Aradul visează frumos!

20 Apr. 2012, 23:59 Campionat

Suporterii s-au „menajat” în derby-ul vestului, dar în teren s-a pus osul serios. Arădenii au ieșit învingători și au urcat pe locul trei, care le-ar putea asigura promovarea.

Stadionul nu a fost plin, dar asistența a fost oricum una record pentru acest sezon de Liga a II-a. În ultimii ani, cele două cluburi au fost „răsplătite” de forurile care conduc fotbalul nostru cu depunctări, retrogradări și interdicții la promovare, dar, pentru 90 de minute, în teren și în tribune s-a simțit din nou bucuria fotbalului adevărat. Dorința de a avea un fotbal curat a unit două grupuri de fani între care s-a adunat de-a lungul vremii multă ură și frustrare.

Poli a început meciul cu un singur vârf veritabil, Axente, iar UTA a intrat mult mai hotărâtă, cu „vulpoiul” Mara în rol de principal pericol pentru defensiva violetă. Au înscris repede și au știut să țină de rezultat. Căpitanul arădenilor a avut prima ocazie a meciului (‘5), însă grecul Galanis a deschis scorul, după 11 minute, cu un vole de la 12 metri, care a trimis mingea în vinclul porții.

RedUTA a rezistat eroic

Scorul de pe tabelă le-a lăsat un nod în gât suporterilor timișoreni, însă aceștia au avut puterea să strige în continuare împreună cu rivalii din Arad împotriva lui Sandu și Dragomir.

Poli nu a concretizat iureșul din startul reprizei secunde. Utiștii au fost mai maturi în apărare, iar Amadio a fost providențial la ocaziile imense ale lui Axente și Cârstea, astfel că avantajul de 1-0 s-a păstrat până la final. Poli putea să primească penalty în minutul 88, la un presupus henț al lui Siminic. Arădenii au câștigat însă al 70-lea derby cu alb-violeții și au plecat acasă cântând, în speranța că vor fi prezenți și la meciul cu numărul 71.

„Dan Păltinișanu” a fost populat de 9.000 de timișoreni și arădeni, care merită un derby în prima ligă

MESAJE TIMIȘORENI

Cine ești tu, jandarm analfabet / Să treci peste tribunal să ne încalci orice drept

Dreptul la liberă exprimare / Foștii securiști îl calcă în picioare

Suntem cetățeni români și vrem să vă amintim / Pentru libertate suntem gata să murim

MESAJE ARĂ‚DENI

Mitică cofetarul – blaturi ca la mama acasă

Într-un fotbal umbtrit de abuzuri și non-valori / Strângem pumnul să-i înlăturăm pe dictatori / Trecem peste rivalitate / Văzându-ne privați de orice libertate

Mită, fraude, meciuri trucate / DNA, ați uitat doi infractori în libertate

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Mediafax

20 Apr. 2012, 23:59 Campionat
Pe aceeași temă