„Am face o greșeală mare dacă am subestima Energeticianul.” Grigoraș își atenționează jucătorii înaintea meciului care poate scoate echipa din zona retrogradabilă

Marius ANGHEL 04 Apr. 2019, 14:20 Campionat

Plini de încredere după victoria în fața Chindiei, fariștii au sâmbătă, de la ora 11:00, la Petroșani, un alt meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării și care i-ar putea ridica, în sfârșit din zona roșie. Echipa antrenată de Petre Grigoraș joacă împotriva Energeticianului, un adversar care se află la mijlocul clasamentului, pe locul 10, însă care are doar patru puncte în față.

Un nou succes al constănțenilor îi va urca aproape sigur peste locurile retrogradabile și o va băga serios în nisipurile mișcătoare și pe Energeticianul, în timp ce o victorie a gazdelor i-ar distanța la șapte puncte și le-ar aduce liniște pentru următoarea perioadă.

Petre Grigoraș vede partea plină a paharului din ultimele evoluții ale Energeticianului. Echipa de la Petroșani nu a marcat de patru meciuri, însă a obținut trei remize la scorul de 0-0, deci nici nu a primit gol în trei dintre aceste partide. Antrenorul Farului e de părere că s-ar face o greșeală dacă și-ar subestima adversarul după aceste rezultate.

„În fiecare etapă avem de trecut un obstacol. Important e să ne păstrăm entuziasmul, dorința și atitudinea. Sunt convins că ne putem lupta de la egal la egal cu orice adversar. Și la promovare, și la retrogradare lupta e acerbă. Indiferent ce echipă întâlnim, trebuie să avem concentrare maximă. În jocul nostru încep să apară și relațiile de joc, băieții se cunosc mai bine. Se cristalizează și un 11 de bază. Jucătorii s-au pregătit bine, dar nu trebuie să ne entuziasmăm doar că am câștigat contra Chindiei. Întâlnim un adversar puternic, care în ultimele etape nu a primit gol. Am face o greșeală mare dacă am subestima Energeticianul”, a declarat, în conferința de presă premergătoare meciului de la Petroșani, antrenorul Petre Grigoraș, care nu se poate baza pe Rosado (suspendat), Sabangeanu și Zanfir (accidentați).

Mijlocașul Marius Fotescu e încrezător că el și coechipierii săi vor face un meci bun și vor lua toate punctele puse în joc. „Sperăm să luăm toate punctele și la Petroșani. Suntem conștienți însă că vom avea un meci foarte greu. Ne-am pregătit bine și sperăm să ne motivăm la fel de bine ca în partida contra Chindiei. Lupta pentru evitarea retrogradării e dură, dar putem izbândi. Avem un lot foarte bun și trebuie să muncim zi de zi, pentru a câștiga fiecare meci”, a spus Fotescu. 

După 27 de etape, SSC Farul se află pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 29 de puncte, în timp ce Energeticianul e pe poziția a 10-a, cu 33 de puncte.

În meciul tur, SSC Farul s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Momodou Jallow în minutul 13, atacant care acum joacă la Dacia Unirea Brăila.

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 04 Apr. 2019, 14:20 Campionat
Pe aceeași temă