„Așa trebuie să arate un meci de fotbal.” Ioan Ovidiu Sabău, impresionat de derby-ului UTA – „U” Cluj. Cum a comentat rezultatul și prestația galeriilor

Marius ANGHEL 05 Nov. 2018, 18:51 Campionat

„U” Cluj a defilat în derby-ul de la Arad cu UTA, marcând de câte două ori pe repriză și împunându-se în final cu 4-0, deși putea să o facă la un scor mult mai drastic dacă Gavra și compania ar fi fost mai preciși la finalizare. Gabriel Giurgiu (17), Alexandru Coman (39), Cristian Gavra (62) și Marius Coman (70) au punctat în jocul desfășurat pe stadionul Motorul și au urcat echipa clujeană o poziție în clasament, pe 5, menținând-o la cinci puncte în spatele liderului Chindia.

La finalul jocului cu UTA, cel care a venit în fața presei a fost managerul general Ioan Ovidiu Sabău. „Nu pot decât să fiu bucuros, aveam mare nevoie de această victorie. Vreau să-i felicit pe toți jucătorii pentru modul în care s-au comportat, atitudine, stare de spirit, dorință de a câștiga. Nu este un meci decisiv, dar unul foarte important pentru noi. Vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit să ne susțină, iar jucătorii i-au răsplătit cu această victorie. Nu vreau să evidențiez vreun jucător, ci echipa și felul în care Mircea Cojocaru a pregătit meciul și și-a ales cei mai buni fotbaliști. Vreau să apreciez și sportivitatea suporterilor, așa trebuie să arate un meci de fotbal. Arădenii au știut cum să se comporte în ciuda rezultatului. Vreau să felicit toți arădenii care au venit la meci, tot respectul pentru acești oameni care știu să se manifesteze sportiv și până la urmă să aplaude echipa ce a fost mai bună astăzi, Universitatea”, a spus Sabău, citat de Sport Arad.

Fostul internațional a vorbit încă o dată despre situația antrenorului principal și a spus că în meciurile rămase desfășurat în 2018 pe bancă va rămâne Mircea Cojocaru. „Mircea Cojocaru va rămâne până la ultimul meci din acest an, mai apoi va veni un alt antrenor, iar numele său îl vom dezvălui la momentul potrivit. Deocamdată mă bucur că Mircea, la insistențele mele, a acceptat acest post. I-am spus că responsabilitatea pentru rezultate este a mea și îmi asum acest lucru. Dar până acum îmi face viața ușoară, pregătește foarte bine jocurile și îmi dă satisfacții. Adrian Falub e un om pe care eu îl apreciez enorm, a făcut multe pentru acest club, dar, din păcate, lucrurile nu au funcționat așa cum ne-am dorit și am considerat că soluția cea mai bună e să ne despărțim”, a precizat conducătorul Universității.

„U” Cluj a înscris cel puțin de trei ori pe meci în ultimele trei jocuri. În campionat a câștigat cu 4-0 atât cu ACS Poli, cât și cu UTA, în timp ce în optimile Cupei a pierdut cu 3-4, în prelungiri, cu Astra. Ardelenii au cel mai bun atac în acest sezon, cu 35 de goluri marcate, iar promovarea rămâne unicul obiectiv.

„Eu am crezut în permanență în promovare, știind ce jucători avem. Avem valoare, avem suporteri, avem un club important, toate atuurile pentru a promova în acest an. Am investit foarte mult, există o stabilitate financiară, ceea ce contează enorm. Nu se pune problema ca noi să nu ne achităm obligațiile din fiecare lună. Toate aceste lucruri îmi dau încredere că ne putem îndeplini obiectivul”, a mai declarat Iona Ovidiu Sabău.

În etapa a 16-a, „U” Cluj joacă duminică, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Academica Clinceni, echipă aflată pe locul 2, cu trei puncte avans.

CITEȘTE și: Arădeanul Gavra nu s-a bucurat la reușita împotriva „roș-albilor”: „Cu un ochi râd, cu celălalt plâng, într-o bună zi îmi doresc să ajung la UTA”

Foto: UTA Arad și fb Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 05 Nov. 2018, 18:51 Campionat
Pe aceeași temă