Antrenorul interimar al lui ACS Poli, „brutal” de sincer despre situația echipei: „Îi motivez pe jucători spunându-le că trebuie să plece de aici”. Încă un fotbalist a plecat

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Aug. 2018, 14:23 Campionat
Antrenorul interimar al lui ACS Poli,

ACS Poli va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, la Sânmartin, cu Petre Vlătănescu ca antrenor interimar. Situația la echipă e una tot mai dificilă, deoarece, după Bogdan Străuț și Alin Mutu, și-a reziliat contractul și fundașul stânga Florin Dumbravă.

Interimarul Petre Vlătănescu a și recunoscut durul adevăr, cum că pe fotbaliști îi mai poate motiva doar spunându-le că dacă joacă bine, pot pleca altundeva.

Vlătănescu a recunoscut că nici nu vrea să fie antrenor principal. „Am ajuns, din punctul meu de vedere, într-o conjunctură favorabilă mie. După cinci ani de zile, revin să antreneze o echipă de seniori. Trebuie să fac tot posibilul să ajut cât mai mult această echipă. Pentru că în momentele acestea grele, nimeni nu a venit să ajute această echipă. Am puține emoții, că sunt la început. În condițiile astea grele, toți au plecat. Am rămas cei care suntem patrioți. Adevărații oameni acum se văd. Nu se înghesuie nimeni să preia echipa. Eu sunt un foarte bun antrenor secund, nu vreau să fiu antrenor principal. Tot ce trebuie să fac e să ajut”, a precizat Vlătănescu.

E convins că va câștiga la Oradea: „O să vedeți”

Noul antrenor al ACS Poli a subliniat că echipa este disproporționată pe posturi, mai ales că Melinte e accidentat. Practic, după vânzarea lui Artean, Poli a rămas fără un închizător de meserie. „La Oradea e o echipă tânără. Noi suntem tineri și noi. Probabil va fi un meci de uzură. Cine va face mai puține greșeli, cred că acela va câștiga. Nu știu ce probleme au fost. Azi m-am uitat ce echipă să fac pentru sâmbătă. Luând lotul am văzut că nu am mijlocași centrali. Doi fundași centrali. Mă gândeam cum au făcut oamenii aceștia echipa, cum au gândit lotul. Problema este că ei au gândit-o bine, dar dacă au plecat vreo patru? Eu sunt pus în situația să caut un mijlocaș central defensiv. Trebuie să improvizez. Dar acești copii pe care vreau să-i bag nu sunt compatibili cu acest post. Eu trebuie să fac în așa fel încât să câștig acest joc. Și voi câștiga la Oradea, o să vedeți. Eu am fost un copil sărac. Pe urmă a venit și fotbalul și banii și școala. Eu acum ajut la greu, când va fi bine probabil va veni altcineva”, a punctat Vlătănescu.

Singura motivație: un transfer

Antrenorul venit de la o grupă de juniori a clubului a fost nevoit să recunoască, sincer, că doar vorbindu-le de plecare îi mai poate face pe fotbaliști să joace bine. „Primele aspecte sunt de ordin psihologic, să-i fac să înțeleagă că pot să joace fotbal. Ei sunt tineri, trebuie să nu pună în primul rând banul. Ei trebuie să joace fotbal și să plece în primul rând de aici. Eu, din ce am văzut, majoritatea sunt foarte nemulțumiți. Sper să îi capacitez și să-i fac să înțeleagă că în fotbal se pot duce undeva mai departe. Așa am început și noi. Părerea mea că trebuie în primul rând să joci fotbal și dacă vei juca fotbal, va veni oricine să te ia. Dacă nu joci fotbal, nu ai nicio șansă. Apoi vor veni și banii. Îi motivez spunându-le că trebuie să plece de aici! Ai o șansă enormă de mare să te vadă cineva. Dacă te gândești numai la bani, nu te antrenezi, nu ai nicio șansă de a pleca”, a precizat Vlătănescu.

Vestiarul îl regretă pe Ganea

Tânărul atacant Cristian Pădurariu a precizat că jucătorilor le pare rău de plecarea lui Ionel Ganea. Totuși, mai ales după ce au văzut că Luceafărul nu a prestat un joc grozav cu ASU Poli, cei de la ACS Poli sunt încrezători că se pot impune sâmbătă.

„Vom avea un meci greu la Oradea. Sper să ne întoarcem cu toate cele trei puncte. Mergem încrezători după victorie. Duminică am fost la meci, să-i vedem cu cei de la ASU. Știm totul despre ei. Antrenorul ne cunoaște din club, a mai lucrat cu noi. Suntem o echipă tânără. Obiectivul nostru e să ne facem treaba să ne vadă cineva să putem pleca. Sperăm să câștigăm sâmbătă și să intre lucrurile pe un făgaș normal”, a punctat Pădurariu.

ACS Poli are patru puncte după trei etape și e pe locul 12, iar Luceafărul are un punct și e pe 16. Meciul dintre cele două echipa are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la baza sportivă Luceafărul Felix de la Sânmartin.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb ACS Poli

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Aug. 2018, 14:23 Campionat
Pe aceeași temă