Anunțul făcut de primarul Piteștiului după ce Becali a spus că intenționează să mute FCSB pe stadionul „Nicolae Dobrin”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2018, 16:21 Campionat
Anunțul făcut de primarul Piteștiului** după ce Becali a spus că intenționează să mute FCSB pe stadionul

Primarul Piteștiului, Cornel Constantin Ionică, a vorbit despre varianta ca vicecampioana FCSB să evolueze pe stadionul „Nicolae Dobrin” în perioada în care Arena Națională este închisă pentru refacerea gazonului. Gigi Becali anunțase în urmă cu două zile că ia în calcul ca jocurile cu Gaz Metan Mediaș (1 decembrie), Viitorul Constanța (8 decembrie) și CFR Cluj (20 decembrie) să le desfășoare pe arena echipei FC Argeș.

Edilul Ionică a spus că a avut, până acum, doar o simplă discuție cu oficialii FCSB pe acest subiect, însă nu a luat nicio decizie. „Până în acest moment nu am primit nicio solicitare fermă din partea oficialilor de la FCSB de a disputa acele meciuri pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Dacă vom primi o solicitare scrisă în acest sens, o vom analiza și vom da un răspuns. Până în acest moment vă pot spune că a fost doar o simplă discuție de principiu pe acest subiect”, a spus primarul, conform paginii de facebook a echipei FC Argeș.

Imediat după anunțul lui Becali, o parte a suporterilor echipei FC Argeș au postat un comunicat agresiv în care anunțau că FCSB nu e bine primită la Pitești.

„Am văzut și eu reacțiile care au apărut după ce oficialii de la FCSB au spus că iau în calcul stadionul din Pitești pentru aceste trei meciuri. Piteștenii trebuie să știe că noi îi prețuim pe suporterii lui FC Argeș, echipa noastră de suflet, dar în fotbal nu trebuie să avem încrâncenări. Dacă vor face o solicitare fermă, iar răspunsul nostru va fi afirmativ, totul va fi transparent și în condițiile legii. Va fi în beneficiul fotbalului. Știu că oamenii își doresc să vadă meciuri de Liga 1 pe acest stadion. La Pitești au mai jucat acum câțiva ani Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova și nu au plecat cu nimic de la stadion. Nu au încurcat cu nimic echipa noastră”, a mai spus primarul Cornel Ionică.

Reacția furioasă a fanilor piteșteni, l-a făcut pe Gigi Becali să se gândească la alte orașe în care se mute FCSB-ul pe perioada în care Arena Națională este închisă. MM Stoica vrea varianta Buzău, dar latifundiarul din Pipera se gândește fie la Voluntari, fie la Giurgiu, primind deja o invitație de la Petre Buduru, oficial al Astrei.

„Dacă ies cu furcile, doar nu suntem nebuni să intrăm în furci. Țara asta e nebunia nebuniilor! Dacă suporterii sunt proprietari, gata, nu mai mergem acolo! Dacă 20 de suporteri vor așa… facem ca ei, ce să facem?”, a declarat Becali, la Digi Sport, înainte să dezvăluie cum s-au desfășurat discuțiile din sânul conducerii FCSB: „MM mi-a spus să mergem la Buzău, că va fi stadionul plin. Eu am spus Ploiești, dar mi-au zis că acolo sunt fanatici, nu ne înghit. I-am zis lui MM că nu-mi place la Buzău, noi am avut rezultate și noroc la Pitești. Noi mergem unde suntem primiți cu dragoste, dacă nu găsim dragoste la Pitești nu mergem”.

Apoi, omul de afaceri a dezvăluit că stadionul din Giurgiu are cele mai mari șanse să devină casa FCSB-ului. „Putem merge ori la Voluntari, ori la Giurgiu. Domnul Buduru m-a întrebat azi de ce nu venim la Giurgiu să jucăm. La Voluntari nu-mi place, parcă e o tarabă de stadion”, a mai declarat Becali.

Luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Arena Națională va rămâne închisă până la aducerea unui nou gazon, operațiune care poate dura până la două sau trei luni.

Marius ANGHEL 15 Nov. 2018, 16:21 Campionat
Pe aceeași temă