Alexandru a făcut show cu Academica și asigură Dunării poziția promovabilă în 2017. Călărășenii și-au îndeplinit răzbunarea

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 16:16 Campionat
Alexandru a făcut show cu Academica și asigură Dunării poziția promovabilă în 2017.** Călărășenii și-au îndeplinit răzbunarea

Călărășenii rămân la un punct în spatele liderului Hermannstadt, dar s-au distanțat la șapte puncte de urmăritoarea Chindia Târgoviște după desfășurarea etapei a 20-a a Ligii 2, prima a returului și penultima rămasă de disputat în 2017.

Un lucru este cert! Dan Alexa & Co vor termina pe o poziție de promovare anul 2017. Un an încununat cu multe reușite de la venirea lui Alexa la Călărași. Formația locală se află pe locul 2 în clasamentul Ligii a 2-a și în ultimul meci jucat pe teren propriu a câștigat cu 4-0.

Hat-trick Valentin Alexandru

În ultima reprezentație din acest an de pe arena „Ion Comșa”, Dunărea a făcut spectacol. Echipa de pe malul Borcei a câștigat cu 4-0 în fața celor de la Academica Clinceni. Golurile au fosta marcate de Valentin Alexandru, un hattrick, și Bogdan Manole. Alexandru are la activ 13 goluri, este golgheterul formației lui Dan Alexa și e al doilea cel mai bun marcator din Liga 2.

Prima reușită a lui Valentin Alexandru a venit în minutul 23, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri. Fundașul ilfovean, Mihai Șandru l-a faultat în careu pe Marian Drăghiceanu, iar centralul Robert Dumitru a dictat penalty, transformat cu multă lejeritate de golgheterul Dunării. Diferența s-a mărit după doar 10 minute de joc. Același Alexandru a fost omul potrivit la locul potrivit și l-a învins pe Toma Niga cu un șut aproape de linia porții. Călin Cristea a centrat din lovitură liberă, la bara a doua, de unde piticul Marian Drăghiceanu a trimis în fața porții. Niga a rămas țintuit lângă bară, iar Valentin Alexandru a trimis în poarta goală, bifând dubla. La nici patru minute minute de la reluarea jocului, Dunărea a înscris pentru 3-0 prin fundașul central Bogdan Manole. Călin Cristea a executat perfect un corner, Manole reluând cu capul din suprafața de pedeapsă la colțul stâng. Scorul final a fost stabilit în minutul 59, atunci când Marian Drăghiceanu l-a servit ideal pe Alexandru pentru a reuși hat-trick-ul.

În tur, Dunărea a avut 1-0 la Clinceni la pauză și a pierdut cu 4-1, rezultat ce a dus la demiterea antrenorului Adrian Iencsi, după doar un joc oficial.

Etapa următoare, a doua din retur și ultima din acest an, Dunărea se deplasează la Mioveni, partidă fiind programată vineri, pe 8 decembrie, de la ora 18:30. Academica Clinceni se află pe locul 6, cu 32 de puncte, și sâmbătă, de la ora 11:00, ar trebui să primească vizita celor de la Olimpia Satu Mare.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – ACADEMICA CLINCENI   4-0
Valentin Alexandru 23” – pen., 33”, 59”, Bogdan Manole 49”

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Tomozei – C. Cristea, Cr. Pușcaș (Bg. Vasile 28”) – Missi Mezu (Dincă 78”), Drăghiceanu, Kanda – Val. Alexandru (Val. Munteanu 64”)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – A. Pușcașu, Danciu, Gassama
Antrenor: Dan Alexa

Niga – Samson, Bg. Matei, Găină (Gal 46”), Mih. Șandru, Pulhac (cpt.), Bg. Barbu (Bg. Ilie 74”), Vl. Mihalcea, St. Drăghici (Groza 64”), M. Ion, Blejdea
Rezerve neutilizate: Ureche – V. Cristea, Gliga, Calu
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Ionuț Babadac (Alexandria).

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 16:16 Campionat
Pe aceeași temă