Arădenii, ironici la adresa FRF după programul infernal de la baraje. „Miercuri poate jucăm la 8 dimineața. FRF e plecată la Euro, poate dăm doar un meci și asta e”

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 20:11 Campionat

UTA a reușit „remontada” și a trecut într-un mod extraordinar de Dunărea Călărași. Acum va mai da un baraj cu FC Voluntari pentru a o promovare istorică în Liga 1. Federația Română de Fotbal a fost criticată în permanență pe durata acestui sezon datorită manierea miserupiste în care a gândit aceste partide de baraj. Din câte se pare, s-au purtat discuții cu FRF și pentru ca al doilea baraj să se dispute într-o singură manșă, disputată pe teren neutru, dar chiriașii Casei Fotbalului nu au fost de acord.

„Alții încep să se uite la Campionatul European, stau pe terasă și privesc, noi trebuie să ne mai consumăm, chiar dacă deja suntem consumați. Ne așteaptă iar o deplasare lungă, iar două meciuri, iar ne luptăm cu cartonașe roșii… Sincer, nici nu mai știu ce să spun despre simulări, iar am primit un cartonaș roșu din această cauză. Lucrurile cred că decurgeau fără probleme dacă rămâneam în 11 contra 11, nu știu pe placul cui au fost aceste prelungiri. Miercuri nici nu știm la ce oră jucăm cu Voluntariul. Poate o facem la 8 dimineața, nu m-ar mira, dar ne conformăm. Ar fi multe lucruri pe care aș vrea să le spun, dar nu vreau să o fac. E momentul suporterilor și al jucătorilor, trebuie să ne găsim energie să ne regenerăm pentru Voluntari. Astăzi a bătut spiritul nostru, la noi e foame de performanță și entuziasm, un entuziasm ce ne caracterizează, e spiritul UTA-ei, e ca o flacără olimpică ce arde mereu în noi”, a declarat Roli Nagy.

„Le-a ieșit perfect faptul că am jucat prelungiri”

Antrenorul arădenilor a revenit după alte considerații asupra serii magice de la Arad la „speța” celui de-al doilea baraj. „Nu știu, sincer, când jucăm și returul, aș putea spune un lucru bombă că nici nu m-aș mai putea prezenta după aceea la aceste meciuri… E important că jucăm returul la Arad, va trebui să ne ridicăm de la pământ și de această dată. Lor, nu știu cine sunt aceștia, dar lor le-a ieșit perfect faptul că am jucat prelungiri. Noi suntem decimați, avem jucători incerți dinainte, acum Manea va lipsi, pe Gligor nu știu dacă îl vom putea recupera, dar cu toate aceste eforturi miercuri va trebui să jucăm. Facem tot posibilul să ne regenerăm și să facem o figură frumoasă, chiar dacă suntem sparring partner pentru Voluntari sau cel puțin așa ne consideră toată țara. Federația am văzut că deja e plecată la Europene, poate dăm doar un singur meci acolo, la Voluntari, și asta e”.

În final, antrenorul UTA-ei a vorbit și despre jucătorii care îi vor lipsi cel puțin la partida de miercuri: „Filaret a riscat la partida precedentă și, din păcate, trebuie operat. Gligor a riscat și el, poate a făcut ruptură acum, nu știm sigur care e situația lui. Acești jucători au spirit de sacrificiu și asta e important, am vrut doar să trecem cu bine de acest meci. Nu m-am gândit că nu ne calificăm, am crezut în acești jucători iar ei astăzi au jucat cu inima și a fost ziua în care ne-a ieșit totul, chiar dacă a fost dictată ușor eliminarea lui Manea, chiar dacă a trebuit să jucăm și prelungiri”.

CITEȘTE și: Gligor: „Am terminat în picioare acest meci doar cu ajutorul publicului”

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 05 Jun. 2016, 20:11 Campionat
Pe aceeași temă