ASU Poli a jucat curajos la Vâlcea și a obținut primul punct în Liga 2. Brîndescu: „Cred că am reușit să ne remediem problemele din apărare”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Aug. 2016, 10:25 Campionat

După ce a încasat patru goluri în prima etapă, pe teren propriu cu Chindia, ASU Poli Timișoara s-a organizat mult mai bine în defensivă și a obținut primul punct în eșalonul secund, 0-0 la Râmnicu Vâlcea cu CSM. Antrenorul bănățenilor, Sorin Brîndescu, crede că remiza din Zăvoi a fost echitabilă.

„Ne-am ridicat la nivelul adversarului, Vâlcea este o echipă bună, cu jucători de valoare, puteam să și pierdem, dar și să câștigăm. Este un punct pe care l-am muncit, e clar un plus față de prima etapă. Poate ne-am speriat puțin de nivelul Ligii a II-a, noi în vară nu am adus mulți jucători, avem un buget limitat, am mers pe nucleul cu care am promovat. Prima etapă ne-a lovit cam dur, am încercat să remediem problemele din apărare, cred că am reușit, ținând cont că nu am primit gol la Vâlcea. Cred că este un egal echitabil, ambele echipe au avut ocazii, Vâlcea a avut o dominare, dar fără să pună mari probleme în fața porții, decât ultimele zece minute, când au avut câteva situații”, a spus Sorin Brîndescu la conferința de presă susținută la finalul meciului din Zăvoi.

„În Liga a II-a este o dezorganizare care nu onorează fotbalul românesc”

Tehnicianul timișorenilor este revoltat de haosul din eșalonul secund, unde echipele au fost așteptate până în ultima clipă să se înscrie. „Nu ne-am aruncat cu capul înainte, am preconizat un buget mic, cu el sper să ducem competiția la capăt. În Liga a II-a este o dezorganizare care nu onorează fotbalul românesc, amânarea startului este o lipsă de respect față de echipele care s-au organizat, au muncit și care s-au pregătit. Cât să amânăm competiția ca să așteptăm după unii care, până la urmă, nu cred că vor duce campionatul la capăt? Vina este împărțită, și a federației, că nu pune piciorul în prag, dar și a cluburilor care să lasă în asemenea dezorganizare. Trebuie să fie mai responsabile echipele și oamenii care ne conduc, vizavi de faptul dacă pot duce unele formații la capăt competiția sau nu. Decât să te prezinți și să iei 16-0…”, a mai spus Brîndescu.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Râmnicu Vâlcea

După disputarea primelor două etape din Liga 2, ASU Politehnica înregistrează doar un punct în clasament.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Emanuel Titus Iliesi (druckeria.ro)

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 Aug. 2016, 10:25 Campionat
Pe aceeași temă