Antrenorul liderului, după victoria cu UTA: „Am refuzat în multe momente jocul pentru că ne-am urmărit interesul. Sunt mândru de jucătorii mei”. Poenaru nu se gândește la promovare

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2018, 15:47 Actualizat: 16 Sep. 2018, 15:48 Campionat
Antrenorul liderului, după victoria cu UTA:  „Am refuzat în multe momente jocul pentru că ne-am urmărit interesul. Sunt mândru de jucătorii mei”. Poenaru nu se gândește la promovare

Academica Clinceni a învins, sâmbătă, la Arad, 1-0 pe UTA, după un meci anost, cu puține ocazii de poartă. Echipa antrenată de Ilie Poenaru și-a abandonat stilul ofensiv în mare parte din meci și a profitat pe final, cu un gol decisiv înscris de la distanță de Bogdan Barbu, în minutul 78.

Tehnicianul ilfovenilor și-a felicitat elevii pentru victorie, dar a acordat merite și utiștilor. „În primul rând, vreau să spun că sunt mândru de jucătorii pe care îi antrenez, sunt mândru de ceea ce fac ei în teren, de cum se comportă și mă bucur că astăzi am reușit să câștigăm un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună. În contextul în care noi venim după un drum foarte lung, plus un meci de Cupă la mijlocul săptămânii. Ne mai confruntăm și cu probleme de lot. Chiar dacă am avut 18 jucători pe foaie, doar trei dintre cei de pe bancă erau în stare să intre. Mă bucur că dăm dovadă de caracter, punem în practică ceea ce lucrăm, chiar dacă jocul poate în multe momente nu a arătat așa cum îmi doresc eu. Ne-a afectat și trecerea de la iarbă la sintetic. Până la urmă, în ciuda mediei destul de scăzute a lotului, am dovedit că suntem o echipă matură, care știe când să fie pragmatică”, a punctat Ilie Poenaru, citat de Sport Arad.

Înaintea jocului, fostul fundaș anticipa un meci spectaculos la Arad, dar nu a fost cazul de așa ceva. „Jocul a suferit, nu am avut posesia pe care eu mi-am dorit-o, am avut ocazii puține, dar asta și din cauza adversarului. UTA e o echipă bună, cu jucători cu experiență, cu un antrenor foarte bun pe care vreau să îl felicit pentru ce face aici. Anticipam un meci spectaculos pentru că știam ce joacă ambele echipe, că niciuna dintre ele nu se închide. Dar, până la urmă, noi am refuzat în multe momente jocul și am tras de timp pentru că ne-am urmărit interesul. Am pierdut foarte multe meciuri în care noi am atacat și adversarii ne-au învins jucând pragmatic, cum a fost cel din prima etapă de la Mioveni”, a fost explicația antrenorului ilfovenilor.

Deși se află pe primul loc, trupa din Ilfov nu dorește să vorbească despre Liga 1. „Nu ne gândim la promovare, luăm fiecare meci în parte și dacă e să rămânem acolo sus e foarte bine. Am un lot bun, dar tânăr și fără experiența necesară pentru a promova. Vrem să jucăm un fotbal bun, un fotbal plăcut, pentru spectatori și telespectatori”, mai spune Poenaru.

Deși ajutorul primit de la FCSB în jucători și bani nu mai e un secret pentru nimeni, Poenaru a fost ferm în finalul declarației lăsate după partida de la Arad: „Noi suntem Academica Clinceni și atât, nu avem nici o legătură în acte cu FCSB”.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2018, 15:47 Actualizat: 16 Sep. 2018, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă