Alin Artimon: „Îmi voi asuma răspunderea fiecărui rezultat”

Autori: Adrian Crânganu, Mihai Andries Publicat: 30 Oct. 2014, 14:24 Actualizat: 30 Oct. 2014, 14:25 Campionat
Alin Artimon:  „Îmi voi asuma răspunderea fiecărui rezultat”

În prima conferință de presă susținută de la revenirea pe banca tehnică a formației FC Caransebeș, care a avut loc joi, 30 octombrie, antrenorul principal Alin Artimon a abordat două teme – situația echipei în momentul de față și meciul de sâmbătă, 1 noiembrie, din deplasare, de la Oradea.

„Am venit cu sufletul deschis la Caransebeș, atât eu, cât și colegul meu Alin Paleacu. Sper să reușim să nu înșelăm încrederea actualei conduceri a clubului, a finanțatorului, și să facem lucrurile să meargă așa cum își doresc toți cei implicați, inclusiv suporterii care vin în număr mare la jocuri. Nu-mi propun să analizez în presă cum stau, sau cel puțin cum cred eu că stau lucrurile în momentul de față. Împreună cu președintele Cosmin Popovici, cu actualul antrenor cu portarii și cu ceea ce am reușit să văd pe DVD-uri, cred că mi-am făcut o imagine apropiată de realitate vizavi de momentul în care se află echipa din punct de vedere al formei sportive, din punct de vedere al lotului, al capacității actuale. Mai mult mă voi lămuri după meci oficial, cred de multe ori jocul își schimbă datele problemei și calitatea jucătorilor din cursul săptămânii. În ceea ce privește lotul, îl cunosc în destul de mare măsură, chiar dacă au rămas doar vreo șase jucători din vechea gardă. Dintre cei noi, pe mare parte îi cunosc, acum îi știu pe toți, dar fotbalistic probabil va mai dura puțin până ne vom familiariza unii cu alții. Eu doresc ca lucrurile să meargă și, în aceste condiții, voi face tot ce depinde de mine ca la sfârșit rezultatele și, nu în ultimul rând, calitatea jocului să ne onoreze. Până la urmă spectatorii vin să vadă un joc de calitate și întotdeauna o înfrângere sau un semieșec sunt acceptate mai ușor atunci când prestezi un joc de calitate. La fel de adevărat e că, având destul de puține puncte, vom fi preocupați sau vom încerca să producem cât mai mult în perioada următoare”, a spus Artimon.

În privința jocului de la Oradea, noul tehnician al echipei gugulane a declarat că va fi unul între două formații apropiate, cu destul de multe probleme ca poziție în clasament. „Sunt convins că va fi un joc strâns, echilibrat, de luptă, rămâne ca la ora meciului noi să putem să profităm de ceea ce vor greși adversarii noștri și să greșim noi mai puțin decât ei. Ar fi important pentru acest restart, această resetare a echipei, un rezultat pozitiv, ne-ar ajuta în următoarele partide, pentru că în program avem trei jocuri afară din cinci, iar unul va fi cu, probabil, liderul de la ora aceea, cu Poli, acasă. Deci nu e un program tocmai ușor. Sunt convins însă că la ora meciurilor vom fi la un nivel maximal, atât cât se poate în momentul de față. Îmi voi asuma răspunderea fiecărui rezultat, chiar dacă sunt de patru zile la Caransebeș, nu voi invoca nici numărul de jucători din lot, nici faptul că au trecut doar cinci zile până la meci… Responsabilitatea imediată a rezultatelor îmi va aparține în totalitate și mi le voi asuma, în special pe cele, Domane ferește!, negative. Nu ne propunem să căutăm alibiuri, nu ne propunem să căutăm scuze, de aceea nici nu am dorit să fac vreo analiză ori să trimit săgeți către fostul staff. Voi încerca să fac doar analiza a ceea ce am antrenat și am realizat, și nicidecum să mă refer la cei de dinaintea noastră și nu voi discuta niciodată despre dumnealor”, a mai adăugat Alin Artimon.

Tehnicianul a spus că, pentru meciul de sâmbătă, sunt două probleme de lot. În primul rând, este vorba despre Gafița, care în timpul săptămânii s-a antrenat cu intermitență, din cauza problemelor la mușchii aductori, cea de a doua privindu-l pe Artean, care, din punct de vedere fizic este în regulă, dar psihologic situația este mai dificilă (Artean a suferit un deces în familie – n.r.), Artimon afirmând că urmează să gestioneze împreună momentul.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Autori: Adrian Crânganu, Mihai Andries Publicat: 30 Oct. 2014, 14:24 Actualizat: 30 Oct. 2014, 14:25 Campionat
Pe aceeași temă