„Am făcut crize de nervi pe margine. Văzându-mi reacțiile, i-am impulsionat pe jucători”. Urican, după ultimul meci al Ripensiei din acest sezon

Marius ANGHEL 03 Jun. 2018, 09:59 Campionat

Antrenorul Ripensiei, Ciprian Urican, a răsuflat ușurat după victoria cu 3-2 obținută, sâmbătă, de echipa sa în fața celor de la Știința Miroslava. A fost un meci cu emoții mari pentru Urican, deoarece moldovenii au condus cu 2-0. La un moment, licențiatul Pro a devenit foarte irascibil, dar echipa a reușit să îl „împace”, prin victoria obținută.

Urican a spus că la pauză și-a certat echipa că nu atacă pe benzi. „A fost o victorie frumoasă pentru publicul spectator. Pentru mine, probabil victoria la care m-am consumat cel mai tare. Am făcut crize de nervi pe margine. Nu acceptam înfrângerea și astăzi după două rateuri la rând. Naivitatea arătată s-a văzut și astăzi. Adversarii au condus cu 2-0, dar azi, spre deosebire de alte jocuri, probabil și văzându-mi reacțiile pe margine, i-am impulsionat pe jucători. Au făcut presiune și au recuperat mingi, inclusiv în momentele în care am rămas în zece jucători. Asta le-am spus la pauză, să jucăm numai în benzile laterale și să văd multe învăluiri acolo, pentru că acolo vom câștiga jocul, și să joace tot timpul în margine. La pauză le-am spus, dacă vreți să jucați cum vreți voi, jucați cum vreți voi, nu aveți nevoie de antrenor. Dacă vreți să câștigați, trebuie să ascultați de mine, pentru că eu văd jocul înaintea voastră de pe margine. Dacă eu vă zic să pasați și voi driblați, lucrurile nu vor merge bine. În repriza a doua, chiar dacă am luat golul doi pe un contraatac, eu cred că am făcut o repriză foarte bună. Cu dăruire, cu suflet, cu determinare, cu angajament, cu motivație. Așa le cer tot timpul să facă”, a punctat tehnicianul.

Despre eliminarea lui Bădăuță pentru simulare, Urican spune că asemenea momente mobilizează echipa. „În statistici, în general, echipele care rămân în zece oameni, nu pierd. Sunt mai multe meciuri în care nu se pierde sau se câștigă în zece oameni, pentru că motivația nu mai este pe individ, ci pe grup. E mult mai puternică”, a precizat Urican.

La prima prezență în Liga 2, Ripensia a încheiat sezonul pe locul 11, cu 48 de puncte acumulate în 38 de meciuri. 13 victorii, 9 egaluri, 16 înfrângeri, 72-60 golaveraj sunt cifrele obținute de echipa timișoreană în acest campionat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 03 Jun. 2018, 09:59 Campionat
Pe aceeași temă