Artimon ia vina înfrângerii asupra sa: „Îmi asum în totalitate responsabilitatea și modul în care echipa s-a exprimat”

Artimon ia vina înfrângerii asupra sa:**

FC Caransebeș e de nerecunoscut în play-out. Gugulanii n-au înregistrat nicio victorie în cele trei meciuri din acest turneu și au obținut doar un punct. Ultimele două jocuri le-au pierdut, sâmbătă înregistrând o nouă înfrângere pe teren propriu, 1-2 cu FC Bihor.

Bănățenii mai au doar două puncte în fața ultimei clasate din Seriei a II-a, Șoimii Pâncota, și au emoții pentru evitarea retrogradării. Cu FC Bihor, jucătorii lui Alin Artimon au dominat, au avut posesia, au ratat ocazii mari, însă nu au fost în stare să înscrie, decât atunci când era prea târziu. Goșa a marcat în minutul 90+2, însă după ce Sorian (28) și Ember (74) o făcuseră pentru adversar.

La finalul meciului, tehnicianul Alin Artimon regreta că echipa sa nu a fost în stare să tranșeze lupta pentru evitarea ultimei poziții din serie, și-a asumat responsabilitatea pentru acest eșec și și-a îmbărbătat jucătorii pentru următorul joc din campionat, revanșa de la Oradea cu FC Bihor.

„Îmi asum în totalitate responsabilitatea acestei înfrângeri și a modului în care echipa s-a exprimat. Din păcate, vrem să trăim periculos și am reușit «performanța» să pierdem două jocuri în două etape. A fost un meci pe care l-am început foarte bine, l-am controlat în mare măsură, în care am avut ocazii mari la începutul partidei, dar, din păcate, după primirea golului, sau în preajma primirii lui, am scăzut tempo-ul, am scăzut controlul jocului sau cel puțin ne-am pierdut luciditatea, n-am mai construit acolo unde ei sufereau, acolo unde la începutul meciului am reușit să avem superioritate… Am avut și neșansa ca, din două șuturi pe poartă, unul să fie greu parabil, iar al doilea să fie deviat, iar noi, cu toate situațiile clare pe care le-am avut, inclusiv Boștină cu poarta goală, n-am reușit să înscriem decât pe final, ca o palidă consolare. E important să strângem bine rândurile și să ne motivăm, cum am făcut la începutul campionatului, pentru că și eu și cei din preajma mea sesizăm o stare de automulțumire, și nu e în regulă. Astăzi puteam încheia socotelile cu ecuația retrogradării, și am pierdut o șansă importantă. Așa, însă, trebuie să fim bărbați, să ridicăm capul din pământ, să ne asumăm fiecare partea lui de vină, să mergem la Oradea și să câștigăm. Am dovedit că avem calitate atunci când suntem motivați, când acoperim bine spațiile și mai ales atunci când jucăm, dar, de ceva vreme, nu mai facem asta”, a declarat după meci antrenorul Alin Artimon.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă