Arbitri cu orbul găinilor! Două autogoluri văzute de pe lună au alți marcatori în rapoartele de joc | VIDEO

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 21:48 Campionat

Printre cele 22 de goluri marcate în cele șase jocuri ale etapei a 35-a a Ligii 2, desfășurate la finalul săptămânii trecute, două dintre ele au fost autogoluri clare ca lumina zile, așa cum o confirmă și camerele care au filmat respectivele partide. Numai arbitrii delegați la acele meciuri au văzut altceva și au trecut ca marcatori alți jucători față de cei care ar fi trebuit.

Vențer în loc de Ioan Șerban

În meciul de sâmbătă de pe stadionul „Tineretului” dintre FC Brașov și Academica Clinceni (scor 0-2), în minutul 2, după un contraatac, Laurențiu Vențer a primit o minge în dreapta, a pătruns până la 16 metri, acolo unde l-a întors pe Răchișan și a vrut să centreze în centru pentru Cioablă. Însă, aflat pe direcție, Ioan Șerban a vrut să respingă cu capul, dar a făcut-o nefericit din 10 metri, trimițând direct pe centrul porții și păcălindu-l pe Florin Iacob, sărit în dreapta, pe centrarea care s-ar fi îndreptat către aut dacă Cioablă ar fi ratat intervenția.

Cum arbitrul central Ionuț Coza (Cernica) a avut orbul găinii, acesta l-a creditat ca marcator pe Laurențiu Vențer, cu toate că mingea șutată de acesta s-ar fi dus pe lângă sau, în cel mai bun caz, ar fi prins spațiul porții, dar acolo era deja Florin Iacob.

Bogdan Rusu îl loc de Roland Niczuly

Tot sâmbătă, la meciul de la Suceava, Foresta – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (scor 2-4), portarul echipei covăsnene, Roland Niczuly, a comis o gafă de cascadorii râsului, pe care nu o va uita toată viață. În minutul 70 al jocului, Bogdan Rusu a preluat cu latul la 17 metri centrat, a tras la semi-înălțime, mingea a fost deviată de Răduțoiu și se îndrepta spre poartă, părând că nu îi va da probleme golakeeperului. Niczuly a sărit să prindă mingea sub transversală, însă, cum aceasta era învârtită, a scăpat-o în sus, apoi a mai bâlbâit-o o dată și, în final, și-a introdu-o în propria poartă. Autogol clar, numai că arbitrul Horia Gabriel Mladinovici (București) a avut, la rândul său, orbul găinii, chiar dacă era ora prânzului, și l-a trecut ca marcator pe Bogdan Rusu, atacant care astfel a fost creditat cu al doilea gol al său în acest meci.

Cum delegații celor patru echipe nu aveau niciun interes să corecteze greșelile celor doi arbitri, deoarece le convenea ca jucătorul lor să nu fie creditat cu autogol, respectiv jucătorul lor să fie creditat cu gol, sau poate chiar nu le-a păsat, au închis ochii și au semnat ca primarii raportul de arbitraj. Astfel, în statistica acestui sezon, Laurențiu Vențer și Bogdan Rusu vor figura cu câte un gol în plus marcat, în timp ce lui Ioan Șerban și Roland Niczuly li se vor șterge gafele.

Arbitrii și delegații au greșit de multe ori în acest sezon în privința marcatorilor

Ne este însă prima dată când se trec alți marcatori decât cei care au înscris de fapt. Această neatenție a arbitrilor și a delegaților echipelor din Liga 2 s-a înregistrat de multe ori în acest sezon.

FC Brașov a fost martora unei alte astfel de erori. În meciul cu ASU Politehnica Timișoara (scor 2-0) din etapa a 26-a a Ligii 2, Andrei Țugui și Ioan Mera și-au învins propriul portar, pe Victor Gârleanu, cu două autogoluri, însă arbitrul central Florin Mihai Marcu a văzut altceva, trecându-i ca marcatori pe Andrei Poverlovici și Sergiu Istrati, cu toate că cei doi elevi ai lui Cornel Țălnar nici măcar nu au atins mingea în fazele respective. Și până în ziua de astăzi, Poverlovici și Istrati figurează cu respectivele goluri.

Un alt exemplu foarte concludent din acest sezon s-a petrecut la meciul CS Afumați – Olimpia Satu Mare, din etapa a 6-a. Pentru ilfoveni a deschis scorul din penalty Vasile Olariu, însă arbitrul Florin Miron l-a trecut, incredibil, ca marcator pe Cristian Balgiu.

Și atacantul lui Juventus, Remus Chipirliu, contestă neacordarea unui gol în acest sezon, reușită ce acum l-ar fi dus la cota 30 în acest sezon. Chipriliu a deschis scorul în meciul de pe teren propriu, desfășurat pe 4 martie, cu Luceafărul Oradea, câștigat de lider cu 2-1, însă arbitrul Robert Avram l-a trecut ca marcator pe Florin Cazan.

Și lista doar din acest sezon poate continua…

Articol scris de Marius ANGHEL
Video: Brașov TV și DigiSport

Marius ANGHEL 23 May. 2017, 21:48 Campionat
Pe aceeași temă