament, doar vrem să ne câștigăm meciurile”

La finalul partidei de la Ghermănești, Ilie Poenaru spunea că el și jucătorii săi nu se uită la clasament și nu-i interesează că sunt pe primul loc. Singurul lor scop este să joace frumos, spectaculos. „Ne-am distanțat după acest meci, dar noi nu gândim așa. Noi nu ne uităm pe clasament, ci, practic, vrem doar să câștigăm fiecare meci în parte și la sfârșit vom vedea unde suntem. Nu facem socoteli, nu ne uităm pe clasament, doar vrem să ne câștigăm meciurile printr-un fotbal bun, spectaculos, ceea ce ne-a ieșit și cu Snagovul. Cel puțin a doua repriză, zic eu, a fost total de parte noastră și cred că mai puteam marca. Din păcate, așa cum spunea și Eugen (n.r. – Eugen Trică, antrenorului Sportului Snagov), am jucat pe Wembley. Terenul arată foarte… incredibil de rău. Nici nu am cuvinte să spun. Într-adevăr, suntem o echipă foarte bună de posesie, dar acest teren îi afectează și pe ei, pentru că ei sunt o echipă destul de bună, o echipă care pasează bine, cu jucători de experiență. În primul rând, dăunează spectacolului. În al doilea rând, mă bucur că noi ne-am adaptat mai repede la suprafața de joc și că am făcut ceea ce trebuie și ne-a ieșit până la urmă”, a spus antrenorul Clinceniului la microfonul DigiSport.

„Dacă vom promova, cel mai bine ar fi să rămână la noi jucătorii împrumutați de la FCSB”

Acesta a comentat și faptul că oficialii clubului FCSB vin aproape la fiecare meci al Clinceniului. Poenaru crede că jucătorilor împrumutați de la vicecampioană le-ar prinde mai bine să aibă continuitate la Academica, în cazul în care se promovează, decât să fie luați înapoi și să nu joace.

„Vin, într-adevăr, și nea Vali, și MM (n.r. – Valeriu Argăseală, respectiv Mihai Stoica, oficiali ai FCSB). Vine foarte multă lume din fotbal, lume bună. Nu mi-e frică de faptul că i-aș putea pierde acești jucători. Pentru asta au venit, au venit să crească la Clinceni și să facă pasul către echipa mare. E normal să se întâmple lucrul ăsta. Au calitate, au valoare, sunt jucători de loturi naționale și mă bucură acest lucru, că s-au maturizat destul de repede și au înțeles ceea ce trebuie să facem și o demonstrează aproape la fiecare meci. Dacă vom promova, cel mai bine ar fi să rămână la noi, să aibă continuitate, pentru că, în mare parte, ne vom baza pe acest lot”, a mai spus Poenaru, care îi are în lot, împrumutați de la FCSB, pe Robert Ion, Alexandru Nicola, Vlad Mihalcea, Ovidiu Horșia, Cristian Dumitru (foto jos, șutând), Ionuț Dinu, Salvatore Marrone, Mihailo Mitrov și Cristian Andrei.

Clinceniul are galerie

La derby-ul cu Sportul Snagov, Academica Clinceni a avut, în premieră, în deplasare, și o galerie organizată, de circa 60 de suporteri îmbrăcați în negru și albastru și echipați cu stegulețe și tobe, care a asigurat fondul sonor al partidei.

„Lumea a început să vină, pentru că jucăm fotbal. Chiar și la meciul trecut, de acasă, cu Oradea, toată tribuna a doua a fost plină. Mă bucură acest lucru. I-am adus numai prin ceea ce facem noi, prin muncă, prin seriozitatea nostră de care dăm dovadă și prin jocul pe care îl prestăm, prin goluri multe sau mai puține. Dar important este că facem un fotbal frumos și lumea vine să vadă și, tocmai de aceea, și-au dorit să vină alături de noi. Pe această cale le mulțumim, mai ales galeriei”, a declarat Ilie Poenaru.

După 28 de etape, Academica Clinceni e lider în Liga 2, cu 64 de puncte, distanțată la patru puncte peste următoarea clasată, Chindia. CS Balotești ocupă locul 18, retrogradabil, cu 22 de puncte. În meciul tur, Clinceniul s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Mihai Dobrescu (40), Andrei Răuță (58) și Vlad Mihalcea (71), respectiv Vasile Mihai (45).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: George FILIP (Mediafax foto) și Academica Clinceni

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Apr. 2019, 11:48 Campionat
Pe aceeași temă