Alexa a aruncat prosopul la 3-0 pentru ACS Poli: „A fost și o aroganță de-a mea”

ACS Poli a zdrobit Metalul în derby-ul seriei vestice a Ligii a II-a. Dan Alexa e încântat că echipa sa se va odihni pe primul loc la o distanță considerabilă de urmăritoare în această iarnă, șapte puncte. După reușita de 3-0, „Chirurgul” și-a permis și o aroganță la adresa adversarilor, aruncând către Oprița și compania un prosop alb ca semn că aceștia pot renunța.

După 0-2 în Valea Domanului, alb-negrii și-au luat revanșa în fața cărășenilor. „Sunt bucuros, mulțumit că am reușit să câștigăm într-o manieră clară. Mă bucur că am ales să joc cu două vârfuri puternice, le-am pus mari probleme celor din Reșița. Știam că trebuie să schimb ceva. Echipa era în regres, sunt șapte puncte, avem o iarnă liniștită. Dedic victoria tuturor poliștilor, a fost ziua Politehnicii… Am arătat forță, arătăm bine, suntem pe primul loc, chiar dacă eram după 7-8 meciuri bune, eram în recul. Felicit toți jucătorii și pe cei care nu prins lotul, e important să existe maturitate, am câștigat mult că avem un vestiar unit”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” e hotărât să rămână la echipă și a explicat bucuria de la final: „Nu m-a căutat nimeni de la Dinamo, trebuie să promovez echipa asta. Pentru mine e important. Am pierdut la Reșița după un meci prost. Era normal să existe o bucurie, a fost totuși 3-0 cu echipa de pe podium, a fost un penalty ușor acordat pentru Reșița, n-au avut decât 2-3 șuturi la 2-0″.

„A fost 0-0 la pauză, dar au fost ocazii, Rody, Henrique. A venit apoi golul lui Scutaru, imediat și la lui Perdro. Am fost hotărâți și la începutul jocului, pentru mine sunt importante începuturile de joc. Dacă nu intri hotărât poți să pierzi conducerea. Noi am profitat de lucrul ăsta”, a explicat Alexa modul de abordare de azi.

Pe finalul întâlnirii, după ce Trandu a înscris pentru 3-0, Alexa a aruncat prosopul spre vecinii de pe banca cealaltă, acesta a fost apoi ridicat de Ovidiu Maier, directorul administrativ fluturându-l la rândul lui spre cei de la Metalul. „Acum a fost și o aroganță de-a mea. Pentru că cei din Reșița vorbeau mereu de noi, că avem buget, că ar trebui să avem șapte-opt puncte”, a recunoscut Alexa.

ACS Poli ocupă locul 1 cu 33 de puncte, șapte peste Reșița și Fortuna în această pauză de iarnă.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă