Andone acuză jocuri de culise după ce Olimpia a pierdut cu Juventus. „Am speriat pe toată lumea cu victoria de la Brașov. Ce să vă mai spun cu golăneala asta? Asta e golăneală”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Apr. 2017, 16:14 Campionat

După ce a învins Brașovul chiar la el acasă, Olimpia a încercat sâmbătă să facă un nou meci mare în fața unei contracandidate la promovare, însă cu Juventus București nu i-a reușit. Liderul Ligii 2 s-a impus la Satu Mare cu 3-1, după un joc pe care l-a controlat în prima sa parte, însă în repriza secundă a fost ținută în propriul careu inclusiv când adversarul evolua cu doi jucători mai puțin.

Alexandru Roșca a deschis scorul pentru Juventus în minutul 21, după ce a strecurat mingea pe sub portarul Anca Trip, iar Olimpia a reușit egalarea înainte de pauză după un penalty obținut de Vasile Pop atunci când a scăpat singur cu Relu Stoian. În loc să fie eliminat, goalkeeperul de națională al liderului a continuat jocul, însă nu a putut să-i pareze lovitura de pedeapsă aceluiași Vasile Pop (44). Totuși, bucureștenii au apăsat încă o dată pe accelerație și au mai înscris o dată la ultima fază de joc înainte de a intra la vestiare. Vasile Buhăescu s-a răzbunat pe Olimpia, fosta sa echipă, după o gafă a apărării gazdelor.

În repriza a doua, Olimpia s-a instalat în jumătatea lui Juventus, iar arbitrul Robert Dumitru a făcut tot ce a putut pentru a pune șicane sătmărenilor să revină în joc. Carabela (58) a văzut doar galben la o intrare direct pe piciorul lui Faur, însă, în schimb, Robert Villand (70) a fost eliminat după ce a luat un al doilea cartonaș galben ușor, iar Romario Rus (88) l-a urmat și el mai devreme la cabine tot pentru cumul de cartonașe galbene.

Cu doi jucători mai puțin și în continuare punând presiune la poarta lui Stoian, Olimpia a clacat în prelungiri și a primit gol și de la Remus Chipirliu (90+1) după un contraatac 3 contra 1.

La final de joc, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, a dat vina pentru înfrângere pe absențele din lot, pe atmosfera tensionată de la club, pe jocurile de culise și pe arbitraj. Tehnicianul spune că victoria de la Brașov a „speriat pe toată lumea” și acum au de suferit.

„Am abordat meciul fără șapte jucători din diferite motive. Pregătirea noastră din iarnă, apoi meciul de primă etapă de la Brașov am câștigat cu 2-1 și în afara faptului că am câștigat am făcut un joc foarte solid și bun, iar acest lucru a speriat pe toată lumea. Dacă ne reamintim după acea partidă de la Brașov, meci de meci începând cu cel de la Oradea, unde am stat pe bancă eu cu antrenorii, iar restul jucătorilor nu aveau voie nici măcar la vestiare, fără apă caldă, fără apă rece după meci, cu al patrulea arbitru care a intrat 70 metri în teren să-l atenționeze pe central că Silviu Pană a lovit fără minge, după care i-a dictat, împreună cu observatorul, să scrie în raport lovire violentă a adversarului. Am dus proba video unde se vede clar că a dat o palmă, dar până la a fi lovire violentă e distanță mare. Am mai spus despre suspendările mele. Sunt singurul care e atenționat. Și astăzi cum am scos primul cuvânt am fost amenințat că voi fi trimis în tribună. Ceilalți antrenori nu greșesc, nici unul nu pune presiune, nu cere fault. Despre cartonașe, ce să mai spun… au dat cartonașele doar așa. Ce să vă mai spun cu golăneala asta? Asta e golăneală. Știu de la Liga 1 de când eram la Rapid despre domnul Robert Dumitru și legăturile lui în Liga 1 și ce meciuri a mai prins el. De ce nu ne-a dat și nouă arbitru din Satu Mare? A jucat Oradea cu Brașovul, arbitru din Sfântul Gheorghe. Ce să le mai zic la băieți? Asta ne e valoare. Încercăm, muncim, luptăm, nu am ce să le reproșez. Am avut și noi greșelile noastre, dar nu se poate ca arbitru să facă așa ceva. Calitatea jocului a scăzut pentru că după ce meciul de la Brașov și cel de la Oradea au intervenit suspendările. Scade și consistența. Am făcut greșeli. Noi am pierdut meciul ca proștii. Ne-am pregătit în fiecare zi a săptămânii, din păcate am greșit. E normal să fie anumite discuții în vestiar. Au fost anumite probleme care s-au rezolvat, săptămâna asta a fost o atmosferă foarte bună, băieții s-au pregătit foarte bine. E greu să te bați cu echipe care au liniște”, a spus, citat de Satu Mare online, Bogdan Andone.

„Aseară unii din Satu Mare au făcut cărare între hotelul arbitrilor și hotelul celor de la Juventus”, a spus și președintele Olimpiei, Attila Karda, aluzie la faptul că unii foști oficiali ai clubului sătmărean ar sabota interesele Olimpiei.

După această nouă înfrângere pe teren propriu, Olimpia rămâne cu 41 de puncte și e pe locul 7, la 19 puncte de liderul Juventus, la 8 de FC Brașov, 6 de Sepsi și 5 de UTA. Runda viitoare, echipa sătmăreană joacă duminică, de la ora 11:00, la Academica Clinceni.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 02 Apr. 2017, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă