ASU Poli a învins FC Argeș, după ce a întors scorul. Pandurii și Chindia, spectacol total la Motru. Foresta a suferit o nouă umilință. Rezultatele complete din etapa secundă

Marius ANGHEL 12 Aug. 2017, 18:06 Campionat

Etapa a doua a noii ediții a Ligii 2 a debutat vineri seară cu meciul din Copou dintre nou-promovata Știința Miroslava și Dacia Unirea Brăila. După răsturnări spectaculoase de scor, ambele echipei conducând de câte două ori pe parcursul jocului (1-0, 1-2, 3-2, 3-4, 4-4), rezultatului final a fost un egal, un 4-4 ca la teatru. Scorul le-a adus astfel primul punct în noul sezon ambelor formații.

Astăzi, de la ora 11:00, se dispută opt jocuri, la Șiria, Motru, Suceava, Satu Mare, Călărași, Oradea, Ghermănești și Afumați. Dintre acestea, mari favorite la victorie sunt UTA, ASA, Luceafărul și Hermannstadt, în rest, în celelalte patru partide rezultatul putând fi de partea oricărei echipe împlicate în duel.

Ultimul joc al etapei se desfășoară tot astăzi, de la ora 16:00, atunci când ASU Politehnica întâlnește pe teren propriu pe FC Argeș.

RCS & RDS a achizițional opțiunile 1 și 2 din pachetele scoase la licitație de FRF

Din etapa a doua vor fi transmise și primele două jocuri la TV. FRF a anunțat vineri, la o săptămână distanță după ce procesul licitației s-a încheiat, că RCS & RDS a achizițional pachetul ce conține dreptul de transmisie a opțiunilor 1 și 2 din fiecare etapă, federalii transmițând și să oferta primită a fost „considerată conformă cu potențialul pieței pentru actuala ediție a Ligii 2”, dar și că „au fost primite mai multe oferte pentru toate pachetele disponibile”.

Cum DigiSport a achiziționat doar două meciuri pe etapă, FRF a transmis pe site-ul oficial că va organiza o nouă licitație pentru vânzarea drepturilor TV din Liga 2 rămase disponibile. „Din dorința de a oferi tuturor participanților la licitație șanse egale și având în vedere atât interesul, cât și potențialul financiar în creștere față de precedentele ediții, pentru celelalte pachete disponibile va fi organizată o nouă procedură ale cărei detalii vor fi comunicate ulterior”.

Cele două partide care vor fi transmise în etapa a 2-a de DigiSport sunt Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgoviște (11:00) și ASU Politehnica Timișoara – FC Argeș (16:00).

UTA a fost singura echipă din actuala ediție care a refuzat să își cedeze drepturile TV în condițiile de împărțire a banilor în mod egal, astfel că a decis să nu permită celor de la Digi transmiterea jocurilor de pe teren propriu. În schimb, meciul cu Metaloglobus se astăzi, de la ora 11:00, se poate vedea pe postul local TV Arad.

Așa cum v-a obișnuit în fiecare sezon, Liga2.ro va transmite live-text partidele fiecărei runde din acest campionat.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2

Iată programul etapei a doua:

11 august, ora 11:00
FINAL | UTA ARAD – METALOGLOBUS BUCUREȘTI     0-0
Stadion: Otto Greffner (Șiria – Arad);
Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

â–ºUTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Asani, Cârstocea – Strătilă, Jorza, Stahl – Curtuiuș
Rezerve: Barna – Polgar, Manea, Tănase, Buleică, Prună, D. Roman
Antrenor: Adrian Mihalcea

â–ºMetaloglobus: R. Geantă – A. Roman, Fl. Iordache, Caramalău, A. Sava – A. Popa, Ghenovici – Șt. Stîngă, Șt. Niculae, Robu – Bilciurescu
Rezerve: Nedelcu – Negotei, R. Gheorghe, Răileanu, Vlad, I. Marian, Gafavu.
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

â–ºMin 90+2 Ghenovici a scăpat pe contraatac, a trecut simplu de Prună, a tras din unghi cu dreptul, dar Grahovac a respins incredibil, mingea a ajuns la Marian, la 12 metri, care a trimis incredibil peste.

â–ºMin 80 La UTA a intrat Prună în locul lui Cârstocea, iar la oaspeți, Răileanu în locul lui Stângă.

â–ºMin 73 Jorza a centrat bine, Roman a reluta cu capul exact în brațele lui Geantă din poziție excelentă de gol.

â–ºMin 70 A intrat Negotei în locul lui A. Roman la Metaloglobus.

â–ºMin 61 Schimbare la oaspeți, a intrat I. Marian în locul lui Bilciurescu.

â–ºMin 59 Buleică a intrat în locul lui Strătilă.

â–ºMin 52 După un corner, mingea ajunge la Robu, în opt metri lateral dreapta, acesta trage puternic, dar Grahovac respinge de la colțul scurt.

â–ºMin 46 D. Roman a intrat locul lui Asani, UTA a schimbat sistemul la 4-4-2.

â–ºMin 44 Adili pătrunde pe dreapta, intră în centru, trage cu stângul, balonul trece la o jumătate de metru de colțul lung.

â–ºMin 30 Niculae își face un balon la marginea careului, trage puternic la semiînălțime, iar Grahovac respinge cu un reflex incredibil peste poartă. Au urmat două cornere consecutive, rămase fără rezultat.

â–ºMin 14 UTA trece pe lângă deschiderea scorului! Stahl a făcut o cursă pe dreapta, a centrat în careu, dar Jorza și Stahl se poftesc reciproc la minge si defensiva oaspeților respinge în cele din urmă

FINAL | PANDURII TÂRGU JIU – CHINDIA TÂRGOVIȘTE   3-3
Stadion: Minerul (Motru – Gorj);
Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București).

â–ºPandurii: Stanca (cpt.) – Vodă, Ciobanu, Lung, Drugă – Zaina, Raiciu, Trifu – Bujor, Dodoi, Rus
Rezerve: Popescu – Homei, Celea, Pârvulescu, Tudoran, Șendroiu, Dănăricu
Antrenor: Adrian Iencsi

â–ºChindia: Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Neicuțescu, Honciu (cpt.), Mihai, Stoica, Matei, Băftoi
Rezerve: Mieilă – Ciobotariu, Pencea, Negruț, Nisipeanu, Șerban, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

â–ºMin 81 Honciu este înlocuit cu Pencea.

â–ºMin 78 Șansă imensă pentru Pandurii! Gazdele au fost la un pas de 4-3. Jucătorii lui Iencsi au lovit de două ori bara la aceeași fază.

â–ºMin 76 3-3 Chindia egalează în urma unei lovituri de pedeapsă executate de căpitanul Honciu. Vodă a comis un henț în careu iar centralul Robert Avram a indicat punctul cu var. Jucătorii gazdelor au protestat la adresa arbitrului, dar fără să-l impresioneze pe acesta.

â–ºMin 75 Raiciu este înlocuit cu Pârvulescu.

â–ºMin 73 Nisipeanu intră la oapseți în locul lui Matei.

â–ºMin 69 3-2 Gabriel Dodoi reușește dubla! Atacantul care marcase înaintea pauzei pentru 2-1 își duce echipa în avantaj. Dodoi a reluat la colțul scurt o centrare venită din partea stângă. Popescu nu a putut interveni.

â–ºMin 67 2-2 Raiciu egalează pentru gazde! Mijlocașul a împins balonul în poarta goală după ce Dănăricu a lovit bara transversală cu un șut din lovitură liberă.

â–ºMin 64 Bujor a fost înlocuit cu Șendroiu. La Chindia, Neguț i-a luat locul lui Băftoi.

â–ºMin 46 Schimbare la gazde, Dănăricu intră în locul lui Zaina.

Min 45+1 1-2 Pandurii reduc din diferență prin tânărul Dodoi. Atacantul gazdelor a marcat din careul mic după o incursiune a lui Bujor, care l-a lăsat singur în suprafața de pedeapsă.

â–ºMin 43 Neicuțescu, mijlocașul împrumutat de Chindia de la Dinamo, a fost la un pas de 3-0. Jucătorul oaspeților a trecut în viteză de apărarea gazdelor, a șutat la colțul scurt, dar Stanca a respins.

â–ºMin 16 0-2 Crinel Stoica majorează diferența în favoarea oaspeților. Atacantul Chindiei l-a învins pe Stanca cu un șut din interiorul careului.

â–ºMin 3 0-1 Decarul Georgian Honciu a deschis scorul pentru oaspeții de la Chindia. Neicuțescu a deviat o degajare a portarului Popescu, iar Honciu a scăpat singur spre poarta gazdelor.

FINAL | FORESTA SUCEAVA – ASA TÂRGU MUREȘ    0-6
Stadion: Areni (Suceava);
Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău).

â–ºForesta: Bîlbă – Colțuneac, Tacu, Bolocan, Rață, Buțerchi, Bosînceanu, Scutariu, Tăvăluc, Negrea, Coroamă
Rezerve: Dohotariu – Șorodoc, Onuț, Mandiuc, Buliga
Antrenor: Florin Cristescu

â–ºASA: Florin Iacob – Băjan, Cornel Ene, Florin Ilie, Panait, Paul Iacob, Mijocovic, Dumitru Muntean, Licu, Schieb, Petriș
Rezerve: Moga – Candrea, Boiciuc, Cherteș, Sîrbu, Alexadnru Stoica, Kilyn
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºMin 86 0-6 Sîrbu a profitat de luftul unui fundaș advers și a înscris cu un șut puternic.

â–ºMin 77 0-5 Lovitură liberă perfect executată de Băjan, iar mureșenii conduc cu 5-0

â–ºMin 52 0-4 Băjan a centrat perfect, iar mingea realuată cu capul de Boiciuc a lovit bara și a intrat în poartă.

â–ºMin 45+2 0-3 Lică a centrat pe jos în fața porții, iar Paul Iacob a pus latul și a dus scorul la 3-0 pentru ASA Târgu Mureș.

â–ºMin 37 0-2 Cornel Ene a înscris din lovitură liberă de la 18 metri.

â–ºMin 28 0-1 Centrare Petriș din lovitură liberă de la 25 de metri, iar Paul Iacob, desprins din marcaj, a înscris cu capul la colțul lung.

FINAL | OLIMPIA SATU MARE – ACADEMICA CLINCENI    1-1
Stadion: Olimpia (Satu Mare);
Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

â–ºOlimpia:  Fl. Muntean – C. Brata, R. Rus, Cubas, Duruș – Fl. Mureșan – B. Miholca, Ben Khalifa, C. Munteanu (cpt.) – Lusamba, Fl. Achim 
Rezerve: B. Dacălu – V. Pop, Bura, Cocian, Villand, Jurj, Szasz
Antrenor: Tibor Selymes

â–ºAcademica: Niga – Samson, B. Matei, C. Pulhac, I. Tătaru – Al. Lazăr, Barbu – V. Mihai, C. Constantinescu (cpt.), Văduva – Gliga
Rezerve: Ureche – C. Gheorghe, Găină, M. Ion, Șandru, Balgiu, B. Ilie
Antrenor: Erik Lincar

â–ºMin 90 Barbu trece pe lângă 2-1, devierea sa cu capul capul, din colțul careului mic, trecând pe lângă poartă.

â–ºMin 89 Mureșan trimite cu capul în brațele lui Niga, după un corner a lui Brata.

â–ºMin 75 Villand intră în locul lui Rus.

â–ºMin 86 1-1 Fundașul Matei trimite o minge lungă în terenul advers, Constaninescu preia și lobează peste portar. O egalare meritată, pentru că oaspeții au dominat copios repriza secundă.

â–ºMin 79 Mare ocazie a oaspeților, la o lovitură de cap a lui Mihai Ion portarul Muntea respinge de sub transversală.

â–ºMin 52 Iese Lazăr, accidentat, și intră Balgiu.

â–ºMin 36 Valentin Mihai are probleme medicale și este înlocuit de Mihai Ion.

â–ºMin 25 1-0 Lusamba preia la 16 metri, face doi pași în careu și marchează cu un șut plasat, la colțul lung, pe jos, lângă bară.

â–º Min 13 Ocazie mare pentru oaspeți! Valentin Mihai este liber la zece metri de poartă, poziție centrală, dar trimite peste buturi.

â–ºMin 9 Ocazie pentru gazde! Duruș șut de la 12-13 metri, unghi 45 la rădăcina barei, dar portarul Niga a reușit să respingă.

FINAL | DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – CS MIOVENI     1-1
Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași);
Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Mihaela Țepușă (București) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

â–ºDunărea: C. Lungu (cpt.) – Țene, Sil. Matei, Șandru, Ibrian – B. Danciu Preoteasa – Pușcaș, Kanda, Pușcașu – V. Alexandru
Rezerve: G. Popa – Mardare, Velici, N. Florian, Al. Pop, Dincă, M. Ionuț
Antrenor: Manu Ion

â–ºMioveni: F. Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Andor, Mîrzeanu, Lazăr – Ed. Florescu, Ayza (cpt.), Năstăsie
Rezerve: Sima – Trașcu, Negoiță, Neagoe, Cioc, Rădescu, D. Ene, Burnea
Antrenor: Florin Marin

â–ºMin 88 Danciu este schimbat cu Florian Niculae.

â–ºMin 86 Neagoe intră în locul lui Mîrzeanu.

â–ºMin 78 Kanda este schimbat cu Alex Pop.

â–ºMin 74 Velici șutează din centrul careului mic, dar se opune portarul.

â–ºMin 72 Pușcaș este înlocuit de Velic.

â–ºMin 51 Ocazie mare pentru Dunărea! Danciu trimite plasat din careul mic, portarul atinge balonul și îl deviază în transversală.

â–ºMin 45 1-1 Kanda egalează rapid pentru gazde, cu un șut imparabil de la 25 de metri, din lovitură liberă, în dreapta portarului Croitoru.

â–ºMin 43 0-1 Oaspeții deschid scorul prin rezerva Rădescu, cel care înscrie cu un șut plasat din colțul careului mic.

â–ºMin 38 Tirică este schimbat cu Trașcă.

â–ºMin 27 Ocazie pentru Călărași! Țenea „rupe” bara transversală cu un șut violent de la 22 de metri.

â–ºMin 17 Ayza este înlocuit de Bădescu.

FINAL | LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-2
Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor);
Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (toți din Baia Mare).

â–ºLuceafărul: Poiană – Ban, Al. Mutu, Balea, M. Matei, Codoban, C. Roșu, Păcurar, Cordoș, Țegle, Bedea
Rezerve: Began – Asanache, Chiș-Toie, Feher, Herghelegiu, Groza, Tomozei
Antrenor: Cornel Țălnar

â–ºRipensia: Gakos – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Hecsko, Toma – Dumiter, Bobină – Zaluschi, Ungureanu, Matiș – Ndiaye
Rezerve: Rădulescu – Manu, Stoi, Tudor, Horcea, Semeniuc, Apro Antrenor: Remus Steop
Antrenor: Remus Steop

â–ºMin 84 Putea fi 3-1 pentru Ripensia, dar Ndiaye Mediop, scăpat singur cu portaru, trimite peste poartă.

â–º Min 80 Tudor intră în locul lui Matiș, iar Horcea în locul lui Zaluschi.

â–ºMin 75 1-2 Fază asemănătoare cu cea de la primul gol al oaspeților. Din nou corner și din nou respins la adversar, iar Bobină prinde un vole de zile mari din 16 metri și marchează la colțul scurt

â–ºMin 68 Chiș-Toie îl înlocuiește pe Păcurar.

â–ºMin 67 1-1 Corner pentru oaspeți, boxează portarul Poiană dar mingea ajunge la Dumiter la, care marcrhează de la 11 metri în colțul lung.

â–ºMin 51 1-0 Adrian Bedea are o cursă de 40 de metri, intră în careu și trimite lui Ban, acesta centrează în „gura” porții de unde Herghelegiu marchează cu latul.

â–ºMin 48 Contraatac al Ripensiei, Dumiter este deposedat în ultimul moment, mingea ajunge la Ndiaye, al cărui șut din 8 metri este blocat

â–ºMin 45 Cea mai mare ocazie a meciului vine în ultimul minut al reprizei. Tot Codoban șutează de la 16 metri spre colțul lung, iar Gakos scoate cu dificultate

â–ºMin 28 Șut pe jos trimis de Bedea, de la 16 metri, dar reține portarul Gakos.

â–ºMin 23 Șut frumos al lui Codoban, de la 22 metri, la colțul lung, dar pe lângă poartă.

â–ºMin 19 Mariu Matei, accidentat, este înlocuit cu Herghelegiu.

FINAL | SPORTUL SNAGOV – CS BALOTEȘTI    1-0
Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov);
Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Petruța Iugulescu  (Târgoviște) și Cristian Voicu (Focșani).

â–ºSportul: Fila – Crișan, Lica, Șerban, Cornea, Radu (cpt.), Munteanu, Borțeanu, Bustea, Voineag, Dobre
Rezerve: Kololo – G. Nedelcu, Halmache, Penescu, Ionescu, Oancea, Rusu
Antrenor: Valeriu Răchită

â–ºBalotești: Fulga – Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, Filip, N. Ion, V. Andrei, Ciubuc, Pătrașcu, Paraschiv, Nica
Rezerve: Iordan – Răuță, Neagu, Mirescu, Hurdubei, Ioniță, Grigore
Antrenor: Cornel Nica

â–ºMin 44 1-0 Voineag deschide scorul pentru gazde înaintea pauzei! Jucătorul Snagovului a marcat cu un șut centrare la vinclu, imparabil pentru Fulga.

FINAL | CS AFUMAȚI – AFC HERMANNSTADT     0-1
Stadion: Comunal (Afumați – Ilfov);
Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

â–ºAfumați: L. Marinescu – Banița, Tudorache, Rz. Patriche, Bucur, Burea, Nicolae, Avram, Vlada, Șt. Vasile, Mug. Dedu
Rezerve:Obretin – Alin Zaharia, Ispir, Buduroi, Burlacu, Al. Mitu, Robicek
Antrenor: Vasile Neagu

â–ºHermannstadt: Cabuz – Tătar, Crișan, Stoica, Pamfile, Dalbea, Dumitriu, Lupu, Rusu, Petrișor Petrescu, Blănaru
Rezerve: Iordan – M. Neagu, Neacșa, Cîrstean, Necșulescu, Ciubuc, Val. Andrei
Antrenor: Alexandru Pelici

â–ºMin 83 A ieșit Ștefan Blănaru și a intrat Adrian Cîrstean, iar Radu Necșulescu a intrat în locul lui Bogdan Rusu.

â–ºMin 58 A ieșit Sabin Lupu si a intrat Alexandru Neacșa.

â–ºMin 25 0-1 Bogdan Rusu deschide scorul pentru nou-promovata Hermannstadt.

FINAL | ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – FC ARGEȘ    2-1
Stadion: Știința (Timișoara);
Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

â–ºASU Poli: Gakos – Coadă, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Stancu, Krausz – Sorescu, Predescu, Plămadă – Bădăuță
Rezeve: Fișteag – Motreanu, Ghinescu, A. Poparadu, Giuricici, Staicu, Crișanov
Antrenor: Bogdan Andone

â–ºFC Argeș: Popescu – Toriște, Cotigă (cpt.), Vișa, Șerbănică – Panait, Șerban – Popa, Bîrzan, Năstăsie – Nilă
Rezeve: N. Grecu – Deaconescu, A. David, C. Stan, C. Căpățână, Tofan, C Barbu.
Antrenor: Iordan Eftimie

â–ºMin. 90+4 Final de joc. 

â–ºMin. 82 Iese Bîrzan, intră Barbu.

â–ºMin. 63 Iese Sorescu, intră Giuricici

â–ºMin. 56 2-1 Bădăuță îi fură mingea fundașului advers, după ce pierduse controlul balonului inițial și îl execută pe Popescu la colțul lung.

â–ºMin. 52 Șutul lui Motreanu cade pe plasa porții lui Popescu

â–ºMin. 46 Schimbare la Timișoara: Iese Ionuț Coadă, intră Radu Motreanu.

â–ºMin 41 1-1 Gazdele egalează în urma unui autogol reușit de căpitanul Cotigă! Fundașul oaspeților a trimis cu capul spre Popescu, dar portarul Argeșului era ieșit, astfel că mingea s-a scurs în poartă.

â–ºMin 13 0-1 Nou-promovata FC Argeș reușește primul gol din actuala stagiune a Ligii 2. Andrei Nilă a preluat pe piept la 17 metri și a șutat pe jos la colțul lung. Balonul a trecut pe sub portarul Gakos, astfel că oaspeții deschid scorul.

â–ºMin 12 Ocazie mare pentru gazde! Stancu a trimis mingea în bara transversală a porții după o lovitură liberă de la 21 de metri.

11 august, ora 18:00
FINAL | ȘTIINȚA MIROSLAVA – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA  4-4
Stadion: Emil Alexandrescu (Iași);
Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

CRONICĂ‚

â–ºMarcatori: Alexandru Marin (3), Ovidiu Tăcuțanu (30 – pen., 90+4 – pen.), Andrei Chindriș (57) / Costel Roșu (17), Robert Roșoașă (19), Olimpiu Bucur (61), Paul Cubleșan (89)

 
Marius ANGHEL 12 Aug. 2017, 18:06 Campionat
Pe aceeași temă