„Am pierdut o luptă, nu războiul”

29 Aug. 2011, 19:46 Campionat
„Am pierdut o luptă, nu războiul

Primul meci pe teren propriul al Deltei în actualul sezon de Liga a II-a, disputat sâmbătă contra echipei CSMS Iași, a semănat mult cu debutul, cel puțin pe teren propriu, din sezonul 2006-2007, atunci când tulcenii pierdeau cu același scor, 1-2, cu CS Otopeni.

Și atunci și acum, ocaziile tulcenilor au fost irosite din poziții și posturi ideale, și, la fel, și atunci și acum, oaspeții au avut randament foarte bun la puținele ocazii de gol. Să se scrie oare istoria acelui sezon de excepție când Delta Tulcea câștiga locul I cu coroniță al Ligii a II-a?

„Am pierdut o luptă, nu războiul” a declarat după meci antrenorul Cristi Dulca, vizibil afectat atât de rezultat cât și discuțiile purtate cu o parte dintre suporterii nemulțumiți de la tribuna I. Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru tulceni care nu prea au atins mingea în primele opt minute. Oaspeții au pus stăpânire pe joc, au atacat poarta lui Stoicescu încă din primele minute și la capătul unei astfel de acțiuni, în minutul 8, Cl. Tudor a prins un șut de senzație fără preluare de la circa 25 de metri, mingea a „mușcat” transversala iar din marginea careului mic Gado s-a dovedit a fi omul potrivit, la momentul potrivit și a îndeplinit doar o formalitate.

Imediat după gol, o centrare a lui Oae l-a găsit liber în careu pe Henry, însă reluarea acestuia cu capul a fost respinsă miraculos de Popa, portarul oaspeților.

Intrat de puțină vreme în locul accidentatului Țene, Mansur a ratat și el în minutul 24 ocazia egalării, portarul oaspete reușind să respingă șutul mijlocașului nigerian din careu cu un ultim efort. Tabloul neputinței la finalizare a fost completat de Florea cu trei minute înainte de pauză atunci când atacantul tulcean a preferat o reluare la încheietura barelor în locul unui șut în forță din careu din postură de singur cu portarul.

Partea a doua a jocului n-a mai avut nevoie de opt ci de zece minute pentru ca Stoicescu să-și scoată iar mingea din poartă. Era minutul 56 și o centrare a lui Herghelegiu de pe flancul stâng l-a găsit pe Gado în marginea careului mic iar acesta a reluat cu capul mingea în poartă. Ce păzeau Soicescu, Soporan și D. Munteanu, probabil nu vom ști niciodată!

Abia în minutul 76 a fost nevoie de o acțiune pe cont propriu a fundașului dreapta Cârjă pentru ca tabela să se schimbe și în dreptul echipei tulcene. Șutul fundașului dreapta tulcean a fost plasat ideal la colțul lung astfel încât cu tot plonjonul lui Popa, mingea n-a mai putut fi respinsă.

Ca și în prima repriză, Florea a ratat o ocazie cum rar vezi pe stadioane: a driblat portarul și din colțul careului mic n-a putut înscrie. Putea fi și 3-1 pentru oaspeți dacă Ghiceanu nu l-ar fi imitat pe Florea în minutele de prelungire atunci când Stoicescu a avut o ieșire foarte „inspirată” la circa 30 de metri de poartă fiind, firește, anticipat de atacantul ieșean.

O victorie muncită pentru CSMS Iași, așa cum recunoștea la finalul meciului antrenorul ieșean Marius Baciu, care nu a rămas … nepedepsit pentru victoria de la Tulcea: a fost demis ieri!

Delta Tulcea: Stoicescu – Cârjă, D. Munteanu, Soporan, D. Sânmărtean – Oae (Postelnicu), Coconașu, Postolache (Tobă), Țene (Mansur) – D. Florea, Henry. Antrenor: Cristian Dulca

CSMS Iași: Popa – Boieștean, Tincu, Avrămia, Mitrea – Nalați, Straton – Onofraș, Cl. Tudor (Ghiceanu), Herghelegiu – R. Gado (Ghindaru, Aldea)

Articol de Irinel CĂ‚LIN

29 Aug. 2011, 19:46 Campionat
Pe aceeași temă