„Am arătat că suntem prea mici pentru un război atât de mare”. Florentin Petre, după înfrângerea Forestei cu Hermannstadt și adevărat miză a echipei sale

Marius ANGHEL 11 Apr. 2018, 12:59 Campionat

Etapa a 28-a a Ligii 2 n-a fost una favorabilă pentru Foresta, care a fost învinsă, cu scorul de 3-0, pe Areni, de una dintre fruntașele competiției, FC Hermannstadt. Sibienii au deschis scorul prin Crișan în minutul 37, în urma unui corner acordat eronat de centralul întâlnirii. Neagu a dublat avantajul ardelenilor după o oră de joc, bine servit în careu în careu de către fostul atacant al Forestei, Bogdan Rusu. Scorul final a fost stabilit de nou-intratul Blănaru, în minutul 82, care a înscris cu capul, din apropiere.

În acest moment, cu 10 runde înainte de final, trupa pregătită de Florentin Petre ocupă poziția a 17-a în ierarhia ligii secunde, fiind la trei puncte sub ultima clasată care s-ar salva de la retrogradare, CS Balotești.

„Deocamdată, acesta este nivelul nostru. Am arătat că suntem prea mici pentru un război atât de mare. Mi-a plăcut însă atitudinea jucătorilor mei în fața celei mai bune formații din eșalonul al doilea, o echipă care va promova fără probleme. Poate că nu sunt un mare antrenor, dar știu să mă comport cu jucătorii mei, știu să-i motivez. Nouă nu ne rămâne decât să ne luptăm cu grupările de nivelul nostru, adică cu cele de la locul 10 în jos”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, principalul Florentin Petre.

Antrenorul Forestei a dorit să le mulțumească celor 2.000 de spectatori care în Vinerea Mare au venit pe stadionul Areni pentru a-și susține echipa favorită. „Spectatorii m-au încântat și de această dată. Sunt mereu alături de echipă. Vreau să le mulțumesc pentru susținere și pentru modul în care s-au comportat la finalul întâlnirii, când, în ciuda eșecului suferit, au găsit puterea să-i încurajeze pe jucători”, a precizat Petre.

În următoarea etapă, Foresta joacă duminică, de la ora 11:00, în deplasare, chiar la CS Balotești. Ilfovenii vor mai juca însă un meci până atunci, joi, de la ora 11:00, la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, în cadrul restanței ce contează pentru etapa a 26-a.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 11 Apr. 2018, 12:59 Campionat
Pe aceeași temă